Registracija Prijava preko FB
Dacie dusteri u dvorištu Direkcije (foto: Đorđe Đoković)
Dacie dusteri u dvorištu Direkcije (foto: Đorđe Đoković)
21.07.2017, 07:01

Na čekanju "dacie dusteri" i "reno megan grandtour"

č: | fb:

Četiri bele "dacie duster" koje je Grad Valjevo kupio za potrebe Policijske uprave skoro mesec dana su parkirane u dvorištu gde je nekada bila Gradska direkcija na Pećini, dok je peti automobil "reno megan grandtour", takođe kupljen za policiju, jedno vreme bio na parkingu Grada Valjeva.

 

Reno megan grandtour na parkingu Grada

Reno megan grandtour na parkingu Grada (Foto: Đorđe Đoković)

Ugovor o kupovini pet automobila za potrebe Policijske uprave, za koje je iz gradske kase izdvojeno 7,5 miliona dinara, potpisan je 25. maja sa PSC "Vuković" Šabac, firmom koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu za nabavku automobila za policiju, koji su, prema saznanjima Kolubarskih.rs, isporučeni krajem juna, ali ih policija još uvek nije preuzela, niti su registrovani.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega vozila nisu isporučena policiji nego su parkirana u dvorištu nekadašnje Gradske direkcije, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da će vozila biti preuzeta u skladu sa zakonom, ali nije odgovorio zbog čega još uvek nisu.

"Policija će na osnovu ugovora, koji smo sačinili, u zakonskom roku preuzeti ta vozila", odgovorio je Gvozdenović. Na pitanje koji je to rok, gradonačelnik "pretpostavlja da je 30 dana" i dodaje "možete i sami da proverite koji je to rok".

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Grad Valjevo i Policijska uprava nisu sačinili ugovor o preuzimanju vozila, kako je to ustvrdio gradonačelnik, samim tim ne postoji "zakonski rok za preuzimanje vozila".

 

Nezvanično saznajemo da policija neće registrovati, niti preuzeti četiri bela "dustera", kao ni beli "reno megan grandtour" dok ne bude okončan postupak pred pravosudnim organima.

Dacie dusteri u dvorištu Direkcije

Dacie dusteri u dvorištu Direkcije (Foto: Đorđe Đoković)

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Ministar Vanja Udovičić i Boban Janković u osnovnoj školi (foto: www.mionica.rs)
Projekat ''Sport u škole'' Pre 11 sati 16 minuta

Ministar Udovičić posetio školu u Rajkoviću

Ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić je juče sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću, gde je...  · 3 komentara

Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
U Bioskopu 85 Pre 10 sati 40 minuta

Počinju Valjevski filmski susreti

Večeras počinje četvrti po redu festival Valjevski filmski susreti u organizaciji Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Slogan ovogodišnjeg festivala, koji će trajati do 17. decembra, je "Počnimo...

Spomenik Desanki Maksimović  (foto: Đorđe Đoković)
"16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Pre 16 sati 32 minuta

Prijavljeno 140 slučajeva porodičnog nasilja

Osim narandžastog reflektora na Desankinom vencu, koji je postavljen na inicijativu Grada i BID zone, u Valjevu za 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, nije organizovana ni jedna akcija...