Dacie za policiju u dvorištu Direkcije (jun 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
Dacie za policiju u dvorištu Direkcije (jun 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
21.07.2017, 07:01

Na čekanju "dacie dusteri" i "reno megan grandtour"

č: | fb:

Četiri bele "dacie duster" koje je Grad Valjevo kupio za potrebe Policijske uprave skoro mesec dana su parkirane u dvorištu gde je nekada bila Gradska direkcija na Pećini, dok je peti automobil "reno megan grandtour", takođe kupljen za policiju, jedno vreme bio na parkingu Grada Valjeva.

 

Reno megan grandtour na parkingu Grada

Reno megan grandtour na parkingu Grada (Foto: Đorđe Đoković)

Ugovor o kupovini pet automobila za potrebe Policijske uprave, za koje je iz gradske kase izdvojeno 7,5 miliona dinara, potpisan je 25. maja sa PSC "Vuković" Šabac, firmom koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu za nabavku automobila za policiju, koji su, prema saznanjima Kolubarskih.rs, isporučeni krajem juna, ali ih policija još uvek nije preuzela, niti su registrovani.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega vozila nisu isporučena policiji nego su parkirana u dvorištu nekadašnje Gradske direkcije, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da će vozila biti preuzeta u skladu sa zakonom, ali nije odgovorio zbog čega još uvek nisu.

"Policija će na osnovu ugovora, koji smo sačinili, u zakonskom roku preuzeti ta vozila", odgovorio je Gvozdenović. Na pitanje koji je to rok, gradonačelnik "pretpostavlja da je 30 dana" i dodaje "možete i sami da proverite koji je to rok".

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Grad Valjevo i Policijska uprava nisu sačinili ugovor o preuzimanju vozila, kako je to ustvrdio gradonačelnik, samim tim ne postoji "zakonski rok za preuzimanje vozila".

 

Nezvanično saznajemo da policija neće registrovati, niti preuzeti četiri bela "dustera", kao ni beli "reno megan grandtour" dok ne bude okončan postupak pred pravosudnim organima.

Dacie dusteri u dvorištu Direkcije

Dacie dusteri u dvorištu Direkcije (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 56 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 57 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara