Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2017, 11:17

Svi hospitalizovani planinari su stabilno

č: | fb:
Svi planinari iz Kragujevca hospitalizovani u Opštoj bolnici u Valjevu, koji su juče povređeni u prevrtanju autobusa kod brane Rovni na putu Valjevo - Bajina Bašta, danas su stabilnog zdravstvenog stanja.
 
 
Kako je Kolubarskim.rs rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi "svih 14 povređenih je stabilno, van životne opasnosti, a priprema se transport pojedinaca na dalje lečenje ili kućnu negu u Kragujevac".
 
 
U pitanju su polutraume sa prelomima, pa se na Odeljenju ortopedije nalazi šest, na Hirurgiji i Odeljenju poluintenzivne nege po tri, a na Odeljenju intenzivne nege dva najteže povređena planinara Društva "Žeželj" iz Kragujevca.
 
 
Vozač autobusa, koji je bio najteže povređen i sinoć operisan u Valjevskoj bolnici, kasnije je na dalje lečenje prebačen u Klinički centar Srbije.
 
 
Autobus sa 27 kragujevačkih planinara prevrnuo se juče oko 18.35 sati, kod brane Rovni na reci Jablanici, na putu Valjevo - Bajina Bašta prilikom povratka planinara sa saborovanja na planini Povlen.
 
 
Prema prvim pretpostavkama na autobusu su otkazale kočnice na nizbrdici pred veliku krivinu, pa je vozač pokušao sve da ga zaustavi. Usmeravao ga je na stene i betonsku podzidu, a prilikom tog manevrisanja autobus se prevrnuo.
 
 
Istražni organi koji su obavili uviđaj naložili su vanredni tehnički pregled prevrnutog autobusa.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 26 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara