Registracija Prijava preko FB
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2017, 11:31

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

č: | fb:
Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a.
 
 
"Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.
 
 
On je precizirao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub "Krušik" iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.
 
Mihailović kaže da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena pripadnika PV iz SO Mionica.
 
 
Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre devet dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu "Maljen 1" na Divčibarama.
 
 
U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregrađenih virova na obližnjim potocima.
 
 
Štab za elementarne nepogode SO Mionica je na početku akcije gašenja požara u Planicinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Brežđe kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Sa italijanske turneje (foto: Iz privatnog albuma)
Muzička putovanja Aleksandre Latinović Pre 11 sati 27 minuta

Koncertna turneja po Italiji

Ubska mlada i darovita violinistkinja Aleksandra Latinović upravo se vratila sa jednomesečne letnje turneje po Italiji, gde je kao koncert majstor Simfonijskog orkestra mladih muzičara Evrope imala...

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 11 sati 13 minuta

POHOD NEZNALICA (treći nastavak)

Danas, 22.avgusta, navršilo se četiri sedmice otkako su Poreskoj upravi u Valjevu, u skladu sa zakonom, predati pismeni prigovori na zapisnik koji su neki poreski inspektori 22. jula sačinili kod...

Marko Louis  (foto: Đorđe Đoković)
Preko 2.500 posetilaca Pre 1 dan 15 sati

MMF brend Divčibara

Marko Louis i Zemlja gruva bili su "šlag na tortu" drugog Mountain music fest-a (MMF), koji je održan u subotu na Divčibarama, a koji je u svakom pogledu prevazišao prošlogodišnji.  · 1 komentar