Registracija Prijava preko FB
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2017, 11:31

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

č: | fb:
Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a.
 
 
"Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.
 
 
On je precizirao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub "Krušik" iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.
 
Mihailović kaže da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena pripadnika PV iz SO Mionica.
 
 
Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre devet dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu "Maljen 1" na Divčibarama.
 
 
U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregrađenih virova na obližnjim potocima.
 
 
Štab za elementarne nepogode SO Mionica je na početku akcije gašenja požara u Planicinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Brežđe kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Ministar Vanja Udovičić i Boban Janković u osnovnoj školi (foto: www.mionica.rs)
Projekat ''Sport u škole'' Pre 11 sati 15 minuta

Ministar Udovičić posetio školu u Rajkoviću

Ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić je juče sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću, gde je...  · 3 komentara

Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
U Bioskopu 85 Pre 10 sati 39 minuta

Počinju Valjevski filmski susreti

Večeras počinje četvrti po redu festival Valjevski filmski susreti u organizaciji Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Slogan ovogodišnjeg festivala, koji će trajati do 17. decembra, je "Počnimo...

Spomenik Desanki Maksimović  (foto: Đorđe Đoković)
"16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Pre 16 sati 31 minuta

Prijavljeno 140 slučajeva porodičnog nasilja

Osim narandžastog reflektora na Desankinom vencu, koji je postavljen na inicijativu Grada i BID zone, u Valjevu za 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, nije organizovana ni jedna akcija...