Registracija Prijava preko FB
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2017, 11:31

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

č: | fb:
Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a.
 
 
"Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.
 
 
On je precizirao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub "Krušik" iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.
 
Mihailović kaže da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena pripadnika PV iz SO Mionica.
 
 
Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre devet dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu "Maljen 1" na Divčibarama.
 
 
U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregrađenih virova na obližnjim potocima.
 
 
Štab za elementarne nepogode SO Mionica je na početku akcije gašenja požara u Planicinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Brežđe kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

Aktuelno

Europrom torba (foto: Đorđe Đoković)
Naplata biorazgradivih kesa od četvrtka Pre 4 sati 57 minuta

Od svake "Europrom" kese deo novca ide u donacije

Biorazgradive ljubičaste kese koje se dobijaju na kasama "Europroma" naplaćivaće se od četvrtka dva dinara po komadu. Europrom i DTL od svake prodate kese izdvajaće 0,2 dinara za donacije....

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 6 sati 56 minuta

Daj mi oči jedan krug

"Svaki čovek drži granice vlastitog vidnog polja granicama sveta", Šopenhauer.   Vidimo da smo slepci, priznati nećemo nikada. Uz pomoć prijatelja stigli smo do bezizlazne situacije....

Sinđelićeva ka Knez Mihajlovoj (foto: Đorđe Đoković)
Redakcijski foto-blog Pre 19 sati 16 minuta

Obilna kiša i olujni vetar u pojedinim delovima grada

Nevreme praćeno pljuskom i olujnim vetrom koji je 26 minuta duvao 13 metara u sekundi zahvatilo je danas oko 16.30 časova pojedine delove Valjeva i okolinu.   Kako nam je rečeno, u centru...