Registracija Prijava preko FB
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2017, 11:31

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

č: | fb:
Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a.
 
 
"Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.
 
 
On je precizirao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub "Krušik" iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.
 
Mihailović kaže da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena pripadnika PV iz SO Mionica.
 
 
Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre devet dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu "Maljen 1" na Divčibarama.
 
 
U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregrađenih virova na obližnjim potocima.
 
 
Štab za elementarne nepogode SO Mionica je na početku akcije gašenja požara u Planicinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Brežđe kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Dan druženja sa policijom (foto: Đorđe Đoković)
Promocija policije u osnovnoj školi Pre 9 sati 49 minuta

"Dan druženja sa policijom"

Valjevska policija je, u saradnji sa Školskom upravom Valjevo, organizovala "Dan druženja sa policijom" za učenike i roditelje, u školskom dvorištu OŠ "Nada Purić". Osnovci su bili vrlo...

Izložba Sanje Ribić Milivojević  (foto: Dragana Nedeljković)
Izložba Sanje Ribić Milivojević Pre 12 sati 20 minuta

Unikatna ogledala u ubskoj galeriji

Izložbeni prostor ubske galerije "Sveti Luka" krase umetnička ogledala Sanje Ribić Milivojević (1967), rođene Tuzlanke sa adresom selo Laćarak pored Sremske Mitrovice. U pitanju je samostalna...

Laboratorija u bolnici  (foto: Đorđe Đoković)
Četiri meseca pacijenti ispaštaju Pre 16 sati 27 minuta

Rekonstrukcija laboratorije u Domu zdravlja pod velom tajne

Već skoro četiri meseca građani Valjeva su prinuđeni da laboratorijske analize umesto u Domu zdravlja rade u Opštoj bolnici, gde se čeka i po nekoliko časova zbog velikog broja pacijenata. Svi sa...

Čišćenje snega (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Manje od mesec dana pred početak zimske sezone Pre 13 sati 18 minuta

Nije uspeo tender za zimsko održavanje ulica i puteva

Manje od mesec dana pred početak sezone zimskog održavanje ulica i puteva nije izabrano preduzeće koje će čistiti sneg jer, kako je rečeno Kolubarskim.rs, "javna nabavka nije uspela".  · 1 komentar