Požar (foto: Kolubarske.rs)
Požar (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2017, 11:31

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

č: | fb:
Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a.
 
 
"Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.
 
 
On je precizirao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub "Krušik" iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.
 
Mihailović kaže da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena pripadnika PV iz SO Mionica.
 
 
Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre devet dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu "Maljen 1" na Divčibarama.
 
 
U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregrađenih virova na obližnjim potocima.
 
 
Štab za elementarne nepogode SO Mionica je na početku akcije gašenja požara u Planicinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Brežđe kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 9 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara