IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2017, 10:53

Petnica International

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica do 17. avgusta na programu je međunarodni program „Petnica International“, trinaesti po redu.

 

Seminar pohađa 15 polaznika iz 10 različitih zemalja: Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Makedonije, Slovenije, Španije, Ftancuske, Turske, Izraela, Tajvana i Srbije.

Polaznici će raditi na samostalnim istraživanjima i to u šest različitih oblasti: biologija, biomedicina, hemija, astronomija, fizika i data science.

 

Pored rada na projektima, polaznici će imati priliku da slušaju raznovrsna predavanja iz prirodnih, tehničkih i društvenih nauka. Zatim, učestvovaće i u nizu radionica i diskusija, saopšteno je iz Istraživačke stanice.

 

Za učesnike seminara organizovani su izleti, tako da će posetiti Beograd, okolinu Istraživačke stanice i kanjon reke Gradac.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 57 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.