Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2017, 06:53

Tender nije uspeo, ali je Studio M uspeo da i dalje pruža usluge reprezentacije

č: | fb:

Na tender za pružanje usluga reprezentacije, koji je objavljen pre dva meseca, nije se niko javio, ali to ne znači da Grad Valjevo neće imati posrednika za ove usluge, i to zahvaljujući Ugovoru o raskidu ugovora.

 

Usluge Gradu, i pored toga što javna nabavka nije uspela, može i ubuduće da pruža Studio M koji je, po prethodnom tenderskom postupku, ugovor za pružanje usluga reprezentacije zaključio 30. decembra 2015. godine na period od godinu dana. Pitanje je kako, ako je ugovor važio do kraja 2016. godine?

Dva i po meseca pre isteka tog ugovora, polovinom septembra prošle godine "Studio M" zahteva raskid ugovora. Pa tako poslednjeg dana oktobra 2016. godine gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u ime Grada Valjeva i preduzetnik Ljubiša Milutinović u ime Studia M potpisuju Ugovor o raskidu ugovora za pružanje usluga reprezentacije koji je sklopljen 30. decembra 2015. godine.

 

Ugovor o  raskidu ugovora

Ugovor o raskidu ugovora

U Ugovoru o raskidu ugovora piše da su obe strane saglasne da se ugovor raskine "zbog nemogućnosti pružaoca usluge da zbog odsutnosti izvršava obavezu preuzetu ugovorom".

Ali se navodi i da su "obe strane saglasne da raskid ugovora stupa na snagu danom zaključenja novog ugovora o pružanju usluge reprezentacije, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

Dakle, Studio M koji je tražio raskid ugovora zbog "nemogućnosti da izvršava obavezu zbog odsutnosti", u suštini je dobio produžetak ugovora i to na neodređeno vreme, odnosno dok ne bude zaključen novi ugovor "nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

 

Na postupak javne nabavke čekalo se deset meseci i na kraju je bio neuspešan!?

 

Javna nabavka za usluge reprezentacije objavljena je 13. juna 2017. godine, odluka o obustavljanju postupka te javne nabavke doneta je 8. avgusta, a na sajtu Grada je objavljena juče. U obrazloženju odluke navodi se da u roku za podnošenje ponuda, odnosno do 22. juna nije prispela ni jedna ponuda.

Tako da je Komisija predložila načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove da donese Odluku o obustavi postupka.

 

"Postupak će biti ponovo pokrenut kada se steknu zakonski uslovi", piše u obaveštenju o obustavi postupka javne nabavke za usluge reprezentacije.

 

Do tada usluge reprezentacije nastaviće da pruža Studio M, jer je raskid ugovora bio neuspešan, kao i postupak  javne nabavke.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Ministar Vanja Udovičić i Boban Janković u osnovnoj školi (foto: www.mionica.rs)
Projekat ''Sport u škole'' Pre 11 sati 6 minuta

Ministar Udovičić posetio školu u Rajkoviću

Ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić je juče sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću, gde je...  · 3 komentara

Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
U Bioskopu 85 Pre 10 sati 30 minuta

Počinju Valjevski filmski susreti

Večeras počinje četvrti po redu festival Valjevski filmski susreti u organizaciji Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Slogan ovogodišnjeg festivala, koji će trajati do 17. decembra, je "Počnimo...

Spomenik Desanki Maksimović  (foto: Đorđe Đoković)
"16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Pre 16 sati 22 minuta

Prijavljeno 140 slučajeva porodičnog nasilja

Osim narandžastog reflektora na Desankinom vencu, koji je postavljen na inicijativu Grada i BID zone, u Valjevu za 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, nije organizovana ni jedna akcija...