Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2017, 06:53

Tender nije uspeo, ali je Studio M uspeo da i dalje pruža usluge reprezentacije

č: | fb:

Na tender za pružanje usluga reprezentacije, koji je objavljen pre dva meseca, nije se niko javio, ali to ne znači da Grad Valjevo neće imati posrednika za ove usluge, i to zahvaljujući Ugovoru o raskidu ugovora.

 

Usluge Gradu, i pored toga što javna nabavka nije uspela, može i ubuduće da pruža Studio M koji je, po prethodnom tenderskom postupku, ugovor za pružanje usluga reprezentacije zaključio 30. decembra 2015. godine na period od godinu dana. Pitanje je kako, ako je ugovor važio do kraja 2016. godine?

Dva i po meseca pre isteka tog ugovora, polovinom septembra prošle godine "Studio M" zahteva raskid ugovora. Pa tako poslednjeg dana oktobra 2016. godine gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u ime Grada Valjeva i preduzetnik Ljubiša Milutinović u ime Studia M potpisuju Ugovor o raskidu ugovora za pružanje usluga reprezentacije koji je sklopljen 30. decembra 2015. godine.

 

Ugovor o  raskidu ugovora

Ugovor o raskidu ugovora

U Ugovoru o raskidu ugovora piše da su obe strane saglasne da se ugovor raskine "zbog nemogućnosti pružaoca usluge da zbog odsutnosti izvršava obavezu preuzetu ugovorom".

Ali se navodi i da su "obe strane saglasne da raskid ugovora stupa na snagu danom zaključenja novog ugovora o pružanju usluge reprezentacije, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

Dakle, Studio M koji je tražio raskid ugovora zbog "nemogućnosti da izvršava obavezu zbog odsutnosti", u suštini je dobio produžetak ugovora i to na neodređeno vreme, odnosno dok ne bude zaključen novi ugovor "nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

 

Na postupak javne nabavke čekalo se deset meseci i na kraju je bio neuspešan!?

 

Javna nabavka za usluge reprezentacije objavljena je 13. juna 2017. godine, odluka o obustavljanju postupka te javne nabavke doneta je 8. avgusta, a na sajtu Grada je objavljena juče. U obrazloženju odluke navodi se da u roku za podnošenje ponuda, odnosno do 22. juna nije prispela ni jedna ponuda.

Tako da je Komisija predložila načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove da donese Odluku o obustavi postupka.

 

"Postupak će biti ponovo pokrenut kada se steknu zakonski uslovi", piše u obaveštenju o obustavi postupka javne nabavke za usluge reprezentacije.

 

Do tada usluge reprezentacije nastaviće da pruža Studio M, jer je raskid ugovora bio neuspešan, kao i postupak  javne nabavke.

Aktuelno

Vaterpolo (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo: Regionalna A-2 liga Pre 4 sati 37 minuta

Nišlije bolje od Valjevaca

U 17. kolu Regionalne A-2 lige Nais je večeras na bazenu u SC Čair pobedio VK Valjevo. Gosti su bili oslabljeni neigranjem povređenog Rackova, te Matovića i Radulovića, koji su bili isključeni na...

Metalac - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška liga Srbije (KLS) 16.03.2018

Lale "ubrane" u Valjevu

Valjevski košarkaši pobedili su Vojvodinu sa 89:81 i tako osigurali plasman u Superligu Srbije. Uz Kaplanovića najviše su igrali Đukanović, Krstović, Pavlović (odličan odbrambeni igrač), Vasić,...