Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2017, 06:53

Tender nije uspeo, ali je Studio M uspeo da i dalje pruža usluge reprezentacije

č: | fb:

Na tender za pružanje usluga reprezentacije, koji je objavljen pre dva meseca, nije se niko javio, ali to ne znači da Grad Valjevo neće imati posrednika za ove usluge, i to zahvaljujući Ugovoru o raskidu ugovora.

 

Usluge Gradu, i pored toga što javna nabavka nije uspela, može i ubuduće da pruža Studio M koji je, po prethodnom tenderskom postupku, ugovor za pružanje usluga reprezentacije zaključio 30. decembra 2015. godine na period od godinu dana. Pitanje je kako, ako je ugovor važio do kraja 2016. godine?

Dva i po meseca pre isteka tog ugovora, polovinom septembra prošle godine "Studio M" zahteva raskid ugovora. Pa tako poslednjeg dana oktobra 2016. godine gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u ime Grada Valjeva i preduzetnik Ljubiša Milutinović u ime Studia M potpisuju Ugovor o raskidu ugovora za pružanje usluga reprezentacije koji je sklopljen 30. decembra 2015. godine.

 

Ugovor o raskidu ugovora

Ugovor o raskidu ugovora

U Ugovoru o raskidu ugovora piše da su obe strane saglasne da se ugovor raskine "zbog nemogućnosti pružaoca usluge da zbog odsutnosti izvršava obavezu preuzetu ugovorom".

Ali se navodi i da su "obe strane saglasne da raskid ugovora stupa na snagu danom zaključenja novog ugovora o pružanju usluge reprezentacije, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

Dakle, Studio M koji je tražio raskid ugovora zbog "nemogućnosti da izvršava obavezu zbog odsutnosti", u suštini je dobio produžetak ugovora i to na neodređeno vreme, odnosno dok ne bude zaključen novi ugovor "nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

 

Na postupak javne nabavke čekalo se deset meseci i na kraju je bio neuspešan!?

 

Javna nabavka za usluge reprezentacije objavljena je 13. juna 2017. godine, odluka o obustavljanju postupka te javne nabavke doneta je 8. avgusta, a na sajtu Grada je objavljena juče. U obrazloženju odluke navodi se da u roku za podnošenje ponuda, odnosno do 22. juna nije prispela ni jedna ponuda.

Tako da je Komisija predložila načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove da donese Odluku o obustavi postupka.

 

"Postupak će biti ponovo pokrenut kada se steknu zakonski uslovi", piše u obaveštenju o obustavi postupka javne nabavke za usluge reprezentacije.

 

Do tada usluge reprezentacije nastaviće da pruža Studio M, jer je raskid ugovora bio neuspešan, kao i postupak  javne nabavke.

 1. Goran M

  Gdaaffi,opusti se verujem u institucije ,saveti su suvisni .Rejting,smesno i ovo pisanje dolazi...,,uzivaj ,,sa istomisljenicima!!

 2. Gadaffi

  Sve dok se istraga bude vodila po portalima, a ne po institucijama nema od toga nista. Ovako ovo su samo abrovi, ako imate nesto konkretno u miliciju pa prijavite. Do tada samo Bobi pravite rejting. Narod vidi da ispirate usta sa njim, a da nista konkretno nema. Toliko.

 3. Goran M

  Ово је изигравање Државе од овог гинеколога и по мени треба да одговара и правник који је саставио овај сраман уговор.Сада је јасно као никада да је ово лакрдија од власти у Ваљеву и јасно је колико су по мојим сазнањима и сумњама овај Гвозденовић умешан у криминал ,да ли има негде да је све по закону с моје сумње се шире и на његову пријатељицу горицу селаковић(Божић) .Очито да и на овом примеру краду од нас грађана и пролазе не кажњено .Студио М,горица од селаковић ,гвозденовић све ми личе као добар криминалан клан и доводе и мене а и друге у сумњу да изигравају Државу и да се Држава и закони изигравају јер су они моћни и све законе .Вероватно после овог мог писања тандем горица ,гинеколог тражиће да ме ухапсе јер како то ја да пишем о ,,поштеним,, ликовима.Питам где је Тужилаштво или има селекције,господине Тужиоче М .Н!!!!!

 4. lazar jovic

  Ovo je izigravanje zakona i klasicna prevara.I nikom nista.Svi sve znaju, svi sve vide i svi cute i prave se ludi.Sve dok vlast "napada" i urusava sistem nama nece biti bolje.I dok oni izmisljaju ugovore o raskidu ugovora,namestaju i ponistavaju tendere... i prolaze nekaznjeno na gradjanima ta ista vlast trenira strogocu i kaznjava za svaki prekrsaj, za svako kasnjenje u placanju poreza, racuna javnih preduzeca, naplacuju nam kamate,salju nam izvrsitelje na vrata zbog duga od 5000 dinara.

 5. Pristalica režima

  Ovo je lukav pokušaj izigravanja zakona kako bi se nastavilo s punjenjem džepova Bobinih ljudi. Može li se saznati ime opštinskog pravnika koji je sastavio pomenuti ugovor o raskidu ugovora? Jer kad mi dođemo na vlast zatrebaće i nama ljudi talentovani za zloupotrebe i pravne prevare, poslušni i s iskustvom u beskrupuloznom izvlačenju para iz budžeta.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Sa italijanske turneje (foto: Iz privatnog albuma)
Muzička putovanja Aleksandre Latinović Pre 11 sati 26 minuta

Koncertna turneja po Italiji

Ubska mlada i darovita violinistkinja Aleksandra Latinović upravo se vratila sa jednomesečne letnje turneje po Italiji, gde je kao koncert majstor Simfonijskog orkestra mladih muzičara Evrope imala...

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 11 sati 12 minuta

POHOD NEZNALICA (treći nastavak)

Danas, 22.avgusta, navršilo se četiri sedmice otkako su Poreskoj upravi u Valjevu, u skladu sa zakonom, predati pismeni prigovori na zapisnik koji su neki poreski inspektori 22. jula sačinili kod...

Marko Louis (foto: Đorđe Đoković)
Preko 2.500 posetilaca Pre 1 dan 15 sati

MMF brend Divčibara

Marko Louis i Zemlja gruva bili su "šlag na tortu" drugog Mountain music fest-a (MMF), koji je održan u subotu na Divčibarama, a koji je u svakom pogledu prevazišao prošlogodišnji.  · 1 komentar