Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2017, 06:53

Tender nije uspeo, ali je Studio M uspeo da i dalje pruža usluge reprezentacije

č: | fb:

Na tender za pružanje usluga reprezentacije, koji je objavljen pre dva meseca, nije se niko javio, ali to ne znači da Grad Valjevo neće imati posrednika za ove usluge, i to zahvaljujući Ugovoru o raskidu ugovora.

 

Usluge Gradu, i pored toga što javna nabavka nije uspela, može i ubuduće da pruža Studio M koji je, po prethodnom tenderskom postupku, ugovor za pružanje usluga reprezentacije zaključio 30. decembra 2015. godine na period od godinu dana. Pitanje je kako, ako je ugovor važio do kraja 2016. godine?

Dva i po meseca pre isteka tog ugovora, polovinom septembra prošle godine "Studio M" zahteva raskid ugovora. Pa tako poslednjeg dana oktobra 2016. godine gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u ime Grada Valjeva i preduzetnik Ljubiša Milutinović u ime Studia M potpisuju Ugovor o raskidu ugovora za pružanje usluga reprezentacije koji je sklopljen 30. decembra 2015. godine.

 

Ugovor o raskidu ugovora

Ugovor o raskidu ugovora

U Ugovoru o raskidu ugovora piše da su obe strane saglasne da se ugovor raskine "zbog nemogućnosti pružaoca usluge da zbog odsutnosti izvršava obavezu preuzetu ugovorom".

Ali se navodi i da su "obe strane saglasne da raskid ugovora stupa na snagu danom zaključenja novog ugovora o pružanju usluge reprezentacije, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

Dakle, Studio M koji je tražio raskid ugovora zbog "nemogućnosti da izvršava obavezu zbog odsutnosti", u suštini je dobio produžetak ugovora i to na neodređeno vreme, odnosno dok ne bude zaključen novi ugovor "nakon sprovedenog postupka javne nabavke".

 

Na postupak javne nabavke čekalo se deset meseci i na kraju je bio neuspešan!?

 

Javna nabavka za usluge reprezentacije objavljena je 13. juna 2017. godine, odluka o obustavljanju postupka te javne nabavke doneta je 8. avgusta, a na sajtu Grada je objavljena juče. U obrazloženju odluke navodi se da u roku za podnošenje ponuda, odnosno do 22. juna nije prispela ni jedna ponuda.

Tako da je Komisija predložila načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove da donese Odluku o obustavi postupka.

 

"Postupak će biti ponovo pokrenut kada se steknu zakonski uslovi", piše u obaveštenju o obustavi postupka javne nabavke za usluge reprezentacije.

 

Do tada usluge reprezentacije nastaviće da pruža Studio M, jer je raskid ugovora bio neuspešan, kao i postupak  javne nabavke.

 1. Goran M

  Gdaaffi,opusti se verujem u institucije ,saveti su suvisni .Rejting,smesno i ovo pisanje dolazi...,,uzivaj ,,sa istomisljenicima!!

 2. Gadaffi

  Sve dok se istraga bude vodila po portalima, a ne po institucijama nema od toga nista. Ovako ovo su samo abrovi, ako imate nesto konkretno u miliciju pa prijavite. Do tada samo Bobi pravite rejting. Narod vidi da ispirate usta sa njim, a da nista konkretno nema. Toliko.

 3. Goran M

  Ово је изигравање Државе од овог гинеколога и по мени треба да одговара и правник који је саставио овај сраман уговор.Сада је јасно као никада да је ово лакрдија од власти у Ваљеву и јасно је колико су по мојим сазнањима и сумњама овај Гвозденовић умешан у криминал ,да ли има негде да је све по закону с моје сумње се шире и на његову пријатељицу горицу селаковић(Божић) .Очито да и на овом примеру краду од нас грађана и пролазе не кажњено .Студио М,горица од селаковић ,гвозденовић све ми личе као добар криминалан клан и доводе и мене а и друге у сумњу да изигравају Државу и да се Држава и закони изигравају јер су они моћни и све законе .Вероватно после овог мог писања тандем горица ,гинеколог тражиће да ме ухапсе јер како то ја да пишем о ,,поштеним,, ликовима.Питам где је Тужилаштво или има селекције,господине Тужиоче М .Н!!!!!

 4. lazar jovic

  Ovo je izigravanje zakona i klasicna prevara.I nikom nista.Svi sve znaju, svi sve vide i svi cute i prave se ludi.Sve dok vlast "napada" i urusava sistem nama nece biti bolje.I dok oni izmisljaju ugovore o raskidu ugovora,namestaju i ponistavaju tendere... i prolaze nekaznjeno na gradjanima ta ista vlast trenira strogocu i kaznjava za svaki prekrsaj, za svako kasnjenje u placanju poreza, racuna javnih preduzeca, naplacuju nam kamate,salju nam izvrsitelje na vrata zbog duga od 5000 dinara.

 5. Pristalica režima

  Ovo je lukav pokušaj izigravanja zakona kako bi se nastavilo s punjenjem džepova Bobinih ljudi. Može li se saznati ime opštinskog pravnika koji je sastavio pomenuti ugovor o raskidu ugovora? Jer kad mi dođemo na vlast zatrebaće i nama ljudi talentovani za zloupotrebe i pravne prevare, poslušni i s iskustvom u beskrupuloznom izvlačenju para iz budžeta.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Dan druženja sa policijom (foto: Đorđe Đoković)
Promocija policije u osnovnoj školi Pre 10 sati 1 minuta

"Dan druženja sa policijom"

Valjevska policija je, u saradnji sa Školskom upravom Valjevo, organizovala "Dan druženja sa policijom" za učenike i roditelje, u školskom dvorištu OŠ "Nada Purić". Osnovci su bili vrlo...

Izložba Sanje Ribić Milivojević (foto: Dragana Nedeljković)
Izložba Sanje Ribić Milivojević Pre 12 sati 32 minuta

Unikatna ogledala u ubskoj galeriji

Izložbeni prostor ubske galerije "Sveti Luka" krase umetnička ogledala Sanje Ribić Milivojević (1967), rođene Tuzlanke sa adresom selo Laćarak pored Sremske Mitrovice. U pitanju je samostalna...

Laboratorija u bolnici (foto: Đorđe Đoković)
Četiri meseca pacijenti ispaštaju Pre 16 sati 39 minuta

Rekonstrukcija laboratorije u Domu zdravlja pod velom tajne

Već skoro četiri meseca građani Valjeva su prinuđeni da laboratorijske analize umesto u Domu zdravlja rade u Opštoj bolnici, gde se čeka i po nekoliko časova zbog velikog broja pacijenata. Svi sa...

Čišćenje snega (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Manje od mesec dana pred početak zimske sezone Pre 13 sati 30 minuta

Nije uspeo tender za zimsko održavanje ulica i puteva

Manje od mesec dana pred početak sezone zimskog održavanje ulica i puteva nije izabrano preduzeće koje će čistiti sneg jer, kako je rečeno Kolubarskim.rs, "javna nabavka nije uspela".  · 1 komentar