Protest na raskrsnici (foto: Kolubarske.rs)
Protest na raskrsnici (foto: Kolubarske.rs)
16.08.2017, 07:02

"Nećemo obećanja, hoćemo datum početka radova"

č: | fb:

Prvog dana protesta organizovanog zbog toga što gradska vlast tri i po godine ne rešava problem Ulice kneza Jovice, žitelji tog dela Tešnjara su poručili da "neće više da slušaju obećanja, hoće da znaju datum kada će početi radovi u njihovoj ulici". 

 

Kako Kolubarsk.rs nezvanično saznaju, gradska vlast je spremna da problem konačno reši posebno sada kada je utvrđeno da se ispod Ulice kneza Jovice ne nalazi kanalizacija iz turskog doba, kako su to tvrdili iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, nego kišni kolektor koji je izgrađen početkom 20. veka

 

"Imamo projekat, koji je urađen ranije dok nije bilo ni reči o turskoj kanalizaciji u ulici, u budžetu ima novca za te radove, samo nam nedostaje dozvola Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. To nam je neophodno jer se Ulica kneza Jovice nalazi u Tešnjaru, zoni koja je pod zaštitom države kao kulturno-istorijska celina od izuzetnog značaja. Od brzine dobijanja te dozvole, zavisi i datum početka radova", kažu u Gradskoj upravi.

 

Međutim, žitelji Ulice kneza Jovice više ne veruju u obećanja lokalne vlasti i traže napismeno, jer su "usmena obećanja dobijali tri i po godine i od njih nikakve koristi".

"Ovo je protest upozorenja, blokiraćemo Ulicu Milovana Glišića na raskrsnici sa ulicom kneza Jovice na pola sata svaki dan do petka, a ukoliko ne dobijemo napismeno odluku o početku radova protest ćemo radikalizovati. Ako treba, ovde ćemo i spavati", rekao je Dragan Vaš.

 

Dragan Vaš

Dragan Vaš (Foto: Kolubarske.rs)

On kaže da su u utorak, kada su čuli da će biti organizovan protest, ponovo došli iz Grada "da vide rupe na ulici". Ovaj put u obilasku je bio načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović koji "smatra da to nije problem da se uradi!".

 

Od gradskog rukovodstva niko nije razgovarao sa žiteljima Ulice Kneza Jovice, ali ni oni gradskom rukovodstvu nisu dostavili nikakav dopis sa svojim zahtevima i najavom da će organizovati protest.

"Ovaj put nismo pisali gradskom rukovodstvu iz jednostavnog razloga što oni imaju tonu i po molbi, žalbi i peticija, koje smo im slali u protekle tri i po godine", rekao je novinarima juče na protestu Dragan Vaš i dodao da je najmanji problem da gradskom rukovodstvu upute još jedan zahtev.

 

Ulica Kneza Jovice

Ulica Kneza Jovice (Foto: Kolubarske.rs)

Žitelji Ulice kneza Jovice ponavljaju da protestom žele da skrenu pažnju gradskom rukovodstvu da je krajnje vreme da se njihova ulica rekonstruiše, i podsećaju da su se posle Tešnjarskih večeri i nakon obilnih padavina prošlog vikenda otvorile nove rupe na ulici, koje predstavljaju opasnost ne samo za njih nego za sve građane.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 6 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 31 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...