Dacia duster (foto: Đorđe Đoković)
Dacia duster (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2017, 06:57

Gradonačelnik u isto vreme u sudu, u Beogradu, u dva automobila

č: | fb:

Grad Valjevo ima 36 automobila koji su na raspolaganju funkcionerima i nekolicini zaposlenih. Jedno od tih gradskih vozila za 19 dana je prešlo 3.300 kilometara... Ko i gde vozi službene automobile, zbog čega ni jedan funkcioner ne podnosi nalog za službena putovanja...? Pitanja su na koja Kolubarske.rs. traže odgovor.

 

Službeni automobil "dacia duster", koji vozi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, prešao je 1.014 kilometara za 12 dana u julu (uključujući subote i nedelje). Od toga skoro 400 kilometara je vožnja po gradu, a ostalo su tri putovanja do Beograda. Od vožnje po gradu, osim da je u pitanju "lokal", u putnom nalogu nisu precizirane lokacije. Drugi službeni automobil u kome se vozi gradonačelnik "škoda superb" za tri dana je prešao 557 kilometara.

 

Za korišćenje automobila Grada Valjeva izdaju se putni nalozi u kojima su, pored imena vozača, upisani relacija, vreme i pređena kilometraža. Međutim putni nalozi zaposlenih po povratku sa službenog putovanja ne postoje, nisu evidentirani cilj i svrha, niti izveštaj sa službenog putovanja, tako da nije poznato kojim poslom je gradonačelnik službeno putovao. Drugim rečima, Slobodan Gvozdenović, kao i ostali gradski funkcioneri, ne dostavljaju izveštaj sa službenog puta.

 

U dva automobila u isto vreme na različitim mestima

 

Gradonačelnik je u subotu 1. jula u isto vreme bio i u Beogradu i u "lokalu", vozeći se u dva automobila. U putnom nalogu za korišćenje službenih vozila evidentirano je da je Slobodan Gvozdenović vozio "daciu duster" po gradu i to od 8 do 19 časova. Istovremeno, dakle u subotu 1. jula, Gvozdenović je u "škodi superb" putovao u Beograd i to 8 do 16.30 časova.

 

Gadonačelnik je 12. jula u isto vreme bio u Beogradu i u Osnovnom sudu u Valjevu.

U putnom nalogu za korišćenje službenih vozila piše da je Gvozdenović 12. jula automobilom "dacia duster", koju inače samo on vozi - tako piše u putnom nalogu, bio u Beogradu od osam časova ujutro do osam časova uveče. Međutim u to vreme Slobodan Gvozdenović je bio u Osnovnom sudu u Valjevu gde mu se sudi za smrt nerođenog deteta.

 

Istog dana, 12. jula gradonačelnik je potpisao nalog za upotrebu službenog vozila "škoda superb" (stara) i to od 04 do 18 časova na relaciji Valjevo-Beograd, Beograd-Valjevo, pa ponovo Valjevo-Beograd, Beograd-Valjevo. U putnom nalogu nije upisano ko je i sa kojim ciljem putovao. Nezvanično, Kolubarske.rs saznaju da je gradonačelnik tog dana poslao vozača u Beograd po dr Paju Momčilova, ginekologa i savetnika odbrane dr Slobodana Gvozdenovića, a nakon suđenja vozač je dr Momčilova odvezao nazad u Beograd.

 

Gradonačelnik ne odgovara na pitanja Kolubarskih.rs

 

Na konferenciji za novinare pre mesec dana organizovanoj na putu za Beloševac, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je odbio da odgovori na pitanja Kolubarskih.rs o upotrebi ili zloupotrebi službenih vozila, uz preporuku da "pitanja pošaljemo mejlom".

Pre devet dana gradonačelniku sam poslala pitanja mejlom na koja do danas nije odgovorio.

 

S obzirom na to da je bio u službenom automobilu "škoda superb" VA 082 DD, 11. 07. 2017. godine u vreme saobraćajnog udesa na obilaznici kod Ostružnice, a do danas se o tome nije oglasio, postavila sam nekolko pitanja u vezi tog događaja.

 

Poput, da li je tačno da se vraćao sa godišnjeg odmora i da je vozač službenim automobilom došao na aerodrom po njega i njegove saputnice, ili je pak, bio na službenom putu? Ko je vozaču dao nalog za službeno putovanje, a zapravo je putovanje privatno, ko je izazavo saobraćajni udes, kolika je šteta...?

 

Zatražila sam odgovore na još dva pitanja, koja su u vezi sa korišćenjem službenih vozila.

 

Da li je tačno da je gradskim-službenim vozilom "škoda superb" 12. jula iz Valjeva odvežen dr Paja Momčilov, savetnik odbrane dr Slobodana Gvozdenovića? Ukoliko je tačno, ko je i na osnovu čega dao nalog da se dr Momčilov preveze službenim automobilom o trošku građana Valjeva za privatne potrebe dr Gvozdenovića?

 

Na službenom-gradskom vozilu "dacia duster" VA 081 SS, vidljiva su oštećenja. Kako je do tih oštećenja došlo, da li je u pitanju saobraćajni udes ili nešto drugo? Ukoliko je saobraćajni udes, gde se i kada dogodio? Ko je bio vozač u trenutku kada su nastala oštećenja, koliki je iznos štete i ko će platiti popravku?

 

"Da li se osećate odgovornim prema građanima Valjeva čiji budžetski novac trošite, ili bar prema onim građanima koji su glasali na lokalnim izborima za listu Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje na kojoj ste i Vi bili, i da li mislite da je najmanje što ste mogli da učinite da se oglasite i da građanima objasnite ove incidente", bilo je jedno od pitanja na koja gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije odgovorio.

 

Sutra u Kolubarskim.rs: gradski funkcioneri sa šest službenih automobila za 21 dan prešli 10.100 kilometara. Rekorder "reno megan", koji je za 19 dana u julu prešao 3.289 kilometara, na drugom mestu je "dacia duster", koju vozi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, sa 1.854 pređena kilometra za 21 dan, na trećem mestu je "dacia duster", koju vozi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koja je za 12 dana prešla 1.014 kilometara...

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 35 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 32 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara