Registracija Prijava preko FB
Dacia duster koju vozi gradonačelnik (foto: Đorđe Đoković)
Dacia duster koju vozi gradonačelnik (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2017, 06:57

Gradonačelnik u isto vreme u sudu, u Beogradu, u dva automobila

č: | fb:

Grad Valjevo ima 36 automobila koji su na raspolaganju funkcionerima i nekolicini zaposlenih. Jedno od tih gradskih vozila za 19 dana je prešlo 3.300 kilometara... Ko i gde vozi službene automobile, zbog čega ni jedan funkcioner ne podnosi nalog za službena putovanja...? Pitanja su na koja Kolubarske.rs. traže odgovor.

 

Službeni automobil "dacia duster", koji vozi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, prešao je 1.014 kilometara za 12 dana u julu (uključujući subote i nedelje). Od toga skoro 400 kilometara je vožnja po gradu, a ostalo su tri putovanja do Beograda. Od vožnje po gradu, osim da je u pitanju "lokal", u putnom nalogu nisu precizirane lokacije. Drugi službeni automobil u kome se vozi gradonačelnik "škoda superb" za tri dana je prešao 557 kilometara.

 

Za korišćenje automobila Grada Valjeva izdaju se putni nalozi u kojima su, pored imena vozača, upisani relacija, vreme i pređena kilometraža. Međutim putni nalozi zaposlenih po povratku sa službenog putovanja ne postoje, nisu evidentirani cilj i svrha, niti izveštaj sa službenog putovanja, tako da nije poznato kojim poslom je gradonačelnik službeno putovao. Drugim rečima, Slobodan Gvozdenović, kao i ostali gradski funkcioneri, ne dostavljaju izveštaj sa službenog puta.

 

U dva automobila u isto vreme na različitim mestima

 

Gradonačelnik je u subotu 1. jula u isto vreme bio i u Beogradu i u "lokalu", vozeći se u dva automobila. U putnom nalogu za korišćenje službenih vozila evidentirano je da je Slobodan Gvozdenović vozio "daciu duster" po gradu i to od 8 do 19 časova. Istovremeno, dakle u subotu 1. jula, Gvozdenović je u "škodi superb" putovao u Beograd i to 8 do 16.30 časova.

 

Gadonačelnik je 12. jula u isto vreme bio u Beogradu i u Osnovnom sudu u Valjevu.

U putnom nalogu za korišćenje službenih vozila piše da je Gvozdenović 12. jula automobilom "dacia duster", koju inače samo on vozi - tako piše u putnom nalogu, bio u Beogradu od osam časova ujutro do osam časova uveče. Međutim u to vreme Slobodan Gvozdenović je bio u Osnovnom sudu u Valjevu gde mu se sudi za smrt nerođenog deteta.

 

Istog dana, 12. jula gradonačelnik je potpisao nalog za upotrebu službenog vozila "škoda superb" (stara) i to od 04 do 18 časova na relaciji Valjevo-Beograd, Beograd-Valjevo, pa ponovo Valjevo-Beograd, Beograd-Valjevo. U putnom nalogu nije upisano ko je i sa kojim ciljem putovao. Nezvanično, Kolubarske.rs saznaju da je gradonačelnik tog dana poslao vozača u Beograd po dr Paju Momčilova, ginekologa i savetnika odbrane dr Slobodana Gvozdenovića, a nakon suđenja vozač je dr Momčilova odvezao nazad u Beograd.

 

Gradonačelnik ne odgovara na pitanja Kolubarskih.rs

 

Na konferenciji za novinare pre mesec dana organizovanoj na putu za Beloševac, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je odbio da odgovori na pitanja Kolubarskih.rs o upotrebi ili zloupotrebi službenih vozila, uz preporuku da "pitanja pošaljemo mejlom".

Pre devet dana gradonačelniku sam poslala pitanja mejlom na koja do danas nije odgovorio.

 

S obzirom na to da je bio u službenom automobilu "škoda superb" VA 082 DD, 11. 07. 2017. godine u vreme saobraćajnog udesa na obilaznici kod Ostružnice, a do danas se o tome nije oglasio, postavila sam nekolko pitanja u vezi tog događaja.

 

Poput, da li je tačno da se vraćao sa godišnjeg odmora i da je vozač službenim automobilom došao na aerodrom po njega i njegove saputnice, ili je pak, bio na službenom putu? Ko je vozaču dao nalog za službeno putovanje, a zapravo je putovanje privatno, ko je izazavo saobraćajni udes, kolika je šteta...?

 

Zatražila sam odgovore na još dva pitanja, koja su u vezi sa korišćenjem službenih vozila.

 

Da li je tačno da je gradskim-službenim vozilom "škoda superb" 12. jula iz Valjeva odvežen dr Paja Momčilov, savetnik odbrane dr Slobodana Gvozdenovića? Ukoliko je tačno, ko je i na osnovu čega dao nalog da se dr Momčilov preveze službenim automobilom o trošku građana Valjeva za privatne potrebe dr Gvozdenovića?

 

Na službenom-gradskom vozilu "dacia duster" VA 081 SS, vidljiva su oštećenja. Kako je do tih oštećenja došlo, da li je u pitanju saobraćajni udes ili nešto drugo? Ukoliko je saobraćajni udes, gde se i kada dogodio? Ko je bio vozač u trenutku kada su nastala oštećenja, koliki je iznos štete i ko će platiti popravku?

 

"Da li se osećate odgovornim prema građanima Valjeva čiji budžetski novac trošite, ili bar prema onim građanima koji su glasali na lokalnim izborima za listu Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje na kojoj ste i Vi bili, i da li mislite da je najmanje što ste mogli da učinite da se oglasite i da građanima objasnite ove incidente", bilo je jedno od pitanja na koja gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije odgovorio.

 

Sutra u Kolubarskim.rs: gradski funkcioneri sa šest službenih automobila za 21 dan prešli 10.100 kilometara. Rekorder "reno megan", koji je za 19 dana u julu prešao 3.289 kilometara, na drugom mestu je "dacia duster", koju vozi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, sa 1.854 pređena kilometra za 21 dan, na trećem mestu je "dacia duster", koju vozi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koja je za 12 dana prešla 1.014 kilometara...

 

 

 

 1. Goran M

  Pitanje, pitanja koja se ticu svih gradjana Valjeva i onih koji su glasali SNS u Valjevu. KO STITI gvozdenovic slobodana gradonacelnika ,posle toliko propusta na svim nivoima od njegovog postavljenja? GDE JE NOVAC gvozdenovicu to isto treba da kazes i sutra tamo gde imas sastanak , bahati, LAZOVE , .Treba da kazes zasto si bas toliko novca dao Domu zdravlja { podrzavam poboljsasenje uslova za rad u ovoj Ustanovi i kazi sutra gde je novac i gde se potrosio i zasto si doveo u pitanje zivot gradjana zajedno sa tvojim bratom direktorom Doma zdravlja i po mojim sumnjama tvoje prijateljice gorice selakovic Bozic koja je glavni serif u ovom gradu zatvaranjem laboratorije u Domu zdravlj a, kazi kome si namenuo da tu bude laboratorija LAZOVE .Kazi to nemoj da molis kukas , kao sto znas izmedju ostalih i mene si tako LAZOVE molio.KO TE STITI RECI LAZOVE , da mi ne otvaramo pandorinu kutiju ili ti je bitno samo da se gojis provodis , putujes trosis nas novac ,sa tvojom odbornicom goricom selakovic , pa to ni Causesku nije radio LAZOVE .Unistio si Valjevo. nije te ti rekao tako Aleksandar Vucic dobro to znas ali ti gazis i po njemu LAZOVE .DO KADA?

 2. lazar jovic

  Gadafi, komentarisati na portalu u rubrici Imate komentar? moze svako i svako na to ima pravo,pa i gradonacelnik.Ali davati izjavu novinarima i odgovoriti na novinraska pitanja,e to nije pravo to je obaveza koja je regulisana zakonom.To je velika razlika mada nisam suguran da kapiras.

 3. Gadaffi

  Pristalice rezima, kako gradonalcenik odbija da prica za kolubarske kada ovde komentarise sve? Nije Darija neozbiljna da dopusti da neko se lazno predstavlja kao gradonalcenik u njenom skromnom domu, ovaj portalu.

 4. Gadaffi

  A do sada su opstinari isli peske? Ajte molim vas. Pustite ljude da rade svoj posao.

 5. Slobodan Milosevic

  Eto pricate o Glišiću i Vučiću kao da su oni Bogovi života, a Boba ih izigrava. Sve su to iste njuške za koje ste glasali, **** VAS BOG ZATUPLJENE!

 6. lazar jovic

  Ovo je tipicna zloupotreba.Bahatost je stvar mozga i morala.A zloupotreba je stvar zakona.

 7. Goran M

  Nastavak , povezanost jer doticna je u obe firme na neki nacin bila prisutna ,Setite se Doma zdravlja kada je auto direktora u jednom danu prelazio 980 km{ a jedan od auta po mojim sumnjama je bio samo namenjen da vozi medicinsku sestru goricu selakovic Bozic do Beograda i kuce , a vozac je bio tadasnjeg direktora Dz sin } i to van dodje tante za vamte , sin zaposlen u Bemako a ti Bozicka u Dom zdravlja u patronaznu sluzbu. .Ima li slicnosti ovde ? Da ima prepisan recept , tada gvozdenovic izjavi je tadasnji direktor dobro radio , a on smenjen zbog propusta /Znaci sto kazu deca rokaj ne moze nam niko nista, koji bre zakon , pa ginekolog je zakon po mojim sumnjama podpomognut devojcicom goricom selakovic-Bozic ,E sada pitanje za Tuzilastvo i tuzioca M . N .Imali ovde elemenata za krivicno gonjenje ili opet neki oportinitet!Ili smo svi isti pred zakonom ili nismo M .N ?

 8. Goran M

  Sve pohvale za ovake podatke i savako ko ima drugacije misljenje on podrzava lopovluk , kriminal i kradju naseg novca koji se uzima iz naseg dzepa. Da li ga stiti Glisic ili ne sami prosudite , sam Glisic treba da je svestan da mu ovaj unistava i stranku i Predesdnika Vucica jer svaki dan afera oko gradonacelnika i njegovih najblizih saradnika .Ovde je jasno kao dan da ovaj ginekolog izigrava Drzavu , grad i sve zakone ponasanjem bahatosti , bezobraznosti i na karju KRIMINALO jer ovo je kriminal sto se radi Pitanje ko je potpisao te naloge , ko daje odobrava da se gradonacelnik vozi u slobodno vreme sa goricom selakovic Bozic , koliko je novca potroseno i na kraju Darija i Kolubarske su sve upravu sto napisa ovde u ovom dekstu .Evo ja posedujem taj snimak kada je Paja Momcilov { nemam nista licno protiv ovog lika , sem sto brani coveka koji se krivicno tereti za smrt bebe } i stojim na usluzi Kolu8barskim za snimke , kako moze neko da kporisti te aute grada Valjeva kada je neko privatno lice upitanju ?Onda nije ni cudo sto v. d JKP Vidrak koristi auto malte ne kada podje da piski , i ovo je uzet pelcer p[o mojim sumnjama iz nekadasnje firme BEMAKO i Doma zdravlja { gle slucajnosti opet neka povezanost gorica selakovic B

 9. Milos Pavlovic

  Iz Renault Megana sivog VA085BE ne izlazi Sava vozač iz direkcije, tj Poćutin vozač,ne izlazi ni noću iz njega!

 10. Pristalica režima

  Potpuno razumem gradonačelnika što odbija da razgovara za Kolubarske . Ko nema dobar odgovor na nezgodna pitanja bolje mu je da se pravi kakao ih nije čuo. Postaje polako svestan naš Boba da bi u ravnopravnom razgovoru s novinarkom nastavio da drastično gubi na ličnom ugledu i popularnosti stranke. Neko ga je lepo posavetovo ,Glišić sigurno, da mu je bolje da se kloni ozbiljni novinara i da ćuti nego čim lane da ispadne glup,loš i zao.
  Oće li tom Glišiću doći iz dupeta u glavu koga nam je metnuo za gradonačelnika ?

 11. dr Boba Gvozdenović

  Da li ste vi normalni ovo ništa nije istina! Kakav Paja Momčilov, kakvo suđenje i bakrači? Laž, laž, laž. Dva puta se u jednom danu išlo za Beograd jer je Gorica kad smo se prvi put vratili videla da je zaboravila da nam za večeru kupi Densuke lubenicu i Kobe govedinu pa smo samo poslali vozača po to. Nema reči o Paji Momčilovu. To što je auto malo ogreban i izguljen nije od udesa nego što je dete s drugaricama učilo da vozi po dvorištu, daleko od saobraćaja i opasnosti. To ćemo da sredimo o svom trošku.
  Tužiću vas bagro što pišete i izmišljate ovakve stvari, uzeću vam na sudu i zadnju paru i gaće ću vam skinuti videćete.

 12. Gull

  Sasvim normalna stvar. Zašto bi recimo službenici išli biciklama na posao kad sad kada ima auta na pretek, svakom službeniku po jedan. Eto npr komunalna inspektorka sada ne izlazi iz Yuga,čak i do prodavnice ide,koja joj je inače na 5minuta ako požuri.

 13. Slobodan Milosevic

  Kako ste glasali tako Vam i jeste. Sada plaćajte bahaćenje jagnjećoj brigadi.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 45 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 35 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 35 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...