Registracija Prijava preko FB
Parking Grada za vreme radnog vremena (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada za vreme radnog vremena (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2017, 07:00

Službena ili privatna putovanja?

č: | fb:

Gradski funkcioneri su sa šest službenih automobila za 21 dan u julu prešli oko 10.100 kilometara. Rekorder je "reno megan", koji je za 19 dana prešao 3.289 kilometara, na drugom mestu je "škoda superb" (stara) sa 2.652 kilometra za 13 dana, koja je na raspolaganju pomoćnicima gradonačelnika, načelnicima gradske uprave, članovima Gradskog veća, Skupštini...

 

Na trećem mestu je "dacia duster", koju, kako piše na putnom nalogu, vozi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, sa 1.854 pređena kilometra za 21 dan, sledi "dacia duster", koju, kako piše na putnom nalogu, vozi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, za 12 dana je prešla 1.014 kilometara.

 

Nova "škoda superb", koju koristi gradonačelnik, za tri dana je prešla 557 kilometara, dok je siva metalik "škoda superb" prešla 719 kilometara za 13 dana, a koju najčešće vozi plaćeni član Gradskog veća Andra Savčić.

Đorđe Jovančić, zaposlen na privremenim i povremenim poslovima u kabinetu gradonačelnika, nema stalni posao, ali ima službeni automobil - vozi "daciu sandero" i za sedam dana je u "lokalu" prešao 422 kilometra.

 

"Reno megan" ne samo da je rekorder po kilometraži, nego je rekorder i po tome što je u "lokalu" za dva sata, od 8 do 10 časova prešao 143 kilometra ili 70 kilometara na čas bez obzira na to što je brzina ograničena na 50 kilometara.

 

I dok funkcioneri prelaze na hiljade kilometara, čak vozeći se u "lokalu", službenici Grada, kojima su automobili sredstvo za rad, u istom periodu su prešli značajno manje kilometara. Tako je građevinski inspektor za 20 dana vozeći "jugo" prešao 467 kilometara, dok je komunalni inspektor za 21 dan u "jugu" prešao 588 kilometara.

 

Inače, inspektori i dalje voze stare automobile "jugo" i "zastavu 101", i pored toga što je prilikom kupovine novih "dacia sandero" rečeno je da se ta vozila nabavljaju upravo za potrebe inspekcije, kako bi "stare i dotrajale jugiće zamenili novim automobilima".

 

Funkcioneri ne podnose izveštaj sa službenog putovanja

 

Gradski funkcioneri su preko osam hiljada kilometara prešli vozeći se van Valjeva, najčešće su putovali do Beograda, ali niko od njih nije dostavio nalog sa službenog putovanja, što je zakonska obaveza, a koji pored imena i prezimena lica koje putuje, datuma polaska i povratka, mora da sadrži mesto i cilj putovanja.

 

Funkcioneri i svi ostali korisnici vozila Grada, nalog za službeno putovanje doživljavaju isključivo kao dokument za naplatu dnevnice, a ne kao svoju obavezu da opravdaju službeni put i da podnese izveštaj sa tog putovanja.

 

U odgovoru Klubarskim.rs ovlašćenog lica za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja navodi se "da se nalog za službeno putovanje izabranih, postavljenih lica i zaposlenih u organima Grada piše u jednom primerku i daje zaposlenom pre odlaska na svako službeno putovanje. Najveći broj zaposlenih po povratku sa službenog puta ne podnosi ove naloge računovodstvu na naplatu zbog niskog iznosa dnevnice – 150 dinara, pa iz tih razloga postoje samo dva naloga za jul“.

 

Od svih službenih putovanja za 21 dan u julu, nalog su dostavili vozač Milenko Bogićević, koji je vozio predsednika Skupštine Valjeva i šef Odeljenja za vanredne situacije Aleksandar Pavlović.

Pavlović je uz nalog za službeno putovanje predao i izveštaj u kome navodi da je dva dana bio u Vrnjačkoj Banji na radionici koju je organizovao FAO u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima...

 

Gradonačelnik doneo Pravilnik, ali ga ne poštuje

 

Obavezu podnošenja naloga za službeno putovaje imaju svi koji koriste službene automobile, a to je regulisano Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Grada, koji je 1. januara 2017. godine doneo gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

U članu tri piše da se "službena vozila mogu koristiti za obavljanje poslova i zadataka iz delokruga organa grada".

Članom četiri je precizirano da se „službena vozila koriste za službene potrebe na teritoriji Valjeva, a van teritorije grada ako potrebe posla to zahtevaju, odnosno ako se na taj način doprinosi bržem, ekonomičnijem i racionalnijem obavljanju poslova iz delokruga organa grada".

Članom osam je propisano da se "službena vozila koriste po pravilu u toku radnog vremena organa Grada, s tim da se na kraju radnog vremena vrate na mesto određeno za parkiranje službenih vozila uz predaju ključeva".

 

Parking Grada posle radnog vremena

Parking Grada posle radnog vremena (Foto: Kolubarske.rs)

Prema saznanjima Kolubarskih.rs malobrojni su oni koji "ključeve službenih automobila predaju", kao i oni koji "službene automobile vrate na mesto određeno za parkiranje", kako je to Pravilnikom utvrđeno. S obzirom na to da nema naloga za službeno putovanje, postavlja se pitanje koliko je bilo službenih, a koliko privatnih putovanja?

 

 1. Gull

  @Against

  Gosp. Against...vidi se da ste se pronašli i to do daske. Protiv čega ste vi kad vam takav nick ? Protiv obelodanjivanja istine? Procesuiranja korumpiranih službenika/ca na čelu sa gmazom debelim? Uuuu pa onda vi delujete u mraku,vi se zalažete za mrak i dalje čerupanje? Sve u prdekanu redom.

  Priznajem imponuje mi što vas imam za pratioca tu negde iza i što vidim da pratite moje komentare, zato iskoristite tu priliku kad ste već iza i poljubite me u dupe.

 2. Goran M

  Pristalice Rezima ovako misli 99% Valjeva , a da li misle oni koji cuvaju LAZOVA gvozdenovica i da li misle tamo gde pripadaju da im donosi dobro i da li misle da svi mi moramo da cutimo dok nam prete tamo neki u tehnickom mandatu sa nekim ticurinama i surlama da moramo da cutimo ili ce nas pojesti mrak ili idemo u zatvor da bi ovoj sada bandi na vlasti u Valjevu omogucili da ocerupaju ovo nase Valjevo koje je najlepse na svetu ? Dosta je bilo harclija po nasem gradu , zasto pozivaju druge u pomoc zasto , jer misle da smo samo 1,2,3...nee ima nas puno koji mislimo da nas grad ne zasluzuje LAZOVE , lopove i one koji se bahate kupovinom stanova , vozeci drzavne aute , one koji bahato trose nas novac , ONI...!Zasto , zasto i jos jednom koliko je bilo novca na racunui grada Valjeva u petak ?Zar to treba da bude tajna .Gadaffi jos malo kao sto si rekao bezace od ginekologa kao sa smetlista , vec i sada ga prozivaju na ulici , prodavnici itd.Narod nece da trpi vise bahate!! Narod nema sta da obuje , obuce , jede , deca u skolu a o ni prave enormne racucne po kafanama , restoranima , kaficima i to klopa za poneti kucui i tako redom.Mora gradjani da znaju kakva je bagra na vlasti {pustmo sada staranke , partije} ovde je mesano , ali najodgovorniji je vozdenovic , pa to i moja baba persa zna .Neka me demantuju i neka me tuze ako sam izneo laz i nemoj da trce u Tuzilastvo kod nekog prijatelja da to procesuira i da kazu e vidi ovaj slagao moramo njega da osudimo .Da gradjani Valjeva videcete i cucete sta se radi i kako se vrse pritisci po mojim sumnjama na neke organe vlasti da se neko osudi i slicno , samo zato sto ne misli kao ovaj LAZOV tj. ovi lazovi koji kozu gule nama gradjanima .Ponavljam verujem u Drzavne organe vlasti na nivou Srbije .I jos jednom ne moze te se sakriti iza nekih izmisljenih imena i slicno , sve je napredovalo i nemoj da optuzujete nekog da pise ne istinu od nekih novinara , naravno ima uvek malog pomeranja .Ali ovo zlo u Valjevu poredim sa Cunamijem i tako ispliva sav olos na povrsinu ali se i unisti grad.Vi grdjani razmislite .Podrzavam akciju koja se vodi protiv KRIMINALA .A nazalost Opstina je dobila novo ime , sada se zove koliko cujem u gradu SIVI DOM!! P.S Jos jednom gvozdenovic i ostali ,,dobrocinitelji ,, postuju tamo gde su { SNS} do poslednjeg dinara zivi bili pa videli ako neko misli da je to OK neka nastave!

 3. Irena

  @Pristalica Režima
  Vi jeste pristalica režima ali ste savršeno okarakterisali onu gnjidu na vlasti. To nije političko pljuvanje nego živa istina!
  I on i pobratim mu i zamenik, samo gledaju što više da nakupe za sebe i svoju družinu. Šta sve opraviše za samo godinu dana!
  Ne pada im na pamet ni u snu da nešto urade za ove ljude, za narod, za grad. Kad bih im ovo rekla, verovatno bi se smejali do suza.

 4. Pristalica režima

  Nesrećni Gadafi , izbeglica u Valjevu. Aleksandar Vučić je za tri godine apsolutističke vlasti uspostavio skoro potpunu kontrolu mas-medija ,a to pametnom govori da on računa sa neobaveštenošću i glupošću najvećeg dela građana.
  Gvozdenovićeva politička karijera se ludom brzinom približava kraju i više nikad neće biti obnovljena . Nikad više taj neće postići dobar rezultat na izborima ,nikad više neće skupiti glasova da bude odbornik. Neće taj kad siđe s vlasti više imati sa kime da se razgovara o politici ,obilaziće ga u luku i sadašnji saradnici i novinari i druge stranke košto danas obilaze nekog vašljivog i upišanog. Niko ozbiljan s njim neće hteti da sedne pivo da popije jer je u poslednji godinu dana pokazao ko je i kakav je, kolika je nula i koliko je ljude lago. Tek sad svi {osim najveći zaludjenika } znaju koliko je taj čovek nadmen,osion, glup, kolika je kukavica, jadan i bezkarakteran a pri tome kvaran,ljigav i lepljivi prstiju.
  Stidiće se sebe svako ko je ovog gradonačelnika uzimo ozbiljno a prezira ćega svako ko ga sretne, ćupaće mu pijani mangupi uši i lupati šamare, pljuvaće ga prolaznici,neće smeti ulicom da prođe i komšijama naoči da se pojavi .
  Nije to najgore što njega čeka najgore je što će jedne noći ,kad mu bude izgledalo da je sve prošlo i sve mu zaboravljeno, negde u gluvo doba noći zbog one ubijene bebe na kućna vrata zakucati Savest i načisto mu pomutiti Svest.

 5. Goran M

  Gadafi odlicno se znamo , NIKADE VISE gvozdenovic nece dobiti na bilo kojim izborima i kada pobegne u drugu stranku .Drugo kao da smo mi slepci pa nemamo pojma ko je bio na celu liste , znaci Aleksandar Vucic i tacka.Pustimo LAZOVA .Dobo je tada glasove zato sto je optuzivao i pljuvao druge da treba da idu u zatvor i slicno ..Sta je bilo oni su mu sada nabolji saradnici a neki ga izazivaju da to procesuira .Pusti to .Lepo je vama oko njega ..no ...Ponavljam jos jednom i ja sam ucestvovao u njegovom politickom zivotu da dodje u SNS , greske se placaju ali i ispravljaju i nemoj vise da polemisemo o tome .Uzmi samo zadnje istrazivanje koje je neko uradio a ono kaze gvozdenovic da su juce bili izbori imao bi 2,1 % i to je pravo i posteno izvrsena provera gradjana u tri linije .On je za mene LAZOV i kraj .I samo ovo koju je investiciju doveo u grad , pa pola saradnika u zatvoru i to nema ni u jednom gradu .Gde je novac iz kase grad i koliko je bilo u petak?a pusti to !Svaka prica oko ,,postenog,,ginekologa pada u vodu !Tako kaze 98% gradjna Valjeva koji postaje jos malo dolina gladi !

 6. Gadaffi

  Gorane, nosilac liste je bio Bobo. Odlicno znas kako je Bobo prosao na prethodnim izborima kada je bio sam, bez Vucica, vise nego odlicno. Vucic je video da mu covek vredi i uzeo ga, svi ostali se slozili. Izmedju ostalog i ti si Gorane bio saglasan sa tim. Nemoj sada tako.

 7. Goran M

  Gadafi, jesu glasali ali za Vucica .Pusti te price o gvozdenovicu i slicnim !

 8. Gadaffi

  Pristalice Rezima, dakle tvojom logikom u ovom gradu ima preko 30.000 glupih ljudi koji su direktno ili indirektno podrzali aktuelnog gradonalcenika? Dakle svaki treci covek kog sretnes u gradu je glup za tebe. To je jako ruzno sto pises.

 9. Pristalica režima

  To je zato što sam ja kao neka bipolarna ličnost ,tako su mi rekli. Valjda su u mene istovremeno dva pola , pa sam po tome savršeniji model od vas obični ljudi muškaraca i žena koji imate samo po jedan. Moj deda Ludi Marinko je bio isti ovakav ,njega su saranili malo podalje od groblja i crkve u Gornjem Lajkovcu. Pa ako sam i ja malo lud košto je on bio opet nisam toliko glup da verujem kako je pošteno i normalno ono što rade Boba i kompanija. Da bi se u to verovalo mora se biti mnogo glup i prost.

 10. Gadaffi

  Pristalice Rezima kako to da si u nekim komentarima bata, a u nekima seka, menjas pol ili je to neko cepanje? ;)

  Vas dva Milosa, kazete obojica zivite u istom kraju, isto se zovete, isto se prezivate, isto pisete, u isto vreme na portalu.... A dva coveka? Jako si zanimljiva osobA.

  Gorane M. sine, reci ti meni, kako ljudi da idu na Divcibare, peske? COvece sad si me i ti razocarao, ranije si imao neke argumente, ovo sada je minimalno.

 11. Goran M

  Otidjite sutre na Divcibare i videcete sve i svasta mislim razno razne limuzine!Gradonacelnik ce dobiti hemoroide u Opstinskim autima , posle njega ko doje mora da bude dobra a dezinfekcija a ni suvozacevo sediste ne bi trebalo da prodje dubinsko pranje kao i jako dezinfekciono sredstvo,Mada sada manje voznje do Novog Naselja bice gradska voznja pod skutim aparkinga neke stambenecetvrti.E moje Valjevo ,..sto vozaju oni masine nego vozaju i nas KAD...TAD....

 12. Vojislav

  Negde postoji i drugačiji način razmišljanja, sistem vrednosti... npr. Norveška...
  ...
  "Razbacivanje parama, prikazivanje bogatstva, raskoš u bilo kojoj sferi se smatra nepristojnim, a privilegije nedopustivim. Ulice i trgovi u Oslu ne liče ni na Dubai, ni na Singapur. Nema pariskih svetlosti, ni rimskih restorana, nema čak ni spektakularnih zdanja, još je manja želja da se s konstrukcijama ode nebu pod oblake.
  Dok se prezaduženi u Briselu mesecima preganjaju kako sebi ne bi ukinuli privilegiju da lete biznis klasom, norveški premijer leti u Pariz ekonomskom, a kralj sa zembiljom čeka u redu pred kasom u samoposluzi. Urođena nacionalna averzija prema privilegijama čini da ih se i retki izrodi klone.
  Tako je bilo pre sto godina kada je Isidora Sekulić svojim putopisima upoznavala Srbe s Norvežanima i kada je to bila siromašna nacija. Tako je i danas kada su oni bogati, a mi potonuli u najdublje siromaštvo. Jedina privilegija koje se ne odriču je ta što znaju da niko nema prava da bude privilegovan.
  Ako slučajno neki funkcioner ili tajkun pokuša da sebi isposluje nešto vanredno, dospeće u novine i doživeće opštu osudu i sramotu. U našoj će se zemlji obično pravdati da mu neka pratnja, klasa ili fond za reprezentaciju po funkciji sleduju."
  ...
  (((Budale???!!!)))
  Citat iz teksta Nordijski model; Politika, nedelja, 02.12.2012; Autor: Zorana Šuvaković; www.politika.co.rs/sr/clanak/241811/Pogledi/Nordijski-model

 13. Milos Pavlovic

  Upravo na parkingu opštine nema službenih vozila, Dacije,Renoa, itd..

 14. M.Perić

  Ove dve fotografije koje ilustruju novinarski tekst, sve sa potpisima, su antologijske!

 15. Goran M

  NASTAVAK: gvozdenovic je po meni samo na papiru clan SNS .Kako da misli dobro tamo gde je i na tom papiru ? Ponasao bi se sasvim drugacije a ne svki dan sve jaca i jaca afera.Drskost oko voznje ovim autima prevazilazi granicu i ne znam, zasto Tuzilastvo cuti , zasto cuti Tuzioc M N? Papiri sve govore ali izgleda to se prenosi sa Bemak , preko Doma zdravlja pa do Opstine i gradonacelnika sve isto .Posedujem , posedujemo papire gde se lepo vidi da su upravo moje tvrdnje tacne oko naloga , voznji !Nemoj molim vas da druge ljude iz SNS-a mesate il;i uporedjujete sa ovim po mojim sumnjama unistiteljom grada jer tamo ima CASNIH , POSTENIH , VREDNI .te ljude vidjate svaki dan na ulici gde bukvalno ne mogu da se krecu jer ih veliuki broj zaustvalja i trazi pomoc , pita sta se ovo desava ko nas krade , zasto se ne reaguje po zakonu i tako redom !!Posedujem slike tog dana kada je Momcilov seo u Skodu Opstinsku i otisao ......sta jos treba koji dokaz , ?Fotografija , putni lazni nalozi i jos jednom jer ovo nije zloupotreba polozaja u najmanju ruku ?Puno para treba gvozdenovicu ,ali jbg to si trazio sada lemaj dzepove naroda koji se nadam nece te dugo trpeti .ZNACI ZAKLJU8CAK OVDE KO BRANI gvozdenovica PODRZAVA KRIMINAL!!!!!!

 16. Goran M

  Zaista ne razumem sve one koji brane gvozdenovica i pitam sve one koji kazu da je radio sve po zakou ?Koji zakon , kako moze da bude u BEOGRADU SA DVA AUTA , a on se pritom nalzi u Valjevu gde je bilo rociste povodom krivicne odgovornosti za smrt bebe.Kako je moguce z atoliku kilometrazu i ko je najodgovorniji za tako bahato trosenje naseg novca ?Naravno gradonacelnik gvozdenovic.Opet se plasi da izadje pred novinare da kao covek koji vodi ovaj grad { po meni u katastrofu} kaze o problemima ali i o dobrim potezima { ja ih ne vidim}.Narvno strah je veliki ali zato izigrava u kafanam i kaficima velikog ,,gradonacelnika,, pred kojim se klanja i cela Drzava i ja sam slusao sa mojim drugovima u jednom ugostiteljskom objektu gde je rekao da mogu da ga mrze i da je on jak u SNS i ima ljude , a drugo tu je i lova .Procenite bahatog malog ginekologa gvozdenovica.Drugo kada pominjes pobede i veliki broj glasova koje osvoji ovaj ginekolog izgleda da slabo pamtite .On je u Pobedi osvoio zahvalajujuci pljuvacini i vredjanju Krstica Ingrap Omni , ulicu Karadjordjevu , napade na Kovaca { koga sada primi u skute -razlog pogadjajte}.Sta bese od ovoga nista , .Narod glasao i on ih vis enije poznavao ili vise ne >Drugo Znam celu pricu oko dolaska u SNS i naravno da je igrtao na kartu i postenje nekih ljudi kako politickih , tako i u privatnom zivotu i dodje uSNS { jednim delom sam i ja kriv, nazaloste}.Dodje u stranku i napravi rasulo , zbog jega SNS i njegovih ,,odanih ,,ljudi kojima je interes samo novac {pokazuje seiz dana u dan}ova stranka ode u ajtas i naravno grad.Napomenucu da mu nije bilo ALEKSANDRA VUCIC Predsednika koji je stajao n a lisi on ne bi bio vise nigde a ponajmanje gradonacelnik Mogu da pisem o ovoj ne pogodi koja je zdesila Valjevo koliko hocete , ali jedno znam gde god bio gvozdenovic u kojoj stranci , pokretu ili slicno to je kraj na svim sledecim izborima .

 17. Against

  Gospodine GULL (ili u daljem tekstu "buba švaba" jer vaši tekstovi me jedino podsećaju na tu živuljku) kako ste naveli -"upotreba" identifikacionog kartona za službene aute na kojima piše Grad Valjevo- je jedno obično parče kartona odsečeno sa zidnog kalendara koji je verovatno imala svaka druga kuća u valjevu 2016. godine u kojoj je kalendar urađen i koji je moga svako kupiti u prodavnici suvenira kod zgrade Gradske uprave. Vi očigledno imate problem sa komunalnom inspektorkom koju konstantno pominjete u vašim tekstovima..? Ženom koja vama sigurno ništa loše nije učinila niti uradila. Vaš problem kao buba švabe je, što baš kao što ta životinja ima odliku, bežite u mrak čim se upale svetla jer u suprotnom se ne bi sakrivali iza lažnog imena već bi istoj inspektorki rekli u lice šta imate. Pod pretpostavkom da ste iz komšiluka, obzirom da se bavite špijunažom i praćenjem dešavanja sa ulice i na putu do prodavnice, Buba švabo slobodno se javite komunalnoj inspektorki u prevelikom višku vašeg vremena.

 18. Minkura

  @Gadaffi
  "...rečica "ne" se piše odvojeno od glagola".
  Ne kaže se rečica, nego rečca. Rečica je mala reka.

 19. Milos p

  Malo obavestenje za gadafija ... moj je nalog milos p , zovem se i prezivam isto kao ovaj moj ocito komsija iz kraja , ali ga licno ne poznajem .. tako da nalozi nisu lazni, ali da se sluzbeni automobili koriste za privatne stvari i izlaske nocu, to je skandalozno ,, uostalom, vrla direktorica mi je komsinica, pa najbolje znam kako sprovodi mere stednje njenog vrlog stranackog sefa iz prestonice ...

 20. Milos Pavlovic

  Gadafi, ja sam privatnik više od 30 godina, i ceo život se borim protiv tih baraba i neradnika kao što su ovi funkcioneri koji žive od naroda i lopovluka! Bože sačuvaj da sam član neke partije...Zato nam i jeste ovako,glasali ste,gledajte,samo bez kukanja.

 21. Gadaffi

  Lažni pristalice Reima,
  rečica "ne" se piše odvojeno od glagola. Nije ni čudo što kritikuješ, kada si nepismen. Opismeni se čoveče. Popravi sebe, pa onda popravljaj ljude oko sebe!

  A taj Gradonacečelnik je osvajao više glasova nego mnogi u ovom gradu i na izborima pre nego što je bio kandidat SNS. Narod ga gotivi i veruje mu. To nije od juče, to nije od pre godinu dana, to je već decenijama. Izgradio je sebe i svoj prepoznatiljivi imidz na koji je poštenim radom dobio OGROMNU podršku gradjana i pre SNS. A što se ti brineš za internu politiku SNS i ko su im partijski rukovodioci, da li ti kume nisi SNS bot koji se ovde lažno predstavlja i tako spinuje da narod ne misli o pravim problemima već o glupostima? Pavlovicu, jesi ti dobio sendvic i posao pa znaš?

  Pa Gull to nisam video, ali to je užasno ako je istina. Kazniti to! POD MAČ BATO!!!

 22. Gull

  E gadafi, a pod koju moralnu i zakonsku stranu spada npr "upotreba" identifikacionog kartona za službene aute na kojima piše Grad Valjevo, postavljena u kolima pogrebne opreme u vlasništvu sina one iste inspektorke? Da li je to upotreba ili zloupotreba i da li Grad ima sližbu za prevoz mrtvaca ili je to privatna radnja?
  Molim te odgovoro.

 23. Milos Pavlovic

  Gadafi,učlani se u SNS ako nemaš posao,za početak ćeš dobijati sendviče,a posle ćeš možda dobiti posao kod Četnika u Poletu...

 24. Pristalica režima

  Jeste ,ja u stvari jesam Pristalica Gadafijevog režima a ne ovog nenarodnog režima.

  Lažni Gadafi ovde nezna da gradonačelnik nikad nemože sam sa svojim imenom dobiti bilo kakve izbore u Valjevu ,može ih nekako dobiti samo preko tuđi leđa , krijući se iza Vučića ili nekog drugog široki ledja. Gradonačelnik je to postao zahvaljujući Vućićevoj popularnosti a ne zahvaljujući svojim zaslugama,kvalitetima i sposobnostima, nji nema ! Nema!
  Lažni Gadafi će kad mu mozak opet proradi shvatiti da Vučić o gradonačelniku zna samo onoliko koliko mu drugi prenose ,a prenosi mu najviše njegov kum i poverenik za ceo kolubarski okrug , “lubeničar iz sela kraj Uba“. Sad dolazimo do ključnog motiva.
  “Lubeničaru iz sela kraj Uba“ ,radi sigurnosti svoje funkcije šefa okružnog odbora Sns, uopšte neodgovara da na čelu Valjeva bude neko od uglednih ili nekomromitovanih članova Sns nego mu baš odgovara da to bude ološ i skandal majstor kakav je naš sadašnji gradonačelnik ,naj neugledniji i naj sramniji predseddik valjevske opštine svih vremena. S takim političarom na čelu Valjevo je manja konkurencija i pretnja njegovom Ubu.
  Kad je još u istoriji bilo da je “lubeničar iz sela kraj Uba“ iz te tamnavske varošice upravljao svim važnim događajima i politikom grada Valjeva ?! Nikad nije bilo , a moguće je samo zato jer valjevski Sns nema nikakava politički kapacitet, jer ga vodi najgori stranački mulj i ljudski talog koji je sastavljen od strane istog “lubeničara iz sela kraj Uba“ vođenog gejačkom mišlju da “što je gore u Valjevu to će biti bolje meni i nama na Ubu “.

 25. Gadaffi

  Deli Radivoje ti si dobar covek, pametan, mudro zboris!

 26. Gadaffi

  Milose Pavlovicu da li to nisi hteo da mi napises sa naloga Milos P? Hajde bre pravite lazne naloge da prozivate posten svet.

  To sto je istraga prosirena je dobro, to je dokaz da pravna drzava postoji. Nema vise zasticenih. Eto, ako mislite da je neko uradio nesto nelegalno sa autoima u opstini, docice red I na njih za istragu. Posto imate dokaze, prosledite ih organima. Ovako ste samo obicni botovi koji prozivaju posten svet, pisu neistine. Jasno ko dan. Placena gromada koja nema svoje ja. Jedini medju vama ovde posten je Goran, covek jasno i glasno kaze sa svog naloga sta misli. Ne krije se. Ostali ste sramota.

  PS
  Bez posla ne mogu da ostanem, jer posla nemam zbog ljudi kao sto si ti. Godinama ste ziveli i uzivali dok obican narod je stradao.

 27. Deli Radivoje

  Potpisujem skoro sve što je ovde rekao Pristalica Gadafijevog režima!

 28. Gadaffi

  I nemoj vise nadimak da mi diras!!!!

 29. Milos Pavlovic

  Gadafi,ostaćeš i ti bez državnog posla,sve vas treba najuriti.Krivo ti što se napadaju ove bagre,što ojadiše ovaj narod?! Evo,opet istraga proširena na još tri lica zbog nameštanja tendera,vlasnik SZR Geometar Valjevo popio krivičnu prijavu! Svi su po tebi pošteni? Sve lopov do lopova!

 30. Gadaffi

  Pricas o lazima, a ti si Pristalice Rezima lazov u nadimku. Nisi pristalica rezima. Cuj 4 puta u jednom danu za BG, to nigde ne pise. Opet izmisljas. Dok taj "Lubenicar iz sela pokraj Uba" radi, stvara i gradi ti si obican bot koji sedi u birou i kucka komentare. Laze narod.

  Ukoliko mislis da je gradonalcenik los, izadjite brate na izbore, ali ne smete. Jer znate da narod veruje gradonalceniku!!! Smete samo da pljujete po ovim drustvenim mrezama, forumima i blogovima i nista vise. Smanjite dozivljaj i prihvatite realnost, a realnost je da niste u pravu.

  Sve se radi u zakonskim okvirima, oni koji ne rade bivaju kaznjeni.

 31. Gadaffi

  Pricas o lazima, a ti si Pristalice Rezima lazov u nadimku. Nisi pristalica rezima. Cuj 4 puta u jednom danu za BG, to nigde ne pise. Opet izmisljas. Dok taj "Lubenicar iz sela pokraj Uba" radi, stvara i gradi ti si obican bot koji sedi u birou i kucka komentare. Laze narod.

  Ukoliko mislis da je gradonalcenik los, izadjite brate na izbore, ali ne smete. Jer znate da narod veruje gradonalceniku!!! Smete samo da pljujete po ovim drustvenim mrezama, forumima i blogovima i nista vise. Smanjite dozivljaj i prihvatite realnost, a realnost je da niste u pravu.

  Sve se radi u zakonskim okvirima, oni koji ne rade bivaju kaznjeni.

 32. Pristalica režima

  Nije lepo da se tako naopakim ,nenarodnim stavovima koristiš Gadafijevo ime. Ovde niko ne kaže da gradonačelnik treba da ide peške nego kaže da ne treba da šalje auto četiri puta u jednom danu u beograd po svedoka na svom privatnom suđenju .Uočavaš li ti, lažni Gadafi, ne malu razliku između upotrebe i zloupotrebe ,između korišćenja službenog auta u službene svrhe i bahate upotrebe službenog auta u privatne svrhe.
  “Pravi društveni problem“ i najveći razvojni problem Valjeva je taj što je Vučićev “lubeničar iz sela kraj Uba“ (uz sadejstvo povlensko-divačke Udbine osovine) Valjevcima za gradonačelnika postavio jednu potpuno nedostojnu, nekultivisanu ličnost sumnjivog morala ,otvoreno nepristojnog i vulgarnog ponašanja, bučnog politikanta bez trunke demokratskih kapaciteta ,krajnje netolerantnu osobu kriminogenih sklonosti , lekara sumnjivih kvaliteta optuženog za najteže krivično delo protiv života ljudi. Postavili su dilbera jer takvog lako mogu da kontrolišu.
  Kad je još Valjevo u istoriji imalo ne čelu nekoga ko se ovako oblačio ,ovako razgovarao ,ovako se ponašao ,ovako delio opštinske pare svojima? !!!
  Ako ti lažni Gadafi ne vidiš da je naš “pravi društveni problem“ ,to što je na čelu Valjeva neko ko u srećnija vremena nebi uspeo da postane više nego poslovođa seoske zadruge ili Jeremička ,e onda primi moje saučešće za svoju moždanu smrt. Mislim ,kuca tebi srce, rade creva i pluća ,živ si i sve to, ali ti je mozak malo stao.
  Uživaj. Dabogda ti na ovom i onom svetu društvo pravili samo onaki poput gradonačelnika.

 33. Gadaffi

  Pristalice rezima, to sto mi se obracas direktno govori da sam ja u pravu. Pisanje ovakvih tekstova i ove teme zapostavljaju mnogo ozbiljnije teme za drustvenu zajednicu. Sta bi trebalo Gradonaclenik da ide peske ili da neko iz uprave kada pozovu ga na sastanak ili neki dogadjaj da ide autobusom ili da ne ide?

  Pisete gluposti, jer za ozbiljnije teme niste. Ne umete da locirate pravi drustveni problem. Inace, ako nam je ovo glavni problem u gradu onda je nas grad srecan I uspesan. Zar ne?

  Idite pisite o nebu ili pticama, to vam je mnogo bolje.

 34. Pristalica režima

  Kakva glupost od ovog Gadafija. Treba da promeni ime u Beba Popović ili D.J.Vučićević, više bi mu pristajalo. Nije svakako problem da ljudi umereno koriste aute za obavljanje službeni dužnosti ,problem je kad ih koriste neumereno i krenu zloupotrebljavati u privatne svrhe.
  Pa tako gradonačelnik ,inače optužen za teško krivično delo, šalje službeni auto u Beograd po njegovog privatnog svedoka na sudjenju ,i posle toga ga još jednom pošalje tamo i nazad da svedoka vrati odakle je došo. Četri ture do Beograda (a možda je bilo i do Novog Sada, svedok je odatle), goriva i maziva i amortizacije za neki 400-500 kilometara, plus 5-6 sati naplaćenog radnog vremena sve to privatnim poslom a našim parama ,parama građana.
  Pa gradonačelnika s porodicom na povratku s letovanja u Beogradu sačekaju službeni vozač i auto. Kakva osionost i drskost ,turske kabadahije i najgori komunistički aparatčici ovom Vučićevom ološu nisu ravne! ?
  Pa ako take stvari radi gradonačelnik koji treba da bude uzoran i primer svima ,mogu misliti šta sve onda radi manje il više sitna buranija ispod njega. A da ,mi već znamo šta oni rade. Ono šta je uradio nesrećni Aleksandar Vujić Subotić. Videlo dete ,pardon žaba da se konji potkivanju pa htelo i ono.

 35. Gadaffi

  Neverovatno je da ljudi koriste automobile za obavljanje duznosti, mnogo bolje bi bilo da recimo opstina kupi tri konja pa da opstinari jasu konje. Fijakeri recimo izgledaju lepo.


  Kakva glupost od teksta.

 36. Gull

  Kakav parking kakvi bakrači..inspektorka ne da Yuga nikome...kakva bre opština i obeležena mesta kad je isored kuće i danju i noću. Drži Bob leđa pa joj se može.
  Smatram Darija, da nije u redu što samo govorite o novim autima a ova stara sokoćala idu u drugi plan pa se verovatno zato još više zloupotrebljava.

 37. Milos Pavlovic

  Svi oni se vozikaju u privatne svrhe! Sava vozi taj Renault Megane VA085BE kao da je njegov privatni, Andra Savčić vozika Škodu VA082EU,Poćuta Duster VA071DK,Boba takođe Duster VA081SS... Neka gleda narod šta je glasao! Sladjana Marković Renault Megane VA084MS službeni Vidraka!

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 51 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 41 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 41 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...