Radio Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Radio Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2017, 08:54

Poništena privatizacija Radio Valjeva

č: | fb:

Odlukom Ministarstva privrede 8. avgusta 2017. godine je raskinut Ugovor o privatizaciji Radio Valjeva. Postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije 22. avgusta 2017. godine.

 

Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je "Registrator registra privrednih subjekata pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, i u skladu sa tim doneo rešenje kojim se za Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, umesto Doris Aćimović u Registar privrednih subjekata upisuje Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije".

 

U obrazloženju se navodu da je "Registrator na osnovu Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, s obzirom da je došao do saznanja o dokumentima koji su od značaja za pravni promet, odnosno da je od strane Ministarstva privrede, Registru privrednih subjekata dostavljena odluka o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva, od 8. avgusta 2017. godine".

 

Podsećam, Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. godine kupila Doris Aćimović iz Beograda, koja je izlicitirala 15 puta višu cenu od početne, tačnije 17.400 evra.

Početna cena kapitala iznosila je 1.200 evra, a pobednik na javnom nadmetanju Doris Aćimović iz Beograda se obavezala da plati 17.400 evra, u gotovom radi kupovine sto posto kapitala koji je bio u vlasništvu Grada Valjeva.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 6 sati 1 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 6 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara