Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.08.2017, 07:01

Vučić: "Uskoro rokovi za početak radova"

č: | fb:

"Radimo na tome", glasio je odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pitanje novinara da li će Država finansirati "spajanje" Valjeva sa budućim auto-putem.

 

Izgradnja brze saobraćajnice od Iverka do Nepričave, do ulaza na budući auto-put, u dužini od 16,6 kilometara je jedan od strateških ciljeva valjevske vlasti, ali bez pomoći Države to je teško ostvarivo. 

 

Mogućnost da bi Valjevo sa budućim Koridorom 11 moglo da bude povezano duplim trakama "jer to nije skupa investicija", najavio je početkom decembra prošle godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić u Valjevu na proslavi decenije postojanja "Gorenja".

 

"Mislim da to neće biti problem", rekao je tada Vučić, ali s obzirom na to da još uvek nema ni nagoveštaja da će biti realizovano, čini se da je to ipak problem.

 

Konferencija za novinare, koja je organizovana na Sajmu šljiva u Osečini koji je u petak otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bila je prilika da predsednika pitamo da li će Država pomoći Valjevu izgradnjom brze saobraćajnice i kada? Predsednik je rekao da "još ništa neće da obeća", ali je i dodao: "Radimo na tome. Uskoro ćete dobiti i rokove za početak tih radova".

 

Spajanje Valjeva sa Koridorom 11 je od značaja ne samo zbog "brže" saobraćajne veze sa Beogradom i Jadranom, nego i zbog privlačenja investitora u Valjevo.

 

Sastanak sedam opština i gradova

 

Govoreći o pomoći lokalnim samoupravama sa područja Podrinja, Azbukovice, Rađevine i Podgorine, i o "oživljavanju" tog dela Zapadne Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će uskoro zakazati sastanak za sedam opština i gradova: Bajinu Baštu, Mali Zvornik, LJuboviju, Loznicu, Krupanj, Osečinu i Valjevo.

 

"Na tom sastanku ćemo da vidimo šta je to gde možemo da pomognemo kao Država, pre svega u infrastrukturnim radovima, ali i u razvoju i proizvodnji. Razgovarao sam sa seljacima kako da pomognemo oko izvoza šljive. Kako su mi rekli, već su uzorke poslali Kinezima, ali neophodna im je i pomoć Države", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Sajmu šljiva u Osečini.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 56 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 5 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara