Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
28.08.2017, 10:18

Za popravke i opremu izdvojeno 44 miliona dinara

č: | fb:

U budžetu Valjeva za tekuće popravke i investiciono održavanje škola planirano je 34,7 milona dinara, od toga za osnovne škole 24,9 miliona, dok je za srednje škole izdvojeno 9,8 miliona dinara.

 

Pored novca za popravke i investiciono održavanje, iz gradske kase biće izdvojeno oko 6,2 miliona za opremanje kabineta, nabavku savremenih učila i đačkog nameštaja, dok je za iste namene u srednjim školama opredeljeno oko tri miliona dinara.

 

Od osnovnih škola najviše novca 3,4 miliona dinara je namenjeno za uvođenje centralnog grejanja u školi u Pričeviću, dok će od škola u gradu najviše novca biti investirano u OŠ "Nada Purić" oko 2,8 miliona, od toga 1,2 milona dinara planirano je za prvu fazu zamene krova na školskoj zgradi.

 

Iz gradskog budžeta, u okviru popravki i investicionog održavanja, prema planu i zahtevu osnovnih škola, biće finansirana sanacija dela fasada, zamena plafonjera, vrata, prozora i podova, sanacija sanitarnog čvora i đačke kuhinje...

 

Od srednjih škola najviše novca za Ekonomsku

 

Od 9,8 miliona dinara, koliko je u budžetu namenjeno za popravke i investiciono održavanje srednjih škola, najviše novca skoro 7,5 miliona dinara namenjeno je Ekonomskoj školi.

 

Za završnu fazu sanacije krova planirano je 950.000 dinara i 1,2 miliona dinara za drugu fazu sređivanja učeničkih toaleta. Takođe u gradskoj kasi je planirano 5,3 miliona dinara za izradu projekata rekonstrukcije fiskulturne sale, koji će Ministarstvo privrede finansirati sa blizu 3,8 miliona dinara.

 

Iz gradske kase sa tri miliona dinara biće finansirana spoljna rasveta na Valjevskoj gimnaziji, za izradu projekta Centra za proizvodnju bezvirusnih sadnica u Poljoprivrednoj školi opredeljeno je 800 hiljada, za projekat nadogradnje Medicinske škole odvojeno je 600 hiljada i za oblaganje zidova učionica i zamenu vrata u Tehničkoj školi planirano je 406 hiljada dinara.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.