Spomen soba (foto: Đorđe Đoković)
Spomen soba (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2017, 09:35

Od koga i čega se krije ministar Zoran Đorđević?

č: | fb:

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević boravio je juče u Valjevu gde je razgovarao sa gradskim funkcionerima i sa predstavnicima Udruženja boraca. Poseta ministra Valjevu bila je, čini se, tajna jer o tome nisu bili upoznati ni u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

 

S obzirom na to da javnost o ovoj poseti nije obaveštena, još uvek nisu poznati razlozi, ciljevi, kao i rezultati razgovora ministra Zorana Đorđevića sa gradskim rukovodstvom, i to samo sa onima iz SNS-a, jer kako je potvrđeno Kolubarskim.rs iz više izvora, druga polovina vlasti koja nije SNS ili koalicioni partneri naprednjaka nisu ni pozvani niti su obavešteni o sastanku sa ministrom.

 

Da će ministar Zoran Đorđević u popodnevnim časovima posetiti Valjevo nisu znali, ili su znali a tajili su, i u Press službi Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, jer su bili iznenađeni pitanjem Kolubarskih.rs, koje smo postavili juče oko podneva – "Da li danas u Valjevo dolazi ministar"?  

"Ja tu informaciju, za sada, nemam", odgovorila je službenica Ministarstva zadužena za "odnose sa medijima". Na naše dodatno puitanje - "Da li to za sada znači da sada ne dolazi, a možda dođe posle", odgovor je glasio - "Pretpostavljam, ali ako se nešto promeni, javićemo Vam".

 

Da je ministar posetio Valjevio i razgovarao sa gradskim rukovodstvom, javnost je obaveštena sinoć preko društvenih mreža gde su pojedini gradski funkcioneri SNS objavili fotografije sa sastanka u gradskoj kući. Oni su uz fotografije napisali - "Radna poseta ministra Zorana Đorđevića" i "Radni sastanak u Gradskoj upravi sa ministrom".

 

Za razliku od gradskog rukovodstva koje nije želelo da javnost zvanično obavesti o "radnoj poseti" i ciljevima "radnog sastanka", Udruženje boraca ovdašnjim medijima je poslalo saopštenje za javnost o ishodu razgovora sa ministrom Zoranom Đorđevićem.

 

U saopštenju valjevskog Udruženja boraca navodi se da je sastanak održan u gradskoj kuću povodom zahteva boraca i najavljenog štrajka, od kojeg su, kako su saopštili, "za sada odustali".

Navodi se i to da Udruženje boraca od Grada traži hitnu popravku krova iznad Spomen sobe, koji već duže vreme prokišnjava, i da su dobili obećanje od gradskog rukovodstva da će to biti rešeno. "Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović već je preuzeo korake ka rešenju problema prokišnjavanja", piše u saopštenju. 

 

Borci su na jučerašnjem sastanku ministru Zoranu Đorđeviću izneli nekoliko problema koji su u nadležnosti države i čije rešavanje očekuju, od čega zavisi da li će štrajkovati ili ne.

"Ministar je istakao da su zahtevi minimalni i da će sve biti rešeno, što je u skladu sa zakonom i da su svi veoma karakteristični po svojoj strukturi. Mi ćemo pratiti razvoj rešavanja zahteva i shodno tome ćemo i reagovati bez ucene legalno izabranih političara koji donose odluke u skladu sa zakonom. Nećemo odustati od istih zahteva nikada jer su teški po naše članove i realni", navodi se u saopštenju za javnost Udruženja boraca.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 32 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 41 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara