Povlen reli (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Povlen reli (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2017, 07:36

ОФФ РОУД

č: | fb:

Jedva čekam ovo doba godine da se oglase ovi iz Povlen relija. Što bi deca rekla, nisam živ od nestrpljenja. Vidim u štampi da su održali konferenciju za novinare i objavili u tanka crevca kuda će se voziti, gde će ručati, kakvim će sve izazovima po život biti izloženi, kratko i JEZOVITO - biće to IVENT prve vrste.

 

Ja sam prosto lud da saznam sve ove detalje jer sam kao i oni adrenalinski zavisnik, pa će mi bar praćenje ovog iventa malo omogućiti da iz udobnosti fotelje iživim te svoje skrivene nagone i impulse. A ustvari, hteo sam da kažem: ne znam socijalnu strukturu ovih SILOVATELjA PRIRODE, ne znam ko su ni čiji su, to me i ne zanima, ali, alo, bre: Pa ОФФ РОУД  (iako ovde napisani ćirilicom), koliko ja znam JAPANSKI, znači VAN PUTEVA, to, burazere, što bi se reklo u onom crtanom, znači GAZIMO po livadama – travu, biljke, sitne i krupnije insekte, životinjice, prljamo prirodu isparenjima, uljima, naftama i ostalim benzinima, raskopavamo, ukopavamo za sve (čije?) pare.

 

E, to sam hteo da kažem: ne zanima me kako je u belom svetu ni da li je ovaj pelcer originalan ili uvezen, ne zanima me ništa. Postavljam pitanja:

 

- Ko njima izdaje dozvole da gaze bez pardona van puteva po livadama i šumama naše zemlje ponosne

- Ima li iko iko iko iđe iđe iđe (Bećković) da stane na put ovakvima, koji su jaki samo sa jakim mašinama i gaze bez pardona i obzira 

- Da li je njima jasno da se neki ponose onim čega se pametan stidi i umesto da sve rade ilegalno i pod okriljem mraka (pa ako ih ufate – ufate), oni to na sva zvona kao da je neki poseban uspeh sesti u onu nabudženu prdalicu i gaziti sve pred sobom bez stida, obzira i srama

- Gde su one silne ekološke organizacije što izgiboše od brige za prirodu, gde udruženje za Divčibare, ili kako se već zove, da ih priupita kuda su to naumili, koga su pitali.

 

U novinama naslov džombast do bola, lepo sam se naježio: Džipovi "osvajaju" Maljen, što će reći - Maljenu, pripremi se, imaš čast da se po tebi iživljavaju oni koji ne znaju šta će sa sobom. I opet to znači: Ove godine Maljen, i kako to reče onaj Slovenac PRIPREMI NEKA SE za iduću godinu Jablanik, Magleš, što bi rekao Radovan treći Ove godine zasrali smo Tašmajdan, iduće prelazimo na Kalemegdan. Strpljenja molim.

 

Ovi iz ekološkog udruženja Gradac manji su od makova zrna kad im se ove džipadžije sjure (jedno njih pedesetak) u samu reku kod Šarenog platna, kao pre neku godinu, a sile se nad nekim detetom koje se zeza sa improvizovanim štapićem i udičicom  kao pecajući i traže da nastavnici što su doveli decu skupe najveći mogući iznos za kaznu, kako bi izbavili prestrašeno dete iz kandži ovih čuvara PRIRODNOG DOBRA. Ukratko, tuga!

 

Ajde da se igramo malo RECIPROCITETA: neka seljani otkriju sve mrlje od nafte, sve pregažene životinjice, pa i najsitnije, neka utvrde na koliko je sve mesta izrovano zemljište, pa neka se seljanima omogući jedan BULLŠIT reli po gradu. Neka zaprege sa volovima ostave svoje proizvode ispod repova pred Centralom, neka nam plugovima izbrazdaju po ulicama tačno onoliko koliko su ovi iz ОФФ РОУД relija njima učinili po livadama, šumama, njivama. A, šta kažete?

 

Uskoro će u čitankama deca učiti u odeljku Priče o životinjama kako razgovaraju starije i mlađe živuljke, što bi se reklo UNAS, iz valjevskog gorja, bokte VENCA PLANINA, VALjEVSKE GREDE: Kaže neka mlada životinja starijoj (jež, veverica, puž, tvor, lasica, lisica, kornjača, daždevnjak, jarebica, prepelica, fazan, žaba, zmija... oj hoj, nastavi slobodno) dakle kaže mladunče odrasloj životinji: Pa tebe je pregazilo vreme. A starija će na to: Bolje da me pregazi i vreme nego ovi iz Povlen relija!

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara