Profesor Džonatan Elis u Petnici (foto: IS Petnica)
Profesor Džonatan Elis u Petnici (foto: IS Petnica)
13.09.2017, 08:56

Petnicu posetio britanski fizičar

č: | fb:

Istraživačku stanicu Petnica posetio je profesor Džonatan Elis, jedan od vodećih svetskih teorijskih fizičara i član britanskog Kraljevskog naučnog društva, predavač i počasni doktor brojnih univerziteta.

 

Profesor Elis je najveći deo svoje karijere vezao za Evropsku laboratoriju za nuklearna istraživanja (CERN) gde je zauzimao ključne pozicije.

 

Kako je saopšteno iz Istraživačke stanice Petnica, britanski profesor se interesovao za organizaciju rada Istraživačke stanice, naročito za rešenja u povezivanju većeg broja različitih naučnih disciplina i projektne aktivnosti srednjoškolaca, po čemu je Petnica visoko cenjena u svetu. 

On je najavio mogućnost da se jedna od prestižnih letnjih škola koje organizuje CERN za mlade naučnike iz celog sveta organizuje u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Profesor Džonatan Elis je u Istraživačkoj stanici boravio u pratnji direktora Instituta za fiziku u Beogradu dr Aleksandra Bogojevića i profesora Petra Adžića sa Fakulteta za fiziku.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.