Borko Aleksić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Borko Aleksić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2017, 06:55

Gvozdenović smenio Aleksića sa mesta šefa kabineta

č: | fb:

Borko Aleksić, profesor fizičkog vaspitanja, nije više šef kabineta valjevskog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Kako saznaju Kolubarske.rs iz izvora bliskih naprednjacima, tako je odlučio gradonačelnik "po preporuci" i to "vrha SNS-a", koji je nezadovoljan "nekim poslovima Borka Aleksića".

 

Aleksić, koga je gradonačelnik Valjeva promovisao za šefa svog kabineta odmah nakon formiranja nove gradske vlasti u junu prošle godine, premešten je sa prvog na šesti sprat u Odeljenje za inspekcijske poslove. Kako je Kolubarskim.rs rečeno u tom Odeljenju, profesor fizičkog vaspitanja je "još uvek neraspoređen".

 

Podsećamo, Borko Aleksić je u Gradsku upravu zaposlen na neodređeno vreme u decembru prošle godine, uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, o čemu su pisale Kolubarske.rs. Pored Aleksića, koji je potpredsednik valjevskih naprednjaka, stalan posao su tada dobili i članovi SNS Zoran Trifunović i Aleksandar Purić.

 

Tako je Aleksić, profesor fizičkog postao kontrolor rasohoda, Purić, diplomirani pravnik, je inspektor za sport, a Trifunović, mašinski inženjer, je IT administrator. To su radna mesta na koja su formalno zasnovali radni odnos, a zapravo je Borko Aleksić šef kabineta gradonačelnika, Zoran Trifunović je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a Aleksandar Purić je tada bio službenik Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, a danas je načelnik te uprave.

 

Ovakva "gimnastika" je urađena zbog toga što je Grad Valjevo morao da traži saglasnost od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za novo zapošljavanje radnika, jer je na snazi, glasno propagirana, zabrana zapošljavanja u javnom sektoru! U tom zahtevu je navedeno da su u Gradskoj upravi za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, upražnjena radna mesta i da je neophodan kontrolor rashoda i IT administrator, kao i da je nakon odlaska radnika u penziju ostalo upražnjeno, a neophodno, radno mesto inspektor za sport.  

 

Pre stalnog zaposlenja Borko Aleksić, koji je pre tri godine diplomirao na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću, je od juna do početka decembra 2016. godine bio angažovan za obavljanje privremenih i povremenih poslova u Gradskoj upravi i to, kao je precizirano u ugovoru, "da izvrši posao koji se odnosi na proceduru oblika i načina saradnje sa drugim gradovima i pripremi akta za aktivnosti gradonačelnika i zamenika gradonačelnika". Aleksića, koji je angažovan za te poslove, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je predstavljao kao šefa svog kabineta.

 

Po isteku šestomesečnog ugovora dobija rešenje o prijemu u radni odnos na neodređeno vreme u kome piše da je "Borko Aleksić, profesor fizičkog vaspitanja, zasnovao radni odnos na radnom mestu: poslovi kontrole i rashoda i upravljanja dugom u Odeljenju za finansije".

 

Međutim Aleksić se nije pojavio na svom novom radnom mestu, nego je nastavio da obavlja posao šefa kabineta gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića sve do prošle nedelje kada je smenjen sa tog mesta. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.