Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2017, 13:06

Prošli direktori za Toplanu i Vodovod, Vidrak "na čekanju"

č: | fb:

Skupštini grada biće dostavljen predlog Gradskog veća da Zoran Stepanović bude imenovan za direktora "Toplane", a Đorđe Milanović za direktora "Vodovoda", dok će Gradsko veće, do sednice Skupštine, "morati još malo da razmisli" za direktora "Vidraka".

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća na dnevnom redu je bilo utvrđivanje predloga rešenja o imenovanju direktora za "Toplanu" i "Vodovod", na osnovu rang liste kandidata koju je dostavila komisija za izbor direktora, dok se predlog rešenja za direktora "Vidraka" danas nije našao pred članovima Gradskog veća i to bez obrazloženja, niti je rečeno kada će se Gradsko veće izjašnjavati o predlogu direktora za to javno preduzeće. Niko od članova Gradskog veća na današnjoj sednici nije pitao zbog čega se ne utvrđuje i predlog rešenja o imenovanju direktora "Vidraka" s obzirom na to da su sva tri konkursa objavljena u isto vreme i da je Komisija sačinila i Gradskom veću dostavila rang listu kandidata za sva tri javna preduzeća. 

 

Prema nezvaničnim informacijama, Srpskoj naprednoj stranci, kojoj "pripada" mesto direktora "Vidraka", ne odgovara ni jedan od dva kandidata, koja su konkurisala za mesto direktora i koja su na rang listi komisije.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da Slađana Marković (SNS), aktuelna v. d. direktora "Vidraka" ne odgovara iz "objektivnih razloga", a što se tiče drugog kandidata Lazara Lazića (SNS), dugogodišnjeg šefa pravne službe tog javnog preduzeća, "o njemu ne razmišljamo".

 

Kolubarske.rs su pre pet dana pisale da za Gradsko veće neće biti sporan izbor direktora "Toplane", kao ni izbor direktora "Vodovoda", ali će biti sporan izbor direktora "Vidraka".

 

Tada je sekretar Skupštine grada Đorđe Pavlović odgovarajući na naše pitanje da li postoji mogućnost da Gradsko veće ne predloži ni jednog kandidata i da poništi konkurs, rekao da se u ovoj fazi konkurs ne može poništiti. "Gradsko veće može da ne predloži nikoga i u tom slučaju mora dati neko rešenje, poput predloga da se imenuju v. d. direktora u tim javnim preduzećima".

 

Međutim, danas Pavlović ima drugačiji odgovor: "Gradsko veće se mora odlučiti za prvog kandidata sa rang liste".

"Zakon o javnim preduzećima je propisao da Gradsko veće, nakon sprovedenog konkursa i utvrđene rang liste kandidata, treba Skupštini grada da predloži jednog kandidata za direktora. Zakonska imperativna odredba je da bude predložen kandidat koji je prvi na listi", naglašava Pavlović.

 

Nejasno je ako je "zakonska imperativna odredba da bude predložen kandidat koji je prvi na listi", zbog čega Gradsko veće na današnjoj sednici nije ispoštovalo "imperartivnu odredbu" i Skupštini grada predložilo prvu na rang listi Slađanu Marković za direktora "Vidraka"?

 

Sekretar Skupštine grada kaže da on nije adresa za to pitanje, niti je adresa za pitanje da li će na dnevnom redu sledeće sednice Gradskog veća biti utvrđivanje predloga rešenja o imenovanju direktora Vidraka.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs do sednice Skupštine grada, na kojoj će biti imenovani direktori javnih preduzeća na čijem su čelu trenutno v. d. direktora kojima je mandart istekao 22. jula, biće održana još jedna sednica Gradskog veća.

 

Do tada, može se dogodi da Slađana Marković odustane od kandidature, da Zakon o javnim preduzećima bude protumačen "i ovako i onako" i da se gradska vlast odluči za onu varijantu koja nije "imperativno zabranjena zakonom", zatim da se Gradsko veće ipak odluči da Slađana Marković bude predložena Skupštini grada za direktora "Vidraka" i pored stava SNS da za tu funkciju "ne odgovara iz objektivnih razloga" i četvrta mogućnost je najjednostavnija i nejbezbolnija, a to je da predlog prođe Gradsko veće, ali da Skupština grada ne imenuje Slađanu Marković za direktora "Vidraka".

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 39 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara