Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
20.09.2017, 11:12

Za šest meseci prihodi i rashodi realizovani ispod 50 posto

č: | fb:

Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za prvih šest meseci ove godine je jednoglasno usvojen na sednici Gradskog veća i upućen na usvajanje Skupštini grada Valjeva. Nakon jučerašnje sednice Gradskog veća, kojoj nisu prisustvovali novinari, kabinet gradonačelnika je medijima dostavio izveštaj sa sednice, koji prenosimo u celini.


U izveštaju o izvršenju budžeta grada Valjeva u periodu od 1. januara do 30. juna 2017 . je navedeno da su u okviru realizacije budžeta u prvih šest meseci prihodi realizovani u iznosu od 1.423.577.276,84 dinara, odnosno 47,46% u odnosu na planirana sredstava budžeta, dok su prihodi i primanja iz ostalih izvora realizovana u iznosu od 94.326.727,78 dinara. Rashodi i izdaci su realizovani u iznosu od 1.080.211.795,96 dinara, što je 36,02%, dok su sredstva iz ostalih izvora realizovana u iznosu od 77.119.874,71 dinara, odnosno 31,55%. Stanje sredstava na računu za izvršenje budžeta na dan 30. juna je iznosilo 338.350.790,61 dinara, dok je stanje na računima indirektnih korisnika budžeta i namenskim podračunima 98.694.272,06 dinara.

 

Članovi Gradskog veća su prihvatili predlog Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Valjevo da se Skupštini grada Valjeva upute predlozi da se za direktore JKP „Toplana-Valjevo“ i JKP „Vodovod-Valjevo“ imenuju Zoran Stepanović i Đorđe Milanović, dosadašnji vršioci dužnosti direktora ovih preduzeća.


Na sednici je usvojen predlog Odluke o zameni obaveza dužnika društva „Vujić Valjevo“ prema poveriocu gradu Valjevu i to katastarskih parcela u Železničkoj ulici i zemljišta u Petnici.

Prihvaćena je Odluka o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku SP „Lasta“ A.D. Beograd u osnovni kapital grada Valjeva, tako što će se konvertovati u trajni ulog lokalne samouprave, u iznosu od 11.319.391,64 dinara.


Gradsko veće je usvojilo predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode 2. reda grada Valjeva za 2017. godinu. Operativni plan sadrži sve podatke i kriterijume za proglašavanje odbrane od poplava, imena rukovodilaca i nazive subjekata odbrane od poplava, način uzbunjivanja i obaveštavanja.


Prihvaćeni su izveštaji o aktivnostima realizovanim tokom 2016. godine u okviru Istorijskog kompleksa Znamenitog mesta Brankovina i Saveta za zdravlje grada Valjeva za 2016. godinu. Narodni muzej, kao staralac Znamenitog mesta Brankovina je podneo izveštaj o aktivnostima, poseti, ali i problemima u ovom mestu, među kojima dominira snabdevanje vodom, nepostojanje kanalizacije, kao i nestabilno snabdevanje električnom energijom i neosvetljenost kompleksa.


U Izveštaju Saveta za zdravlje su navedene aktivnosti ovog tela u 2016. godini i zaključci o neophodnim aktivnostima i nabavci opreme, angažovanju stručnih lica, izradi programa, izveštaja i ostalih dokumenata radi unapređenja i zaštite zdravlja stanovništva. Gradsko veće je donelo zaključak u kome je ovlastilo člana Veća Andru Savčića da u saradnji sa predsednikom Saveta za zdravlje dr Zoranom Živkovićem i načelnikom Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoranom Trifunovićem sagleda u kom obimu su u budžetu grada Valjeva planirana i realizovana sredstva za uništavanje ambrozije na teritoriji Valjeva. Savet za zdravlje u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje treba da utvrdi i predloži mere za suzbijanje ambrozije iduće godine.

 

Razmatrana je informacija o stanju gradskih i seoskih grobalja na teritoriji grada Valjeva. JKP „Vidrak“ Valjevo kao vršilac ove komunalne delatnosti je dostavio izveštaj o stanju grobalja koja su u upotrebi, iz koga se može konstatovati da je Novo groblje uređeno i na njemu ima još mesta za sahranjivanje. Zbog postojanja mogućnosti širenja je potrebno uraditi proširenje infrastrukture, električne mreže i video nadzora. Ostala groblja su infrastrukturno uglavnom neuređena i na njima nema mesta za sahranjivanje, pa ih je potrebno priširiti pribavljanjem novih nepokretnosti.


Razmatrana je informacija u vezi rešavanja problema pasa lutalica i mačaka u gradu Valjevu. Ove informacije će se takođe naći pred odbornicima na prvoj narednoj Sednici Skupštine grada Valjeva.

 

U skladu sa obavezama lokalne samouprave usvojen je predlog Politike upravljanja ljudskim resursima i Uputstvo za sprovođenje analize potreba za stručnim usavršavanjem u gradskim upravama Valjeva.


Članovi Gradskog veća su dali saglasnost na odluke Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica za oštećene građane.

 

Kabinet gradonačelnika

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 32 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 42 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara