Izjava za medije Slobodana Gvozdnovića (foto: Đorđe Đoković)
Izjava za medije Slobodana Gvozdnovića (foto: Đorđe Đoković)
21.09.2017, 06:58

Gradonačelnik ili portparol EPS-a?

č: | fb:

Valjevski novinari su ponovo na poziv gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića obilazili radove kojih nema, a za koje obećava da će početi "ovih dana". Već viđeno! 

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je ispred škole u Žabarima, na mestu koje je određeno za "davanje izjava za medije", saopštio da će javno preduzeće EPS u naredne dve godine sa 500 miliona dinara finansirati zamenu drvenih za betonske bandere u ruralnom području.

 

U pozivu iz kabineta gradonačelnika piše da će "gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i direktor ED Valjevo Zoran Nikolić obići radove i dati izjave za medije u 11 časova ispred škole u Žabarima".

 

Bilo bi neprofesionalno ne odazvati se pozivu gradonačelnika u kome još piše:

"JP EPS je otpočeo sa sređivanjem naponskih prilika, radi obezbeđivanja kvalitetnog napajanja električnom energijom na distributivnim područjima. Za ogranak ED Valjevo ta suma iznosi 500.000.000 dinara u naredne dve godine. ED Valjevo namerava da sredstva utroši za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih visokonaponskih i niskonaponskih vodova. Ovaj posao se na teritoriji našeg grada sprovodi u saradnji sa Gradom Valjevom".

Meštani, gradonačelnik, pomoćnik i direktor

Meštani, gradonačelnik, pomoćnik i direktor (Foto: Đorđe Đoković)

 

U zakazano vreme ispred škole u Žabarima došlo je desetak meštana, desetak novinara i snimatelja, pristižu gradonačelnik, njegova dva pomoćnika, dvoje za informisanje, jedan momak iz kabineta i direktor valjevske Distribucije.

 

I mada je u pozivu najavljeno da će gradonačelnik i direktor obići radove, radove ne obilaze, jer radova nema! Od "davanja izjava", mada je najavljen, odustao je direktor Distribucije Zoran Nikolić, kaže: "Takva je poslovna politika firme".

 

O radovima koje planira i finansira JP EPS, govoriće gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović? Nema logike, ali dobro. Možda je takva poslovna politika gradonačelnika!? (Da govori o tuđim radovima u nedostatku onih koje finansira Grad).

 

- Ovde smo u Žabarima, vi znate iz sredstava javnog informisanja da je Javno preduzeće EPS izdvojilo određena sredstva u pojedinim gradovima, pre svega centralne Srbije, da se zamene ove drvene bandere betonskim banderama. Valjevo je dobilo za dve godine znatnu sumu od 500 miliona dinara gde bi taj posao trebalo da bude urađen. Do Nove godine ćemo uraditi 96 mesta koje će biti zamenjene bandere, to je negde oko 150 kilometara ukupne trase u vrednosti od 250 miliona dinara. Odmah da vam kažem da je Valjevo iniciralo ovu zamenu iz prostog razloga što to poboljšava kvalitet života u ovim ruralnim područjima i mi smo učinili sve da vrlo brzo izdamo sve neophodne dozvole kako bi do tog posla i došlo. Očekujemo da prvo počnemo odavde, već ovih dana iz Žabara, to su Žabari 4, gde će odmah 100 stubova biti zamenjeno i u narednom periodu biće obuhvaćena i druga područja kao što je Oglađenovac, Stave, Brankovina, tako da ćemo do Nove godine zameniti 150 kilometara mreže u vrednosti od 250 miliona dinara. Što se tiče napajanja električnom energijom, pogotovo kada je u pitanju niskonaponska mreža, ovo će dati znatna poboljšanja. Biće zamenjeni i provodnici snopovima, tako da će sve one stvari koje su do sada mučile meštane, a pre svega prilikom vremenskih nepogoda, biti otklonjene ovom zamenom koju će Distribucija raditi – rekao je Gvozdenović i upitao novinare da li ima nekih pitanja?

Izjava za medije

Izjava za medije (Foto: Đorđe Đoković)

Ima pitanja!

 

Novinar: Da li ima drvenih bandera u gradu koje treba menjati?

Gradonačelnik: Sada govorimo samo o ruralnim područjima i mestima gde imate drvene bandere. Znači sve drvene bandere će biti zamenjene betonskim. To je jedan problem koji je u Srbiji značajan pogotovo u ovim mestima centralne Srbije. U Vojvodini tih problema nema. Vlada je odlučila da rešava probleme i u Srbiji, tako da je Valjevo tu u igri sa 500 miliona dinara.

 

Novinar: Jeste li videli u kakvom je stanju put do Žabara?

Gradonačelnik: Videli smo. Nije u sjajnom stanju. Pokušaćemo da rekonstruišemo do kraja godine taj put.

 

Novinar: A problem sa vodom?

Gradonačelnik: Voda je poseban problem. Videćemo sve u planu za iduću godinu kada budemo pravili nacrt budžeta za 2018. godinu ono što možemo i što je u našoj moći da uradimo.

Novinar: Šta ćete, na primer, uraditi?

Gradonačelnik: To ćemo videti. Nemam kuglu da gledam. Ima li još pitanja. Nema. Hvala!

 

Tako se završi "davanje izjava i obilazak radova" na koje su pozvani mediji. Ja, zbunjena, a posebno mi nije jasno šta se na ovom mestu u Žabarima menja kada su sve bandere oko nas betonske?

 

Betonske bavdere u Žabarima

Betonske bavdere u Žabarima (Foto: Đorđe Đoković)

I pored toga što je u suprotnosti sa poslovnom politikom firme, direktor Distribucije Zoran Nikolić na pitanje zašto smo baš na ovom mestu gde su sve bandere betonske i gde su ti radovi, odgovori da ne zna zašto smo baš ovde, a radovi će početi za dva do tri dana, "gore malo iznad u zaseoku Vučićevići".

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 1 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara