Kolubara u korovu (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara u korovu (foto: Đorđe Đoković)
21.09.2017, 13:01

Korov nadvisio most

č: | fb:

Radovi na sređivanju dela korita Kolubare u dužini od oko 300 metara kod fudbalskog stadiona "Budućnost" na Pećini počeli su juče. U narednih dvadesetak dana biće očišćena obala reke koja je zarasla u korov i brana "češljevi" u kojoj se taložio mulj i otpad.

Brana češljevi

Brana češljevi (Foto: Đorđe Đoković)

Kolubara u korovu

Kolubara u korovu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kolubara u korovu

Kolubara u korovu (Foto: Đorđe Đoković)

Korov, preovlađuje ambrozija, dosrtigao je visinu od nekoliko metara, čak je toliko nabujao da se most od Pećine do Platana nije video. Održavanje vodotokova prvog reda, u koje spada Kolubara, je u nadležnosti JVP "Srbija vode". Kako su nadležni objasnili Kolubarskim.rs korov i mulj nisu čišćeni zbog toga što je i taj deo ušao u projekat rekonstrukcije oštećenog korita Kolubare i izgradnje neregulisanog dela obale reke ukupne dužine oko četiri kilometra za koje je iz evropskih fondova obezbeđeno oko tri miliona evra. Naš sagovornik navodi da se odustalo od ranijeg čišćenja korita i košenja trave, zbog toga da se "posao ne bi duplirao s obzirom na to da je bilo izvesno da će radovi na sređivanju korita Kolubare početi u avgustu" i da će tada biti sređena obala Kolubare.

Kolubara u korovu

Kolubara u korovu (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi u koritu Kolubare

Radovi u koritu Kolubare (Foto: Kolubarske.rs)

Radovi na rekonstrukciji dva i po kilometra oštećenog rečnog korita Kolubare od Grand hotela do kompanije Austroterm, kao i izgradnja novog korita u dužini od kilometar i po, i to neregulisanog dela od mosta na obilaznici do kompanije Austroterm i dela od parka na Pećini do mesta spajanja Jablanice i Obnice, počeli su pre 15 dana, a rok za završetak tih radova je septembar 2019. godina.

Ušće

Ušće (Foto: Đorđe Đoković)

U planu su i radovi na regulaciji 1,7 kilometara korita Obnice i Jablanice za koje će iz evropskih fondova biti obezbeđeno 1,5 miliona evra. U toku je izrada projekta za regulaciju korita ove dve reke, nakon čega će biti izabran izvođač radova. Da li će do tada korita Jablanice i Obnice biti u korovu, iz istih razloga kao i korito Kolubare – čeka se početak radova, pa da se posao ne duplira?

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 6 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 43 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara