Slobodan Gvozdenović sa advokatom ulazi u Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović sa advokatom ulazi u Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
27.09.2017, 09:31

Odložen nastavak suđenja dr Gvozdenoviću

č: | fb:
Osnovni sud u Valjevu odložio je na neodređeno vreme današnji nastavak suđenja ginekologu dr Slobodanu Gvozdenoviću optuženom za smrt nerođenog deteta porodice Katić iz Kožuara kod Uba. Postupajući sudija Biljana Jankićević rekla je izveštaču Kolubarskih.rs da je do odlaganja došlo zbog zahteva za dodatnim veštačenjem, koji je podnet mimo glavnog pretresa (ročišta). Više detalja nije mogla da saopšti.
 
Prema našim pouzdanim saznanjima, Medicinski fakultet iz Beograda, čiji je Sudsko-medicinski odbor svojevremeno veštačio obudkcioni nalaz dr Ljubiše Božića, koji je pred Osnovnim sudom u Valjevu, potvrdio svoje nalaze od pre deset godina, zatražio je uvid u spise predmeta kako bi se mogao izjasniti na glavnom pretresu.
 
Članovi Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta iz Beograda nisu se do sada odazivali na uredno primljene sudske pozive, pa im je zaprećeno novčanim kaznama i policijskim privođenjem. Pretpostavljamo da je njihov razlog za uvidom u spise predmeta i to što je u međuvremenu, na predlog odbrane dr Gvozdenovića, slučaj veštačio i tim veštaka Medicinskog fakulteta iz Novog Sada, koji nije prihvatio nalaz dr Božića da je zakasneli carski rez uzrokovao smrt ploda koji je mogao da živi da je ta intervencija urađena na vreme.
 
Medicinski fakultet iz Beograda je zahtev podneo 2. avgusta o čemu su stranke u sporu, kao i oštećeni Katići iz Kožuara, odmah obavešteni. Kako se spisi predmeta još nisu vratili u Osnovni sud, verovatno zbog sezone godišnjih odmora te septembarskog ispitnog roka, sudija Jankićević je nastavak suđenja odložila na neodređeno vreme.
 
Podsećamo, ovo je ponovljeni postupak protiv dr Gvozdenovića. Prvostepenu oslobađajuću presudu sudije Branke Marković, koja je u međuvremenu postavljena za predsednika Osnovnog suda u Valjevu, ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.
 
Prethodno, Zdravstveni centar u Valjevu je na osnovu vansudskog poravnanja prihvatio da porodica Katić bude novčano obeštećena, što je uradio ZOIL Dunav, koji je osiguravao tu zdravstvenu ustanovu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 18 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara