Registracija Prijava preko FB
Zoran Mitrović  (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2017, 16:14

Preduzetnik v. d. direktora JP Stubo-Rovni "Kolubara"

č: | fb:

Preduzetnik Zoran Mitrović (SNS), vlasnik SZTR "M-gradnja", imenovan je za v. d. direktora Stubo-Rovni "Kolubara". Predlog vladajuće koalicije da Mitrović bude v.d. direktora javnog preduzeća prihvatili su odbornici Skupštine grada bez rasprave ili "u paketu sa drugim kadrovskim rešenjima".

 

Odbornicima je dostavljen pregled završenih škola i radnog iskustva (CV) u kome piše da je Zoran Mitrović završio Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

U rubrici radno iskustvo navedeno je da je vlasnik građevinske firme "M-gradnja" od 1998. godine, a da je privatni preduzetnik od 1989. godine.

"Engleski, srednji nivo i nemački, osnovni nivo. Svakodnevno korišćenje paketa MS office (Word Excel) i Internet. Vozačka dozvola A i B kategorije", piše u pregledu završenih škola i radnog iskustva (CV) imenovanog v. d. direktora Regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Da li Zoran Mitrović ispunjava uslove za v. d. direktora javnog preduzeća?

 

Da li imenovani v. d. direktora ispunjava uslove u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima po kome i vršilac dužnosti direktora mora ispunjavati iste uslove kao i direktor koji se bira po konkursu, između ostalog treba "da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća".

 

Ovo pitanje Kolubarske.rs su postavile sekretaru Skupštine grada Đorđu Pavloviću.

"Naravno da ispunjava, ima završen fakultet već skoro deset godina, ima i iskustvo sa fakultetom isto toliko od kada je završio, ima i rukovodećeg iskustva, ima sve uslove", tvrdi sekretar Skupštine.

 

Na pitanje gde je Mitrović rukovodio, Pavlović odgovara: "Ima svoju sopstvenu firmu i direktor je svoje firme". Na našu konstataciju da on nije direktor firme, nego je preduzetnik i vlasnik SZTR, Pavlović kaže da je "on vlasnik građevinske firme!".

 

Međutim, u Agenciji za privredne registre (APR) piše da je Zoran Mitrović vlasnik SZTR M-GRADNJA MITROVIĆ ZORAN PR, VALjEVO. S obzirom na to da preduzetnička radnja nema direktora, nejasno je gde je Mitrović stekao iskustvo na rukovodećem radnom mestu?

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kojim poslovima se Mitrović bavio a koji su, kako piše u Zakonu, povezani sa poslovima javnog preduzeća, Pavlović kaže: "Kako kojim, pa čovek se bavio građevinom, to je njegova delatnost".

Tačno je da je preduzetnička radnja SZTR M-Gradnja registrovana za "izgradnju sambenih i nestambenih objekata", ali nije jasno na koji način je ta delatnost povezana sa delatnošću JP Regionalni višenamenski hidrosistem Stubo-Rovni "Kolubara", koja je u APR upisana: "skupljanje, prečišćavanje i disitribucija vode".

Aktuelno

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" Pre 15 sati 27 minuta

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 8 sati 33 minuta

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....

Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević" Pre 8 sati 54 minuta

Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom...  · 1 komentar

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Razvojni program EU PRO danas u Valjevu o javnom pozivu Pre 14 sati 23 minuta

Kako do bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća

Javni poziv, za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona dinara za mikro i mala preduzeća, otvoren je do 6. jula, a detalji ovog poziva biće prezentovani danas u Valjevu u sali Skupštine...