Registracija Prijava preko FB
Zoran Mitrović  (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2017, 16:14

Preduzetnik v. d. direktora JP Stubo-Rovni "Kolubara"

č: | fb:

Preduzetnik Zoran Mitrović (SNS), vlasnik SZTR "M-gradnja", imenovan je za v. d. direktora Stubo-Rovni "Kolubara". Predlog vladajuće koalicije da Mitrović bude v.d. direktora javnog preduzeća prihvatili su odbornici Skupštine grada bez rasprave ili "u paketu sa drugim kadrovskim rešenjima".

 

Odbornicima je dostavljen pregled završenih škola i radnog iskustva (CV) u kome piše da je Zoran Mitrović završio Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

U rubrici radno iskustvo navedeno je da je vlasnik građevinske firme "M-gradnja" od 1998. godine, a da je privatni preduzetnik od 1989. godine.

"Engleski, srednji nivo i nemački, osnovni nivo. Svakodnevno korišćenje paketa MS office (Word Excel) i Internet. Vozačka dozvola A i B kategorije", piše u pregledu završenih škola i radnog iskustva (CV) imenovanog v. d. direktora Regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Da li Zoran Mitrović ispunjava uslove za v. d. direktora javnog preduzeća?

 

Da li imenovani v. d. direktora ispunjava uslove u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima po kome i vršilac dužnosti direktora mora ispunjavati iste uslove kao i direktor koji se bira po konkursu, između ostalog treba "da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća".

 

Ovo pitanje Kolubarske.rs su postavile sekretaru Skupštine grada Đorđu Pavloviću.

"Naravno da ispunjava, ima završen fakultet već skoro deset godina, ima i iskustvo sa fakultetom isto toliko od kada je završio, ima i rukovodećeg iskustva, ima sve uslove", tvrdi sekretar Skupštine.

 

Na pitanje gde je Mitrović rukovodio, Pavlović odgovara: "Ima svoju sopstvenu firmu i direktor je svoje firme". Na našu konstataciju da on nije direktor firme, nego je preduzetnik i vlasnik SZTR, Pavlović kaže da je "on vlasnik građevinske firme!".

 

Međutim, u Agenciji za privredne registre (APR) piše da je Zoran Mitrović vlasnik SZTR M-GRADNJA MITROVIĆ ZORAN PR, VALjEVO. S obzirom na to da preduzetnička radnja nema direktora, nejasno je gde je Mitrović stekao iskustvo na rukovodećem radnom mestu?

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kojim poslovima se Mitrović bavio a koji su, kako piše u Zakonu, povezani sa poslovima javnog preduzeća, Pavlović kaže: "Kako kojim, pa čovek se bavio građevinom, to je njegova delatnost".

Tačno je da je preduzetnička radnja SZTR M-Gradnja registrovana za "izgradnju sambenih i nestambenih objekata", ali nije jasno na koji način je ta delatnost povezana sa delatnošću JP Regionalni višenamenski hidrosistem Stubo-Rovni "Kolubara", koja je u APR upisana: "skupljanje, prečišćavanje i disitribucija vode".

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 6 sati 8 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 2 sati 40 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 4 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Jedini zainteresovani bend Pre 23 sati 20 minuta

Osvajači u novogodišnjoj noći na Divčibarama

U novogodišnjoj noći goste na Divčibarama zabavljaće grupa Osvajači, saznaju Kolubarske.rs. Ponuda agencije Euroton iz Kragujevca da za 599.000 dinara organizuje novogodišnji koncert Osvajača na...  · 3 komentara