Registracija Prijava preko FB
Zoran Mitrović  (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2017, 16:14

Preduzetnik v. d. direktora JP Stubo-Rovni "Kolubara"

č: | fb:

Preduzetnik Zoran Mitrović (SNS), vlasnik SZTR "M-gradnja", imenovan je za v. d. direktora Stubo-Rovni "Kolubara". Predlog vladajuće koalicije da Mitrović bude v.d. direktora javnog preduzeća prihvatili su odbornici Skupštine grada bez rasprave ili "u paketu sa drugim kadrovskim rešenjima".

 

Odbornicima je dostavljen pregled završenih škola i radnog iskustva (CV) u kome piše da je Zoran Mitrović završio Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

U rubrici radno iskustvo navedeno je da je vlasnik građevinske firme "M-gradnja" od 1998. godine, a da je privatni preduzetnik od 1989. godine.

"Engleski, srednji nivo i nemački, osnovni nivo. Svakodnevno korišćenje paketa MS office (Word Excel) i Internet. Vozačka dozvola A i B kategorije", piše u pregledu završenih škola i radnog iskustva (CV) imenovanog v. d. direktora Regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Da li Zoran Mitrović ispunjava uslove za v. d. direktora javnog preduzeća?

 

Da li imenovani v. d. direktora ispunjava uslove u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima po kome i vršilac dužnosti direktora mora ispunjavati iste uslove kao i direktor koji se bira po konkursu, između ostalog treba "da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća".

 

Ovo pitanje Kolubarske.rs su postavile sekretaru Skupštine grada Đorđu Pavloviću.

"Naravno da ispunjava, ima završen fakultet već skoro deset godina, ima i iskustvo sa fakultetom isto toliko od kada je završio, ima i rukovodećeg iskustva, ima sve uslove", tvrdi sekretar Skupštine.

 

Na pitanje gde je Mitrović rukovodio, Pavlović odgovara: "Ima svoju sopstvenu firmu i direktor je svoje firme". Na našu konstataciju da on nije direktor firme, nego je preduzetnik i vlasnik SZTR, Pavlović kaže da je "on vlasnik građevinske firme!".

 

Međutim, u Agenciji za privredne registre (APR) piše da je Zoran Mitrović vlasnik SZTR M-GRADNJA MITROVIĆ ZORAN PR, VALjEVO. S obzirom na to da preduzetnička radnja nema direktora, nejasno je gde je Mitrović stekao iskustvo na rukovodećem radnom mestu?

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kojim poslovima se Mitrović bavio a koji su, kako piše u Zakonu, povezani sa poslovima javnog preduzeća, Pavlović kaže: "Kako kojim, pa čovek se bavio građevinom, to je njegova delatnost".

Tačno je da je preduzetnička radnja SZTR M-Gradnja registrovana za "izgradnju sambenih i nestambenih objekata", ali nije jasno na koji način je ta delatnost povezana sa delatnošću JP Regionalni višenamenski hidrosistem Stubo-Rovni "Kolubara", koja je u APR upisana: "skupljanje, prečišćavanje i disitribucija vode".

Aktuelno

Hipodrom u Vrelu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
Planom detaljne regulacije Pre 3 sati 45 minuta

Hipodrom u Vrelu dobija prateće sadržaje

Na hipodromu u Vrelu, uz zadržavanje osnovne namene, moguće je organizovati i prateće, komercijalno-poslovne saržaje, predviđeno je Planom detaljne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština...

Odbojkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaški vikend Pre 3 sati 44 minuta

VA 014 u Kosovskoj Mitrovici

Predstojeći odbojkaški vikend zanimljiv je po mnogo čemu. Najvažnije svakako je gostovanje muške ekipe VA 014 u Kosovskoj Mitrovici. Po svim procenama uz gostovanje Borcu u Starčevu, kod Pančeva,...

Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Za omiljene domaće proizvode i brendove Pre 21 sati 55 minuta

Nagrada "Moj izbor" za Valjevsko pivo

Nagrada "Moj izbor" za omiljene domaće proizvode i brendove pripala je Valjevkoj pivari kao "Pobedniku internet glasanja". Od 780 brendova, u prvom krugu glasanja na internetu, Valjevsko pivo je...