Registracija Prijava preko FB
Zoran Mitrović  (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2017, 16:14

Preduzetnik v. d. direktora JP Stubo-Rovni "Kolubara"

č: | fb:

Preduzetnik Zoran Mitrović (SNS), vlasnik SZTR "M-gradnja", imenovan je za v. d. direktora Stubo-Rovni "Kolubara". Predlog vladajuće koalicije da Mitrović bude v.d. direktora javnog preduzeća prihvatili su odbornici Skupštine grada bez rasprave ili "u paketu sa drugim kadrovskim rešenjima".

 

Odbornicima je dostavljen pregled završenih škola i radnog iskustva (CV) u kome piše da je Zoran Mitrović završio Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

U rubrici radno iskustvo navedeno je da je vlasnik građevinske firme "M-gradnja" od 1998. godine, a da je privatni preduzetnik od 1989. godine.

"Engleski, srednji nivo i nemački, osnovni nivo. Svakodnevno korišćenje paketa MS office (Word Excel) i Internet. Vozačka dozvola A i B kategorije", piše u pregledu završenih škola i radnog iskustva (CV) imenovanog v. d. direktora Regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Da li Zoran Mitrović ispunjava uslove za v. d. direktora javnog preduzeća?

 

Da li imenovani v. d. direktora ispunjava uslove u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima po kome i vršilac dužnosti direktora mora ispunjavati iste uslove kao i direktor koji se bira po konkursu, između ostalog treba "da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća".

 

Ovo pitanje Kolubarske.rs su postavile sekretaru Skupštine grada Đorđu Pavloviću.

"Naravno da ispunjava, ima završen fakultet već skoro deset godina, ima i iskustvo sa fakultetom isto toliko od kada je završio, ima i rukovodećeg iskustva, ima sve uslove", tvrdi sekretar Skupštine.

 

Na pitanje gde je Mitrović rukovodio, Pavlović odgovara: "Ima svoju sopstvenu firmu i direktor je svoje firme". Na našu konstataciju da on nije direktor firme, nego je preduzetnik i vlasnik SZTR, Pavlović kaže da je "on vlasnik građevinske firme!".

 

Međutim, u Agenciji za privredne registre (APR) piše da je Zoran Mitrović vlasnik SZTR M-GRADNJA MITROVIĆ ZORAN PR, VALjEVO. S obzirom na to da preduzetnička radnja nema direktora, nejasno je gde je Mitrović stekao iskustvo na rukovodećem radnom mestu?

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kojim poslovima se Mitrović bavio a koji su, kako piše u Zakonu, povezani sa poslovima javnog preduzeća, Pavlović kaže: "Kako kojim, pa čovek se bavio građevinom, to je njegova delatnost".

Tačno je da je preduzetnička radnja SZTR M-Gradnja registrovana za "izgradnju sambenih i nestambenih objekata", ali nije jasno na koji način je ta delatnost povezana sa delatnošću JP Regionalni višenamenski hidrosistem Stubo-Rovni "Kolubara", koja je u APR upisana: "skupljanje, prečišćavanje i disitribucija vode".

  1. lazar jovic

    Ovi su sami sebe prevazisli. Alooo, bre! Jel vi to nas namerno ili sta? Coveka koji je vlasnik samostalne zanatske radnje stavljate da bude direktor necega usta su ulozeni milioni,milioni evra. Pise da je „u gradnju 75 metara visoke brane, te kompletne hidroakumulacije površine oko dva i po kvadratna kilometra, država uložila oko 90 mil EUR“.I vi sad tu investiciju gurate u ruke Pitacu,a ceo grad dobro zna ko je Pitac.

    Jel ovaj sekretar pravnik? Sta kaze sekretar pravnik da Pitac „ima završen fakultet već skoro deset godina, ima i iskustvo sa fakultetom isto toliko od kada je završio, ima i rukovodećeg iskustva, ima sve uslove“. ??? Zavrsen FABUS i iskustvo u samostalnoj zanatskoj radnji??? I to su uslovi da covek moze da bude direktor brane Rovni? Nego sve hocu da pitam,a nikako da stignem: ko se bavi onima koji krse zakon? Jel postoji tako neko ili nesto u ovoj zemlji?

  2. hekata

    Mozete pitati njegovu suprugu. Ona mu je najbolja preporuka za to radno mesto....

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 51 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 41 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 40 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...