Dečja nedelja (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Dečja nedelja (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2017, 07:04

"Gradimo mostove među generacijama- za radost svakog deteta"

č: | fb:

Slogan ovogodišnje manifestacije "Dečja nedelja", koja počinje danas i trajaće do 8. oktobra, je "Gradimo mostove među generacijama- za radost svakog deteta". 

 

Škola domaćin ove godine je OŠ "Desanka Maksimović", u kojoj će danas u 11 časova biti svečano otvorena "Dečja nedelja".

 

Učenici prvog razreda biće posadiće "drvo gemeracije" u dvorištu škole. Pored pozorišne predstave, nastupa hora i folklora, u OŠ "Desanka Maksimovć" biće organizovan turnir u stonom tenisu.

 

Prema najavi organizatora i ove godine će u gradskim i seoskim osnovnim školama, kao i u vrtićima, biti organizovani brojnim programi: izložbe radova likovnih i poetskih konkursa, pozorišne predstave, koncerati, sportska takmičenja, kao i edukativne radionice.

 

Za realizaciju ovogodišnje "Dečje nedelje" iz budžeta Grada izdvojeno je 200 hiljada, što je za 80 hiljada dinara više nego prethodne godine.

 

Predškolcima i prvacima Grad će pokloniti predstavu "Vilinska zavrzlama-priče iz maštošume", koja će biti izvedena u utorak, 3. oktobra u 10 i u 12 časova u Centru za kulturu. Najavljeno je da će tada đake prvake pozdraviti gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 22 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 11 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.