Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2017, 08:47

Gvozdenović: "To je salata od reči"

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (SNS) uvredio je za skupštinskom govornicom odbornika dr Milana Markovića (SNS), rekavši da je njegova diskusija "salata od reči".

 

(Salata od reči je najteži poremećaj mišljenja po formi. Karakteriše ga izgovaranje potpuno besmislenih i nepovezanih reči i rečenica, bez ikakve forme i smisla. Pacijenta nije moguće razumeti i ovo stanje se viđa kod shizofrenije, Vikipedija).

Milan Marković

Milan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na sednici Skupštine grada, koja je održana u petak, odbornik Milan Marković, i pored toga što je iz vladajuće koalicije, kritikovao je vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, "što pokazuju brojke u izveštaju koji je bio pred odbornicima kao prva tačka dnevnog reda. On je nakon iznetih činjenica, zaključio da "vlast postoji radi sebe same, a ne zbog građana".

 

Odborniku Markoviću replicirao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je svoju diskusiju započeo rečenicom:

"Ovo što smo čuli je već rijaliti i pripada Parovima", a završio: "Jednom rečju, ja ne mogu sve ovo da iskomentarišem jer je ovo za mene salata od reči. Hvala Vama što ste nas uverili da ste odbornik opozicije".

Nakon izrečene uvrede, gradonačelnik Gvozdenović je napustio skupštinsku salu ne želeći da sasluša repliku odbornika Markovića.  

Gvozdenović napušta Skupštinu

Gvozdenović napušta Skupštinu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sa tvrdnjom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da je odbornik Milan Marković opozicija, složilo se za skupštinskom govornicom još nekoliko odbornika iz SNS-a.

Odgovarajući na njihove optužbe i uvrede, Marković je rekao da "on podržava politiku SNS-a, ali da politika SNS-a nije nerad, bahatost, nenamensko trošenje para, kriminal, a upravo je to sada na sceni u Valjevu".

 

- To što mislite da ste vi reprezent SNS, varate se! Ja sam nekoliko puta rekao ovde u Skupštini, da predsednik Aleksandar Vučić daje sve od sebe da zemlju na kakav takav put izvede. Ponaša se kao lokomotiva, a vi se gospodo ponašate kao kočničari te lokomotive, a pritom se krijete iza njegovog imena. Ja zastupam politiku i štitim interese SNS. Sigurno mi Vučić nije rekao da dižem ruke za kriminal i ako budu hapšeni da im kažem da su abolirani - rekao je odbornik Marković.

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je prekorio i šefa odborničke grupe SNS-a Zoricu Jocić što je dozvolila da se "odbornik otme kontroli". U trenutku dok je Milan Marković za skupštinskom govornicom kritikovao vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, gradonačelnik se okrenuo prema šefu odborničke grupe dr Zorici Jocić i ljutito, povišenim tonom rekao: "Da si smesta došla u moj kabinet, jel jasno"?

Odgovor je glasio: "Može to da se kaže i na lepši način!".

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
O srcu treba misliti svakog dana Pre 4 sati 39 minuta

Kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzročnik smrtnosti

Vodeći uzročnik smrtnosti i oboljevanja, kako u svetu tako i kod nas, su i dalje kardiovaskularne bolesti. U Opštoj bolnici Valjevo za prvih osam meseci ove godine lečeno je 330 pacijenata zbog...

Prase (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 7 sati 50 minuta

Leteći papci i svinjske glave

Kao što se znade Vučić gospodin nastavlja da briljira i postiže vanzemaljske rezultate. Kao od šale, na jedan, je raskrinkao babu koja je ubila investitora, poručivši da je nečuveno da neko navija...  · 1 komentar

Violeta Milošević i Stevan Tontić (foto: Dragan Krunić)
Za najbolju putopisnu knjigu Pre 1 dan 2 sati

Stevanu Tontiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini uručena je danas u Brankovini ovogodišnjem dobitniku književniku Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta"....