Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2017, 08:47

Gvozdenović: "To je salata od reči"

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (SNS) uvredio je za skupštinskom govornicom odbornika dr Milana Markovića (SNS), rekavši da je njegova diskusija "salata od reči".

 

(Salata od reči je najteži poremećaj mišljenja po formi. Karakteriše ga izgovaranje potpuno besmislenih i nepovezanih reči i rečenica, bez ikakve forme i smisla. Pacijenta nije moguće razumeti i ovo stanje se viđa kod shizofrenije, Vikipedija).

Milan Marković

Milan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na sednici Skupštine grada, koja je održana u petak, odbornik Milan Marković, i pored toga što je iz vladajuće koalicije, kritikovao je vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, "što pokazuju brojke u izveštaju koji je bio pred odbornicima kao prva tačka dnevnog reda. On je nakon iznetih činjenica, zaključio da "vlast postoji radi sebe same, a ne zbog građana".

 

Odborniku Markoviću replicirao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je svoju diskusiju započeo rečenicom:

"Ovo što smo čuli je već rijaliti i pripada Parovima", a završio: "Jednom rečju, ja ne mogu sve ovo da iskomentarišem jer je ovo za mene salata od reči. Hvala Vama što ste nas uverili da ste odbornik opozicije".

Nakon izrečene uvrede, gradonačelnik Gvozdenović je napustio skupštinsku salu ne želeći da sasluša repliku odbornika Markovića.  

Gvozdenović napušta Skupštinu

Gvozdenović napušta Skupštinu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sa tvrdnjom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da je odbornik Milan Marković opozicija, složilo se za skupštinskom govornicom još nekoliko odbornika iz SNS-a.

Odgovarajući na njihove optužbe i uvrede, Marković je rekao da "on podržava politiku SNS-a, ali da politika SNS-a nije nerad, bahatost, nenamensko trošenje para, kriminal, a upravo je to sada na sceni u Valjevu".

 

- To što mislite da ste vi reprezent SNS, varate se! Ja sam nekoliko puta rekao ovde u Skupštini, da predsednik Aleksandar Vučić daje sve od sebe da zemlju na kakav takav put izvede. Ponaša se kao lokomotiva, a vi se gospodo ponašate kao kočničari te lokomotive, a pritom se krijete iza njegovog imena. Ja zastupam politiku i štitim interese SNS. Sigurno mi Vučić nije rekao da dižem ruke za kriminal i ako budu hapšeni da im kažem da su abolirani - rekao je odbornik Marković.

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je prekorio i šefa odborničke grupe SNS-a Zoricu Jocić što je dozvolila da se "odbornik otme kontroli". U trenutku dok je Milan Marković za skupštinskom govornicom kritikovao vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, gradonačelnik se okrenuo prema šefu odborničke grupe dr Zorici Jocić i ljutito, povišenim tonom rekao: "Da si smesta došla u moj kabinet, jel jasno"?

Odgovor je glasio: "Može to da se kaže i na lepši način!".

 

Aktuelno

Hipodrom u Vrelu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
Planom detaljne regulacije Pre 3 sati 35 minuta

Hipodrom u Vrelu dobija prateće sadržaje

Na hipodromu u Vrelu, uz zadržavanje osnovne namene, moguće je organizovati i prateće, komercijalno-poslovne saržaje, predviđeno je Planom detaljne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština...

Odbojkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaški vikend Pre 3 sati 35 minuta

VA 014 u Kosovskoj Mitrovici

Predstojeći odbojkaški vikend zanimljiv je po mnogo čemu. Najvažnije svakako je gostovanje muške ekipe VA 014 u Kosovskoj Mitrovici. Po svim procenama uz gostovanje Borcu u Starčevu, kod Pančeva,...

Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Za omiljene domaće proizvode i brendove Pre 21 sati 46 minuta

Nagrada "Moj izbor" za Valjevsko pivo

Nagrada "Moj izbor" za omiljene domaće proizvode i brendove pripala je Valjevkoj pivari kao "Pobedniku internet glasanja". Od 780 brendova, u prvom krugu glasanja na internetu, Valjevsko pivo je...