Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović u Skupštini (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2017, 08:47

Gvozdenović: "To je salata od reči"

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (SNS) uvredio je za skupštinskom govornicom odbornika dr Milana Markovića (SNS), rekavši da je njegova diskusija "salata od reči".

 

(Salata od reči je najteži poremećaj mišljenja po formi. Karakteriše ga izgovaranje potpuno besmislenih i nepovezanih reči i rečenica, bez ikakve forme i smisla. Pacijenta nije moguće razumeti i ovo stanje se viđa kod shizofrenije, Vikipedija).

Milan Marković

Milan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na sednici Skupštine grada, koja je održana u petak, odbornik Milan Marković, i pored toga što je iz vladajuće koalicije, kritikovao je vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, "što pokazuju brojke u izveštaju koji je bio pred odbornicima kao prva tačka dnevnog reda. On je nakon iznetih činjenica, zaključio da "vlast postoji radi sebe same, a ne zbog građana".

 

Odborniku Markoviću replicirao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je svoju diskusiju započeo rečenicom:

"Ovo što smo čuli je već rijaliti i pripada Parovima", a završio: "Jednom rečju, ja ne mogu sve ovo da iskomentarišem jer je ovo za mene salata od reči. Hvala Vama što ste nas uverili da ste odbornik opozicije".

Nakon izrečene uvrede, gradonačelnik Gvozdenović je napustio skupštinsku salu ne želeći da sasluša repliku odbornika Markovića.  

Gvozdenović napušta Skupštinu

Gvozdenović napušta Skupštinu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sa tvrdnjom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da je odbornik Milan Marković opozicija, složilo se za skupštinskom govornicom još nekoliko odbornika iz SNS-a.

Odgovarajući na njihove optužbe i uvrede, Marković je rekao da "on podržava politiku SNS-a, ali da politika SNS-a nije nerad, bahatost, nenamensko trošenje para, kriminal, a upravo je to sada na sceni u Valjevu".

 

- To što mislite da ste vi reprezent SNS, varate se! Ja sam nekoliko puta rekao ovde u Skupštini, da predsednik Aleksandar Vučić daje sve od sebe da zemlju na kakav takav put izvede. Ponaša se kao lokomotiva, a vi se gospodo ponašate kao kočničari te lokomotive, a pritom se krijete iza njegovog imena. Ja zastupam politiku i štitim interese SNS. Sigurno mi Vučić nije rekao da dižem ruke za kriminal i ako budu hapšeni da im kažem da su abolirani - rekao je odbornik Marković.

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić

Gvozdenović se obraća Zorici Jocić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je prekorio i šefa odborničke grupe SNS-a Zoricu Jocić što je dozvolila da se "odbornik otme kontroli". U trenutku dok je Milan Marković za skupštinskom govornicom kritikovao vlast zbog loše realizacije budžeta u prvih šest meseci, gradonačelnik se okrenuo prema šefu odborničke grupe dr Zorici Jocić i ljutito, povišenim tonom rekao: "Da si smesta došla u moj kabinet, jel jasno"?

Odgovor je glasio: "Može to da se kaže i na lepši način!".

 

Aktuelno

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" Pre 15 sati 29 minuta

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 8 sati 35 minuta

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....

Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević" Pre 8 sati 55 minuta

Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom...  · 1 komentar

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Razvojni program EU PRO danas u Valjevu o javnom pozivu Pre 14 sati 25 minuta

Kako do bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća

Javni poziv, za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona dinara za mikro i mala preduzeća, otvoren je do 6. jula, a detalji ovog poziva biće prezentovani danas u Valjevu u sali Skupštine...