Zorica Jocići i odbornici u Skupštini grada (foto: Đorđe Đoković)
Zorica Jocići i odbornici u Skupštini grada (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2017, 05:56

Zorica Jocić nije šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada

č: | fb:

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada dr Zorica Jocić smenjena je sinoć sa tog mesta na sastanku odborničke grupe kome su prisustvovala 21 od 26 odbornika sa liste SNS-a.

 

Kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs, za njenu smenu je glasalo 17 odbornika, četvoro je bilo protiv, dok petoro odbornika nije prisustvovalo sastanku.  

 

Zorici Jocić, koja je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada od 2012. godine, je zamereno to što je "dozvolila disonantne tonove u Skupštini grada".

 

Na sinoćnem sastanku, kome je prisustvovao predsednik GrO SNS Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, nije predložen novi šef odborničke grupe u Skupštini grada, a prema Gvozdenovićevoj najavi predlog će vrlo brzo biti dostavljen Izvršnom odboru SNS, koji će o tome odlučiti.

Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da će to najverovatnije biti Marijana Stanojević s obzirom na to da će o novom šefu odborničke grupe odlučivati IO SNS, čiji je predsednik Darko Glišić.

 

- Već u petak, na sednici Skupštine grada na kojoj je odbornik Milan Marković kritikovao gradonačelnika i aktuelnu vlast, svojom reakcijom je gradonačelnik Gvozdenović nagovestio smenu Zorice Jocić, a sutradan u subotu odbornik Gajić nas je telefonom pozvao i zakazao "hitan" sastanak odborničke grupe za ponedeljak, ne precizirajući razloge, mada smo pretpostavilli o čemu se radi – kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Na naše pitanje da li smena šefa odborničke grupe SNS-a, koja nije doneta jednoglasno a neki tvrde da bi rezultat bio drugačiji da je glasanje bilo tajno, znači podelu valjevskih naprednjaka i odborničke grupe, i najavu nečeg većeg i ozbiljnijeg pred sednicu Skupštine grada na kojoj će biti razmatran drugi rebalans budžeta, sagovornik Kolubarskih.rs  odbacuje bilo kakvu mogućnost podele, a još manje nejedinstvo.

 

Odbacuje i "insinuaciju" da se radi o jednoumlju i zavođenju diktature, jer je očigledno da se "kažnjavaju" oni koji se drznu da kritikuju aktuelnu vlast i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića kao što je to učinio odbornik Milan Marković na sednici Skupštine grada u petak.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je, nakon diskusije odbornika Markovića, ljutito pozvao telefonom predsednika IO SNS Darka Glišića žaleći se na "neposlušnog Markovića", tražeći da bude kažnjen isključenjem iz stranke. Takođe je tražio "zeleno svetlo" da Zorica Jocić bude smenjena sa mesta šefa odborničke grupe. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 19 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 29 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara