Radio Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Radio Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2017, 06:59

Radio Valjevo na korak od stečaja

č: | fb:

Radio Valjevo je dobilo privremenog zastupnika kapitala nakon što je, Odlukom Mnistarstva privrede, raskinut ugovor o privatizaciji. Sudeći po milonskom dugu vrlo je izvesno da će umesto ponovljene prodaje biti predložen stečaj najstarije medijske kuće u gradu, osnovana pre 50 godina, koja je privatizovana pre dve godine.

 

Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca Ministarstva privrede donela je 20. jula ove godine odluku o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva zbog ne ispunjene ugovorne obaveze kupca u delu koji se odnosi na obaveznu investiciju od 10.400 evra u periodu od dve godine. Kupac Radio Valjeva je bio dužan da u prvoj godini investira 6.600, a u drugoj 3.800 evra.

Kako se navodi, Komsija nije prihvatila izveštaj revizora od 28. aprila, u kome piše da je kupljena oprema vredna 4.948,72 evra, zbog toga što je nakon dve kontrole utvrđeno da navedena oprema ne postoji, niti je u funkciji Radio Valjeva.

Miodrag Ćosić

Miodrag Ćosić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Miodrag Ćosić, koga je Država 14. septembra postavila za privremenog zastupnika kapitala, kaže za Kolubarske.rs da još uvek nije uradio finansijsku analizu Radio Valjeva, a upravo od ekonomsko-finansijske sutuacije zavisi da li će biti pokrenut stečaj.

 

Objašnjava da je zadatak privremenog zastupnika kapitala da uradi ekonomsku analizu i na osnovu nje treba da dostavi predlog Ministarstvu privrede za dalje postupanje.

 

- Dalje postupanje može biti ili brzo pokretanje stečaja ili da se još jednom pošalje obaveštenje zainteresovanim kupcima. Ono što sam iz javnih registara mogao da uočim jeste da je Radio Valjevo u blokadi 1,6 miliona, a pretpostavljam da su ukupna dugovanja preko dva miliona dinara. Upravo zbog te nelikvidnsoti, izvesno je 99 posto da ću predložiti pokretanje stečaja -  kaže Ćosić.

 

Radio Valjevo ima samo jednog zaposlenog, a to je direktor Zoran Majdak, koji je odgovoran za poslovanje najstarije medijske kuće u gradu. Ćosić očekuje da će ovih dana sa njim obaviti primopredaju i tada će precizno znati kojom imovinom Radio Valjevo raspolaže, mada, kako kaže, prema nezvaničnim informcijama sva imovina je prodata.

 

- Moja namera je da sedište Radio Valjevo vratim u naš grad i da razgovaram sa nekim ko ima iskustvo u pravljenju radio programa, da prihvati da bude direktor. Trudiću se da Majdak ne ostane na mestu direktora, ali moram naći nekog drugog umesto njega, što će biti vrlo teško s obzirom na milionski dug Radio Valjeva – kaže Miodrag Ćosić.

 

Naglašava da se sa nostalgijom seća ove radio stanice i njenog značaja za informisanje građana tako da će se "truditi da sa svima koji mogu da imaju interes, pokuša da se nelikvidnost i stanje u kome se trenutno nalazi Radio Valjevo prevaziđe". 

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li zna da su predajnik i antena Radio Valjeva premešteni, i to nakon poništene privatizacije, i instalirani na krov "solitera" na Trgu (zgrada Grada), Miodrag Ćosić kaže da za to ne zna, ali da zna da je direktor Radio Valjeva pokušao da promeni frekvenciju, tačnije da je menja za frekvenciju Radio Točka.

 

- Pre neki dan mi se obratila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) dopisom u kojem stoji da je direktor Zoran Majdak tražio promenu frekvencije Radio Valjeva, kako bi se ubuduće program te stanice emitovao sa frekvencije Radio Točka. Taj zahtev sam poništio. Nisam prihvatio promenu frekvencije, jer bi to bilo suprotno ugovoru koji je raskinut. Nezvanično saznajem da se program Radio Valjeva emituje iz neke kancelarije preko interneta – kaže Ćosić.

 

 

Radio Valjevo privatizovano pre dve godine

 

Doris Aćimović iz Beograda je na javnom nadmetanju održanom početkom oktobra 2015. u Agenciji za privatizaciju, dala najbolju ponudu, 17.400 evra u dinarskoj protivvrednosti i postala vlasnik Radio Valjeva. Ugovor o prodaji je potpisan 27. novembra 2015. godine, a raskinut je 21. jula ove godine zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, tako da je kapital Radio Valjeva vraćen akcijskom fondu, odnosno Državi.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara