Registracija Prijava preko FB
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
10.10.2017, 08:14

Početak školske godine u školama za talente "Integral"

č: | fb:

Protekle radne nedelje, od 2. do 6. oktobra, prema utvrđenom rasporedu rada počela je sa realizacijom nastava u Školi za ljubitelje matematike i Školi mladih programera "Integral" u Valjevu.

 

Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija kao organizatori ovih škola upisali su 32. generaciju polaznika škole za matematičke i 4. generaciju polaznika škole za informatičke talente.

 

Ciljevi, da se obdarenim mladim matematičarima i programerima pruži kvalitetna stručna podrška u napredovanju i učenju, koji karakterišu ove škole već nekoliko decenija, prisutni su i ove školske godine.

 

Škola Integral

Škola Integral (Foto: Veljko Ćirović)

Oko 150 polaznika imaće priliku da u 25 radnih nedelja, do proleća naredne godine, pohađa zanimljive napredne kurseve matematike i programiranja. Novi polaznici biće upisivani i tokom prvog meseca rada.

 

U čast početka nove školske godine "Integrala" u četvrtak 5. oktobra je, pored sednice Upravnog odbora Podružnice matematičara Valjevo, priređen prigodan koktel za predavače i članove.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
O srcu treba misliti svakog dana Pre 4 sati 39 minuta

Kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzročnik smrtnosti

Vodeći uzročnik smrtnosti i oboljevanja, kako u svetu tako i kod nas, su i dalje kardiovaskularne bolesti. U Opštoj bolnici Valjevo za prvih osam meseci ove godine lečeno je 330 pacijenata zbog...

Prase (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 7 sati 49 minuta

Leteći papci i svinjske glave

Kao što se znade Vučić gospodin nastavlja da briljira i postiže vanzemaljske rezultate. Kao od šale, na jedan, je raskrinkao babu koja je ubila investitora, poručivši da je nečuveno da neko navija...  · 1 komentar

Violeta Milošević i Stevan Tontić (foto: Dragan Krunić)
Za najbolju putopisnu knjigu Pre 1 dan 2 sati

Stevanu Tontiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini uručena je danas u Brankovini ovogodišnjem dobitniku književniku Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta"....