Registracija Prijava preko FB
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
10.10.2017, 08:14

Početak školske godine u školama za talente "Integral"

č: | fb:

Protekle radne nedelje, od 2. do 6. oktobra, prema utvrđenom rasporedu rada počela je sa realizacijom nastava u Školi za ljubitelje matematike i Školi mladih programera "Integral" u Valjevu.

 

Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija kao organizatori ovih škola upisali su 32. generaciju polaznika škole za matematičke i 4. generaciju polaznika škole za informatičke talente.

 

Ciljevi, da se obdarenim mladim matematičarima i programerima pruži kvalitetna stručna podrška u napredovanju i učenju, koji karakterišu ove škole već nekoliko decenija, prisutni su i ove školske godine.

 

Škola Integral

Škola Integral (Foto: Veljko Ćirović)

Oko 150 polaznika imaće priliku da u 25 radnih nedelja, do proleća naredne godine, pohađa zanimljive napredne kurseve matematike i programiranja. Novi polaznici biće upisivani i tokom prvog meseca rada.

 

U čast početka nove školske godine "Integrala" u četvrtak 5. oktobra je, pored sednice Upravnog odbora Podružnice matematičara Valjevo, priređen prigodan koktel za predavače i članove.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 6 sati 13 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 2 sati 46 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 10 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Jedini zainteresovani bend Pre 23 sati 26 minuta

Osvajači u novogodišnjoj noći na Divčibarama

U novogodišnjoj noći goste na Divčibarama zabavljaće grupa Osvajači, saznaju Kolubarske.rs. Ponuda agencije Euroton iz Kragujevca da za 599.000 dinara organizuje novogodišnji koncert Osvajača na...  · 3 komentara