Registracija Prijava preko FB
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
Škola Integral (foto: Veljko Ćirović)
10.10.2017, 08:14

Početak školske godine u školama za talente "Integral"

č: | fb:

Protekle radne nedelje, od 2. do 6. oktobra, prema utvrđenom rasporedu rada počela je sa realizacijom nastava u Školi za ljubitelje matematike i Školi mladih programera "Integral" u Valjevu.

 

Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija kao organizatori ovih škola upisali su 32. generaciju polaznika škole za matematičke i 4. generaciju polaznika škole za informatičke talente.

 

Ciljevi, da se obdarenim mladim matematičarima i programerima pruži kvalitetna stručna podrška u napredovanju i učenju, koji karakterišu ove škole već nekoliko decenija, prisutni su i ove školske godine.

 

Škola Integral

Škola Integral (Foto: Veljko Ćirović)

Oko 150 polaznika imaće priliku da u 25 radnih nedelja, do proleća naredne godine, pohađa zanimljive napredne kurseve matematike i programiranja. Novi polaznici biće upisivani i tokom prvog meseca rada.

 

U čast početka nove školske godine "Integrala" u četvrtak 5. oktobra je, pored sednice Upravnog odbora Podružnice matematičara Valjevo, priređen prigodan koktel za predavače i članove.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 49 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 39 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 39 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...