Registracija Prijava preko FB
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama  (foto: Đorđe Đoković)
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2017, 11:11

Završen park za decu na Divčibarama

č: | fb:

U okviru projekta, koji sa deset miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, završen je zabavno-avanturistički park za decu na Divčibarama, dok će obeležavanje biciklističkih i pešačkih staza biti okončano do kraja novembra.

 

Zabavno-avanturistički park, koji je smešten na padini ispod hotela Maljen u centru Divčibara, koštao je 5,5 milona dinara, dok će u izradu i postavljanje putokaza za pešačke i biciklističke staze biti uloženo 4,5 miliona dinara.

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktorka Turističke organiztacije Ana Marković kaže da je zabavno-avanturistički park završen još pre mesec dana i da gosti Divčibara već koriste taj uređeni prostor gde su postavljene razne sprave za igru i zabavu dece. Dodaje da park još uvek nije zvanično otvoren zbog toga što nije završen onaj "papirološki deo sa investitorom".

 

- Rok za završetak svih radova, prema ugovoru koji smo potpisali sa Ministarstvom je 30. novembar i taj rok će biti ispoštovan. Po završetku projekta Divčibare će dobiti, ne samo lep zabavni park za najmlađe, nego i 87 kilometara staza za planinski biciklizam, koje su kategorisane kao "plava", "zelena" i "laka", što će sigurno privući profesionalne, ali i rekreativne bicikliste – kaže Marković .

 

Pored biciklističkih staza biće obeležene i pešačke staza i to Crni vrh, Vidikovac, Paljba, Golubac, Ljuti krš i Stražara, gde će biti postavljene i pečurke.

 

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije najavljuje da će krajem novembra i zvanično biti otvoren zabavno-avanturistički park i staze. Da li će biti i neka svečanost uz prisustvo nekog funkcionera, Marković kaže da to ne zavisi od nje, nego od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, koje je finansiralo radove, i Grada Valjeva.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 6 sati 7 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 2 sati 40 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 4 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Jedini zainteresovani bend Pre 23 sati 20 minuta

Osvajači u novogodišnjoj noći na Divčibarama

U novogodišnjoj noći goste na Divčibarama zabavljaće grupa Osvajači, saznaju Kolubarske.rs. Ponuda agencije Euroton iz Kragujevca da za 599.000 dinara organizuje novogodišnji koncert Osvajača na...  · 3 komentara