Registracija Prijava preko FB
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama  (foto: Đorđe Đoković)
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2017, 11:11

Završen park za decu na Divčibarama

č: | fb:

U okviru projekta, koji sa deset miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, završen je zabavno-avanturistički park za decu na Divčibarama, dok će obeležavanje biciklističkih i pešačkih staza biti okončano do kraja novembra.

 

Zabavno-avanturistički park, koji je smešten na padini ispod hotela Maljen u centru Divčibara, koštao je 5,5 milona dinara, dok će u izradu i postavljanje putokaza za pešačke i biciklističke staze biti uloženo 4,5 miliona dinara.

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktorka Turističke organiztacije Ana Marković kaže da je zabavno-avanturistički park završen još pre mesec dana i da gosti Divčibara već koriste taj uređeni prostor gde su postavljene razne sprave za igru i zabavu dece. Dodaje da park još uvek nije zvanično otvoren zbog toga što nije završen onaj "papirološki deo sa investitorom".

 

- Rok za završetak svih radova, prema ugovoru koji smo potpisali sa Ministarstvom je 30. novembar i taj rok će biti ispoštovan. Po završetku projekta Divčibare će dobiti, ne samo lep zabavni park za najmlađe, nego i 87 kilometara staza za planinski biciklizam, koje su kategorisane kao "plava", "zelena" i "laka", što će sigurno privući profesionalne, ali i rekreativne bicikliste – kaže Marković .

 

Pored biciklističkih staza biće obeležene i pešačke staza i to Crni vrh, Vidikovac, Paljba, Golubac, Ljuti krš i Stražara, gde će biti postavljene i pečurke.

 

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije najavljuje da će krajem novembra i zvanično biti otvoren zabavno-avanturistički park i staze. Da li će biti i neka svečanost uz prisustvo nekog funkcionera, Marković kaže da to ne zavisi od nje, nego od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, koje je finansiralo radove, i Grada Valjeva.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
O srcu treba misliti svakog dana Pre 4 sati 41 minuta

Kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzročnik smrtnosti

Vodeći uzročnik smrtnosti i oboljevanja, kako u svetu tako i kod nas, su i dalje kardiovaskularne bolesti. U Opštoj bolnici Valjevo za prvih osam meseci ove godine lečeno je 330 pacijenata zbog...

Prase (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 7 sati 51 minuta

Leteći papci i svinjske glave

Kao što se znade Vučić gospodin nastavlja da briljira i postiže vanzemaljske rezultate. Kao od šale, na jedan, je raskrinkao babu koja je ubila investitora, poručivši da je nečuveno da neko navija...  · 1 komentar

Violeta Milošević i Stevan Tontić (foto: Dragan Krunić)
Za najbolju putopisnu knjigu Pre 1 dan 2 sati

Stevanu Tontiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini uručena je danas u Brankovini ovogodišnjem dobitniku književniku Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta"....