Registracija Prijava preko FB
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama  (foto: Đorđe Đoković)
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2017, 11:11

Završen park za decu na Divčibarama

č: | fb:

U okviru projekta, koji sa deset miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, završen je zabavno-avanturistički park za decu na Divčibarama, dok će obeležavanje biciklističkih i pešačkih staza biti okončano do kraja novembra.

 

Zabavno-avanturistički park, koji je smešten na padini ispod hotela Maljen u centru Divčibara, koštao je 5,5 milona dinara, dok će u izradu i postavljanje putokaza za pešačke i biciklističke staze biti uloženo 4,5 miliona dinara.

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktorka Turističke organiztacije Ana Marković kaže da je zabavno-avanturistički park završen još pre mesec dana i da gosti Divčibara već koriste taj uređeni prostor gde su postavljene razne sprave za igru i zabavu dece. Dodaje da park još uvek nije zvanično otvoren zbog toga što nije završen onaj "papirološki deo sa investitorom".

 

- Rok za završetak svih radova, prema ugovoru koji smo potpisali sa Ministarstvom je 30. novembar i taj rok će biti ispoštovan. Po završetku projekta Divčibare će dobiti, ne samo lep zabavni park za najmlađe, nego i 87 kilometara staza za planinski biciklizam, koje su kategorisane kao "plava", "zelena" i "laka", što će sigurno privući profesionalne, ali i rekreativne bicikliste – kaže Marković .

 

Pored biciklističkih staza biće obeležene i pešačke staza i to Crni vrh, Vidikovac, Paljba, Golubac, Ljuti krš i Stražara, gde će biti postavljene i pečurke.

 

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije najavljuje da će krajem novembra i zvanično biti otvoren zabavno-avanturistički park i staze. Da li će biti i neka svečanost uz prisustvo nekog funkcionera, Marković kaže da to ne zavisi od nje, nego od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, koje je finansiralo radove, i Grada Valjeva.

Aktuelno

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" Pre 15 sati 19 minuta

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 8 sati 25 minuta

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....

Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević" Pre 8 sati 46 minuta

Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom...  · 1 komentar

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Razvojni program EU PRO danas u Valjevu o javnom pozivu Pre 14 sati 16 minuta

Kako do bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća

Javni poziv, za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona dinara za mikro i mala preduzeća, otvoren je do 6. jula, a detalji ovog poziva biće prezentovani danas u Valjevu u sali Skupštine...