Registracija Prijava preko FB
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama  (foto: Đorđe Đoković)
Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2017, 11:11

Završen park za decu na Divčibarama

č: | fb:

U okviru projekta, koji sa deset miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, završen je zabavno-avanturistički park za decu na Divčibarama, dok će obeležavanje biciklističkih i pešačkih staza biti okončano do kraja novembra.

 

Zabavno-avanturistički park, koji je smešten na padini ispod hotela Maljen u centru Divčibara, koštao je 5,5 milona dinara, dok će u izradu i postavljanje putokaza za pešačke i biciklističke staze biti uloženo 4,5 miliona dinara.

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktorka Turističke organiztacije Ana Marković kaže da je zabavno-avanturistički park završen još pre mesec dana i da gosti Divčibara već koriste taj uređeni prostor gde su postavljene razne sprave za igru i zabavu dece. Dodaje da park još uvek nije zvanično otvoren zbog toga što nije završen onaj "papirološki deo sa investitorom".

 

- Rok za završetak svih radova, prema ugovoru koji smo potpisali sa Ministarstvom je 30. novembar i taj rok će biti ispoštovan. Po završetku projekta Divčibare će dobiti, ne samo lep zabavni park za najmlađe, nego i 87 kilometara staza za planinski biciklizam, koje su kategorisane kao "plava", "zelena" i "laka", što će sigurno privući profesionalne, ali i rekreativne bicikliste – kaže Marković .

 

Pored biciklističkih staza biće obeležene i pešačke staza i to Crni vrh, Vidikovac, Paljba, Golubac, Ljuti krš i Stražara, gde će biti postavljene i pečurke.

 

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama

Zabavno-avanturistički park na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije najavljuje da će krajem novembra i zvanično biti otvoren zabavno-avanturistički park i staze. Da li će biti i neka svečanost uz prisustvo nekog funkcionera, Marković kaže da to ne zavisi od nje, nego od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, koje je finansiralo radove, i Grada Valjeva.

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 51 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 41 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 40 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...