Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2017, 07:00

U sistemu Grada maksimalno 1305 zaposlenih

č: | fb:

U ovoj godini u sistemu grada Valjeva, koji čine organi Grada, javne službe, javna preduzeća i ustanove, može biti maksimalno zaposleno 1305 radnika na neodređeno vreme, precizirano je u Odluci koju su usvojili odbornici Skupštine grada.

 

Za svaku jedinicu lokalne samouprave Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru definisan je optimalan broj zaposlenih i taj broj za 22 korisnika budžetskih sredstava u Valjevu za 2017. godinu iznosi 1305, što je za 18 više nego prethodne godine.

 

Najviše zaposlenih 339 ima u Predškolskoj ustanovi, dok u dve Gradske uprave ima 263 radnika na neodređeno vreme. Od javnih preduzeća najviše zaposlenih 229 ima Vidrak, slede Vodovod sa 216, Toplana sa 59, Polet sa 32 i Stubo-Rovni "Kolubara" koja ima 23 zaposlena. 

 

Među ustanovama najviše zaposlenih 29 ima UFK Valis, Muzej ima 19 radnika koji se finansiraju iz budžeta i dvoje iz sopstvenih sredstava ustanove, dok Centar za kulturu ima 16 zaposlenih koji su na budžetu i dvoje čije su zarade obezbeđene iz sredstava ustanove. Biblioteka ima 17 zaposlenih, Zavod za zaštitu spomenika kulture 13, Arhiv 12, Centar za socijalni rad 11, Turustička organizacija i preduzeće Agrorazvoj imaju po četvoro, Studio Trnavac tri i u Modernoj galeriji na neodređeno vreme ima dvoje zaposlenih. 

 

Od javnih službi najviše zaposlenih na neodređeno vreme ima Zajedničko pravobranilaštvo šestoro, služba interne revizije troje i budžetska revizija ima jednog zaposlenog na neodređeno vreme. 

 

Zamenica načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Jelica Stojanović objasnila je da je u ovoj godini novina to da više nema finansiranja zaposlenih iz sopstvenih sredstava, što je do sada bila praksa u Predškolskoj ustanovi.

Dodaje da su izuzetak ustanove kulture, Muzej i Centar za kulturu, koji iz prihoda ostvarenog svojom delatnošću mogu da finansiraju po dva zaposlena više. Svi ostali svoje sopstvene prihode moraju da uplaćuju u budžet Grada.

 

Prema Odluci, koju su usvojili odbornici Skupštine grada, povećan je broj radnika u Predškolskoj ustanovi zbog toga što je u ovoj godini otvoreno nekoliko novih grupa.

 

I pored toga što je godina na izmaku, Skupština je usvojila Odluku o maksimalnom broju zaposlenih jer je to zakonska obaveza koja mora biti sprovedena.

 

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na biomasu zdravije i jeftinije Pre 3 sati 48 minuta

Cena grejanja zavisi od vrste energenata

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu, što je u planu najkasnije za...  · 2 komentara

Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Pre 39 minuta

Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru...

Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Dosta je bilo smatra Pre 38 minuta

Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

"Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa...