Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2017, 07:00

U sistemu Grada maksimalno 1305 zaposlenih

č: | fb:

U ovoj godini u sistemu grada Valjeva, koji čine organi Grada, javne službe, javna preduzeća i ustanove, može biti maksimalno zaposleno 1305 radnika na neodređeno vreme, precizirano je u Odluci koju su usvojili odbornici Skupštine grada.

 

Za svaku jedinicu lokalne samouprave Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru definisan je optimalan broj zaposlenih i taj broj za 22 korisnika budžetskih sredstava u Valjevu za 2017. godinu iznosi 1305, što je za 18 više nego prethodne godine.

 

Najviše zaposlenih 339 ima u Predškolskoj ustanovi, dok u dve Gradske uprave ima 263 radnika na neodređeno vreme. Od javnih preduzeća najviše zaposlenih 229 ima Vidrak, slede Vodovod sa 216, Toplana sa 59, Polet sa 32 i Stubo-Rovni "Kolubara" koja ima 23 zaposlena. 

 

Među ustanovama najviše zaposlenih 29 ima UFK Valis, Muzej ima 19 radnika koji se finansiraju iz budžeta i dvoje iz sopstvenih sredstava ustanove, dok Centar za kulturu ima 16 zaposlenih koji su na budžetu i dvoje čije su zarade obezbeđene iz sredstava ustanove. Biblioteka ima 17 zaposlenih, Zavod za zaštitu spomenika kulture 13, Arhiv 12, Centar za socijalni rad 11, Turustička organizacija i preduzeće Agrorazvoj imaju po četvoro, Studio Trnavac tri i u Modernoj galeriji na neodređeno vreme ima dvoje zaposlenih. 

 

Od javnih službi najviše zaposlenih na neodređeno vreme ima Zajedničko pravobranilaštvo šestoro, služba interne revizije troje i budžetska revizija ima jednog zaposlenog na neodređeno vreme. 

 

Zamenica načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Jelica Stojanović objasnila je da je u ovoj godini novina to da više nema finansiranja zaposlenih iz sopstvenih sredstava, što je do sada bila praksa u Predškolskoj ustanovi.

Dodaje da su izuzetak ustanove kulture, Muzej i Centar za kulturu, koji iz prihoda ostvarenog svojom delatnošću mogu da finansiraju po dva zaposlena više. Svi ostali svoje sopstvene prihode moraju da uplaćuju u budžet Grada.

 

Prema Odluci, koju su usvojili odbornici Skupštine grada, povećan je broj radnika u Predškolskoj ustanovi zbog toga što je u ovoj godini otvoreno nekoliko novih grupa.

 

I pored toga što je godina na izmaku, Skupština je usvojila Odluku o maksimalnom broju zaposlenih jer je to zakonska obaveza koja mora biti sprovedena.

 

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 8 sati 8 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
Najtopliji u Srbiji Pre 1 sati 33 minuta

U Valjevu izmeren 21 stepen

Valjevo je danas sa temperaturom od 21 stepen, koliko je izmereno u 13 časova, bilo najtopliji grad u Srbiji. Među temperaturnim rekorderima ovog 12. decembarskog dana su još Loznica i Požega sa 20...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 2 sati 4 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 4 sati 40 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...