Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2017, 07:00

U sistemu Grada maksimalno 1305 zaposlenih

č: | fb:

U ovoj godini u sistemu grada Valjeva, koji čine organi Grada, javne službe, javna preduzeća i ustanove, može biti maksimalno zaposleno 1305 radnika na neodređeno vreme, precizirano je u Odluci koju su usvojili odbornici Skupštine grada.

 

Za svaku jedinicu lokalne samouprave Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru definisan je optimalan broj zaposlenih i taj broj za 22 korisnika budžetskih sredstava u Valjevu za 2017. godinu iznosi 1305, što je za 18 više nego prethodne godine.

 

Najviše zaposlenih 339 ima u Predškolskoj ustanovi, dok u dve Gradske uprave ima 263 radnika na neodređeno vreme. Od javnih preduzeća najviše zaposlenih 229 ima Vidrak, slede Vodovod sa 216, Toplana sa 59, Polet sa 32 i Stubo-Rovni "Kolubara" koja ima 23 zaposlena. 

 

Među ustanovama najviše zaposlenih 29 ima UFK Valis, Muzej ima 19 radnika koji se finansiraju iz budžeta i dvoje iz sopstvenih sredstava ustanove, dok Centar za kulturu ima 16 zaposlenih koji su na budžetu i dvoje čije su zarade obezbeđene iz sredstava ustanove. Biblioteka ima 17 zaposlenih, Zavod za zaštitu spomenika kulture 13, Arhiv 12, Centar za socijalni rad 11, Turustička organizacija i preduzeće Agrorazvoj imaju po četvoro, Studio Trnavac tri i u Modernoj galeriji na neodređeno vreme ima dvoje zaposlenih. 

 

Od javnih službi najviše zaposlenih na neodređeno vreme ima Zajedničko pravobranilaštvo šestoro, služba interne revizije troje i budžetska revizija ima jednog zaposlenog na neodređeno vreme. 

 

Zamenica načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Jelica Stojanović objasnila je da je u ovoj godini novina to da više nema finansiranja zaposlenih iz sopstvenih sredstava, što je do sada bila praksa u Predškolskoj ustanovi.

Dodaje da su izuzetak ustanove kulture, Muzej i Centar za kulturu, koji iz prihoda ostvarenog svojom delatnošću mogu da finansiraju po dva zaposlena više. Svi ostali svoje sopstvene prihode moraju da uplaćuju u budžet Grada.

 

Prema Odluci, koju su usvojili odbornici Skupštine grada, povećan je broj radnika u Predškolskoj ustanovi zbog toga što je u ovoj godini otvoreno nekoliko novih grupa.

 

I pored toga što je godina na izmaku, Skupština je usvojila Odluku o maksimalnom broju zaposlenih jer je to zakonska obaveza koja mora biti sprovedena.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 32 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 9 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara