Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2017, 06:59

Dušanova uskoro sređena, dogodine konačno i Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani, mada nije bilo u planu, i to sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović objašnjava da su prvobitno bili planirani samo radovi na rekonstrukciji ulice, koja je i regionalni put i koje finansira JP Putevi Srbije, ali je gradsko rukovodstvo, u dogovoru sa rukovodstvom Vodovoda, odlučilo da se pre tih radova rekonstruiše i vodovodna mreža koja je stara preko 40 godina. Kasnije je odlučeno da se u budžetu obezbedi novac i za rekonstrukciju trotoara, što je, kako kaže Trifunović, logična odluka s obzirom na to da su u lošem stanju. 

 

Takođe će biti urađen trotoar u Pantićevoj ulici od Dušanove do Radničke ulice.

 

U ovoj godini neće se raditi javna rasveta u Dušanovoj jer za to nisu planirana sredstva, niti će biti obezbeđena rebalansom, ali će biti u budžetu za sledeću godinu. Trufunović naglašva da će se prilikom rekonstrukcije trotoara uraditi nova elektro meža za javnu rasvetu i biće ostavljeni izvodi.

 

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dušanovoj ulici od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve su završeni, u toku je asfaltiranje i, prema najavama, biće završeno do kraja nedelje. U delu od Pantićeve do Karađorđeve već su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će biti završeni u narednih desetak dana, nakon čega će uslediti asfaltiranje ulice.

 

Sledeće godine rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

 

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, sledeće godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od mosta na Kolubari do Železničke ulice, tako da će jedina nesređena ulica u centru grada konačno dobiti bolji izgled. U planu je da se uradi rekonstrukcija kolovoza, trotoara i javne rasvete.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Postoji ideja da se trotoar u Ulici Vuka Karadžića uradi behaton pločama, poput trotoara u Karađorđevoj ulici.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 37 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara