Registracija Prijava preko FB
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2017, 06:59

Dušanova uskoro sređena, dogodine konačno i Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani, mada nije bilo u planu, i to sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović objašnjava da su prvobitno bili planirani samo radovi na rekonstrukciji ulice, koja je i regionalni put i koje finansira JP Putevi Srbije, ali je gradsko rukovodstvo, u dogovoru sa rukovodstvom Vodovoda, odlučilo da se pre tih radova rekonstruiše i vodovodna mreža koja je stara preko 40 godina. Kasnije je odlučeno da se u budžetu obezbedi novac i za rekonstrukciju trotoara, što je, kako kaže Trifunović, logična odluka s obzirom na to da su u lošem stanju. 

 

Takođe će biti urađen trotoar u Pantićevoj ulici od Dušanove do Radničke ulice.

 

U ovoj godini neće se raditi javna rasveta u Dušanovoj jer za to nisu planirana sredstva, niti će biti obezbeđena rebalansom, ali će biti u budžetu za sledeću godinu. Trufunović naglašva da će se prilikom rekonstrukcije trotoara uraditi nova elektro meža za javnu rasvetu i biće ostavljeni izvodi.

 

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dušanovoj ulici od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve su završeni, u toku je asfaltiranje i, prema najavama, biće završeno do kraja nedelje. U delu od Pantićeve do Karađorđeve već su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će biti završeni u narednih desetak dana, nakon čega će uslediti asfaltiranje ulice.

 

Sledeće godine rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

 

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, sledeće godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od mosta na Kolubari do Železničke ulice, tako da će jedina nesređena ulica u centru grada konačno dobiti bolji izgled. U planu je da se uradi rekonstrukcija kolovoza, trotoara i javne rasvete.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Postoji ideja da se trotoar u Ulici Vuka Karadžića uradi behaton pločama, poput trotoara u Karađorđevoj ulici.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 7 sati 54 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
Najtopliji u Srbiji Pre 1 sati 19 minuta

U Valjevu izmeren 21 stepen

Valjevo je danas sa temperaturom od 21 stepen, koliko je izmereno u 13 časova, bilo najtopliji grad u Srbiji. Među temperaturnim rekorderima ovog 12. decembarskog dana su još Loznica i Požega sa 20...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 1 sati 50 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 4 sati 27 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...