Registracija Prijava preko FB
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2017, 06:59

Dušanova uskoro sređena, dogodine konačno i Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani, mada nije bilo u planu, i to sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović objašnjava da su prvobitno bili planirani samo radovi na rekonstrukciji ulice, koja je i regionalni put i koje finansira JP Putevi Srbije, ali je gradsko rukovodstvo, u dogovoru sa rukovodstvom Vodovoda, odlučilo da se pre tih radova rekonstruiše i vodovodna mreža koja je stara preko 40 godina. Kasnije je odlučeno da se u budžetu obezbedi novac i za rekonstrukciju trotoara, što je, kako kaže Trifunović, logična odluka s obzirom na to da su u lošem stanju. 

 

Takođe će biti urađen trotoar u Pantićevoj ulici od Dušanove do Radničke ulice.

 

U ovoj godini neće se raditi javna rasveta u Dušanovoj jer za to nisu planirana sredstva, niti će biti obezbeđena rebalansom, ali će biti u budžetu za sledeću godinu. Trufunović naglašva da će se prilikom rekonstrukcije trotoara uraditi nova elektro meža za javnu rasvetu i biće ostavljeni izvodi.

 

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dušanovoj ulici od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve su završeni, u toku je asfaltiranje i, prema najavama, biće završeno do kraja nedelje. U delu od Pantićeve do Karađorđeve već su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će biti završeni u narednih desetak dana, nakon čega će uslediti asfaltiranje ulice.

 

Sledeće godine rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

 

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, sledeće godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od mosta na Kolubari do Železničke ulice, tako da će jedina nesređena ulica u centru grada konačno dobiti bolji izgled. U planu je da se uradi rekonstrukcija kolovoza, trotoara i javne rasvete.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Postoji ideja da se trotoar u Ulici Vuka Karadžića uradi behaton pločama, poput trotoara u Karađorđevoj ulici.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
O srcu treba misliti svakog dana Pre 5 sati

Kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzročnik smrtnosti

Vodeći uzročnik smrtnosti i oboljevanja, kako u svetu tako i kod nas, su i dalje kardiovaskularne bolesti. U Opštoj bolnici Valjevo za prvih osam meseci ove godine lečeno je 330 pacijenata zbog...

Prase (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 8 sati 10 minuta

Leteći papci i svinjske glave

Kao što se znade Vučić gospodin nastavlja da briljira i postiže vanzemaljske rezultate. Kao od šale, na jedan, je raskrinkao babu koja je ubila investitora, poručivši da je nečuveno da neko navija...  · 1 komentar

Violeta Milošević i Stevan Tontić (foto: Dragan Krunić)
Za najbolju putopisnu knjigu Pre 1 dan 2 sati

Stevanu Tontiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini uručena je danas u Brankovini ovogodišnjem dobitniku književniku Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta"....