Registracija Prijava preko FB
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2017, 06:59

Dušanova uskoro sređena, dogodine konačno i Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani, mada nije bilo u planu, i to sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović objašnjava da su prvobitno bili planirani samo radovi na rekonstrukciji ulice, koja je i regionalni put i koje finansira JP Putevi Srbije, ali je gradsko rukovodstvo, u dogovoru sa rukovodstvom Vodovoda, odlučilo da se pre tih radova rekonstruiše i vodovodna mreža koja je stara preko 40 godina. Kasnije je odlučeno da se u budžetu obezbedi novac i za rekonstrukciju trotoara, što je, kako kaže Trifunović, logična odluka s obzirom na to da su u lošem stanju. 

 

Takođe će biti urađen trotoar u Pantićevoj ulici od Dušanove do Radničke ulice.

 

U ovoj godini neće se raditi javna rasveta u Dušanovoj jer za to nisu planirana sredstva, niti će biti obezbeđena rebalansom, ali će biti u budžetu za sledeću godinu. Trufunović naglašva da će se prilikom rekonstrukcije trotoara uraditi nova elektro meža za javnu rasvetu i biće ostavljeni izvodi.

 

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dušanovoj ulici od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve su završeni, u toku je asfaltiranje i, prema najavama, biće završeno do kraja nedelje. U delu od Pantićeve do Karađorđeve već su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će biti završeni u narednih desetak dana, nakon čega će uslediti asfaltiranje ulice.

 

Sledeće godine rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

 

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, sledeće godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od mosta na Kolubari do Železničke ulice, tako da će jedina nesređena ulica u centru grada konačno dobiti bolji izgled. U planu je da se uradi rekonstrukcija kolovoza, trotoara i javne rasvete.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Postoji ideja da se trotoar u Ulici Vuka Karadžića uradi behaton pločama, poput trotoara u Karađorđevoj ulici.

Aktuelno

Gradonačelnik sa saradnicima i obezbeđenjem na koncertu (foto: Đorđe Đoković)
Milion dinara sporedni troškovi Pre 5 sati 9 minuta

Šta je Grad sve platio za Srpsku novu godinu?

Valjevci su pored 1,5 milion dinara za koncert Šabana Šaulića za doček Srpske nove godine platili još milion dinara za privatno obezbeđenje, ručkove, reklame..., čak i ono što je trebalo da plati...  · 6 komentara

Led bilbord na Pašićevoj zgradi (foto: Đorđe Đoković)
Na zgradu u centru Valjeva Pre 1 dan 5 sati

Bilbord je postavila firma iz Uba bez odobrenja

Led bilbord je, na "Pašićevu" zgradu u centru Valjeva, postavila firma iz Uba i to bez odobrenja Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine. U Gradskoj upravi ne...  · 13 komentara