Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2017, 07:02

Predomislio se direktor Hemofarma ili gradonačelnik Valjeva?

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su pre 15 meseci, na predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, usvojili odluku da se poslovne prostorije laboratorijske službe na prvom spratu i prostorije u prizemlju gde je bila rendgenska služba u Domu zdravlja daju u zakup, i to "Hemofarmu".

 

Obrazlažući tada svoju odluku gradonačelnik je odbornicima saopštio: "Da, ja sam razgovarao sa direktorom ’Hemofarma’, nameravamo da dovedemo tu kompaniju kao partnera. Jel’ to problem gospodo? Ja sam odlučio da se tu napravi najmoderniji prostor", rekao je  Gvozdenović.

 

U odluci o izdavanju u zakup poslovnog prostora u Domu zdravlja, koju su u julu prošle godine usvojili odbornici, nije precizirana kvadratura prostora koji se izdaje, niti za koje namene, nisu navedeni razlozi zbog čega se poslovni prostor izdaje, kao ni finansijski efekti koji se očekuju.

 

Jedino što je tada bilo jasno, a to je objasnio gradonačelnik za skupštinskom govoricom, jeste da će prostorije zakupiti "Hemofarm" i da je izdavanje pod zakup poslovih prostorija "želja Doma zdravlja da stekne svoja sopstvena sredstava".

 

Nakon usvajanja te odluke, gradonačelnik nije, bar ne javno, govorio o izdavanju u zakup prostorija u prizemlju i na prvom spratu Doma zdravlja, niti se "Hemofarm" spominjao kao "partner" koji će napraviti "najmoderniji prostor".

 

Umesto toga, 1. jula ove godine je zatvorena laboratorija Doma zdravlja, otpočeli su radovi na rekonstrukciji tog prostora, koji traju već četiri meseca, a niko iz te zdravstvene ustanove zvanično ne saopštava šta i ko u tom prostoru radi, da li je i kome izdat u zakup, da li "Hemofarmu" ili nekoj drugoj privatnoj laboratoriji, pod kojim uslovima i šta će nakon reknstrukcije tu biti.

 

Inače, Dom zdravlja već ima potpisan ugovor sa Zavodom za laboratorijsku dijagnostiku Konzilijum iz Beograda za usluge laboratorijske analize.  

 

U ugovoru koji je, nakon sprovedene javne nabavke, potpisao Dom zdravlja i Konzilijum piše da se "pružalac usluge (Konzilijum) obavezuje da na poziv naručioca (Dom zdravlja) izađe na teren i prikupi uzorke za analizu. Pod terminom teren podrazumevaju se, kako prostorije  naručioca (Dom zdravlja), tako i druge prostorije gde je potrebno uzeti uzorke za analizu, koje mogu biti udaljene i do 100 kilometara od sedišta naručioca".     

Ugovor je potpisan 24. marta 2017. godine, vrednost je oko 960.000 dinara.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 52 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...