Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
21.10.2017, 08:21

Kućni red u zgradama uređen odlukom

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Valjeva.

 

Kako se navodi u izveštaju sa sednice Gradskog veća Info službe Grada, Odlukom, koja je izrađena u skladu sa Zakonom o stanovanju, regulisan je način održavanja i upotrebe zgrada i zemljišta, buci u vreme odmora, držanju kućnih ljubimaca, obavljanju privredne delatnosti u stambenoj zgradi, izvođenju građevinskih radova, kapijama i ulazima u zgrade, zajedničkim prostorima, podrumskim prostorijama, tavanima, terasama, krovovima, držanju ogrevnog materijala, održavanju spoljnih delova zgrade, korišćenju i održavanju zemljišta oko zgrade, kao i obavezama i pravima u korišćenju zajedničkih instalacija, opreme i uređaja.

 

Načelnik Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Darko Kostić je rekao da Odluka ima više preventivnu ulogu nego represivnu, kao i da je usaglašena sa postojećim lokalnim odlukama.

 

Članovi Gradskog veća su usvojili predlog o izmenama i dopunama Odluke o Gradskim upravama. V. d. načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Vladan Jerinić je obrazložio ovu odluku potrebom da se dopune nadležnosti pojedinih odeljenja, s ciljem da se u okviru istih odeljenja organizuje vršenje poslova koji do sada nisu bili obuhvaćeni. Izmene se odnose na oblasti mladih, javnog informisanja i protokola.

 

Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog Odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP „Mostogradnja“ AD Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u GP "Mostogradnja". Ova potraživanja su nastala po osnovu javnih prihoda- ustupljenih prihoda dospelih za naplatu do 31. avgusta 2015. godine. Konvertovana potraživanja sa obračunatom kamatom iznose 1.668.092 dinara. Potraživanja dospela za period od 1. septembra do 31. decembra 2015. godine, u iznosu od 175.870,54 dinara se otpisuju, pojasnila je Dragana Đenić, iz Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda. Prihvaćen je ugovor o konverziji potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP "Mostogradnja", na osnovu čega će grad Valjevo postati akcionar sa učešćem u akcijskom kapitalu sa 631 akcijom, nominalne vrednosti 2.641,500747 dinara po jednoj akciji.

 

Gradsko veće je prihvatilo predlog Odluke o dopuni Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma u Valjevu. Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić je objasnila da ovom odlukom grad Valjevo pruža aktivnu podršku Romima za kontinurano školovanje i obezbeđivanje posebnih obrazovnih programa u romskim naseljima u 2018. godini, navodi se u izveštaju sa sednice Gradskog veća Info službe Grada.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 59 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 56 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara