Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
25.10.2017, 08:31

Poništava se konkurs za direktora Vidraka

č: | fb:

Gradsko veće je usvojilo predlog odluke da se stavi van snage odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Vidrak.

 

U obrazloženju te odluke, koje je dato u materijalu, navodi se da je Skupština grada donela odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora u JKP Vidrak. Komisija je sprovela postupak i Gradskom veću dostavila rang listu kandidata. Ali, u obrazloženju odluke nije navedeno zbog čega se Gradsko veće nije izjasnilo o predloženim kandidatima i zbog čega nije imenovan direktor Vidraka.  

 

Na to pitanje nije odgovorio ni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović obrazlažući odluku na sednici Gradskog veća, nego je naveo da se konkurs poništava zbog namere vladajuće koalicije da se objedini delatnost JKP Vidrak i JKP Polet.

 

- Koalicija naprednjaka i socijalista se saglasila da iduće godine spojimo ova dva preduzeća i da napravimo jedno ozbiljno preduzeće. Iz tog razloga smo poništili ovaj konkurs i oba direktora i oba preduzeća će biti stavljena u v.d. status. Određena je Radna grupa za izradu nacrta akata o statusnim promenama, čiji je zadatak da pripremi nacrt akata o statusnim promenama ovih preduzeća. U realizaciju te odluke ćemo krenuti od januara 2018. godine – rekao je Gvozdenović.

 

U obrazloženju odluke, koje je dato u materijalu, navodi se da je "ocenjeno, da je radi racionalizacije i ekonomičnijeg obavljanja komunalnih delatnosti, a u cilju objedinjavanja delatnosti, potrebno sprovesti statusne promene u JKP Polet i JKP Vidrak".

 

To znači da još uvek ne postoji odluka o spajanju dva komunalna preduzeća, otuda je nejasno kako nešto o čemu se tek razmišlja, može biti razlog za poništavanje konkursa za izbor direktora Vidraka?

 

U obrazloženju Odluke navodi se još i to da "u momentu raspisivanja konkursa za izbor direktora JKP Vidrak nisu bile poznate činjenice vezane za statusne promene dva komunalna preduzeća, te imajući u vidu da se radi o okolnosti koja u većoj meri utiče na sveukupni proces poslovanja JKP Vidrak, sam proces izbora direktora je nemoguće pravilno i svrsishodno okončati".

 

Nejasno je kako statusne promene, koje će tek uslediti sledeće godine, mogu da utiču na to da se "proces izbora direktora pravilno i svrsishodno okonča"?

 

Nejasno je i koja "oba direktora će biti stavljena u v. d. status", kako je to najavio gradonačelnik, s obzirom na to da je Ljubinku Andriću jednogodišnji mandat v. d. direktora JKP Polet istekao 8. oktobra.

 

Nejasno je i zbog čega Gradsko veće juče nije predložilo v. d. direktora Vidraka i Poleta, s obzirom na to da je mandat v.d. direktora JKP Vidrak istekao krajem jula, dok je JKP Polet trenutno bez direktora.

 

Ima nešto što je jasno!

 

Sudeći po obrazloženju koje je dato u materijalu i objašnjenju gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, konkurs za izbor direktora se poništava ne zbog spajanja Vidraka i Poleta, koje je najavljeno za sledeću godinu, nego zbog toga što gradska vlast nema rešenje za imenovanje direktora JKP Vidrak po konkursu koji je okončan pre više od mesec dana.

 

Konkurs za v. d. direktora u tri javna preduzeća (Toplana, Vodovod i Vidrak), raspisan je 23. juna, sredinom septembra Komisija za izbor direktora je Gradskom veću dostavila rang liste kandidata, Skupština grada je krajem septembra imenovala direktore Toplane i Vodovoda, ali ne i Vidraka, jer Gradsko veće nije dostavilo predlog, a kandidat je bila Slađana Marković aktuelna v. d. direktora Vidraka.

 

Govorilo se da SNS, čiji je Slađana Marković član, nije za njeno imenovanje, pa je "tražen način" da se poništi konkurs.

 

Usvajanjem predloga odluke da se stavi van snage odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Vidrak, zbog spajanja dva komunalna preduzeća, vlast je rešila pitanje direktora Vidraka.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 10 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 47 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara