Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
01.11.2017, 07:59

Zašto rukovodstvo krije rekonstruisanu laboratoriju?

č: | fb:

Iz Opšte bolnice i Doma zdravlja je juče oko podneva medijima upućeno saopštenje u kome se javnost obaveštava da će od utorka 1. novembra ponovo raditi laboratorija u Domu zdravlja i da će te poslove obavljati služba laboratorije Opšte bolnice.

 

Osim da je "prostor rekonstruisan i obnovljen" i da je "služba laboratorije Opšte bolnice obavila preseljenje", više detalja nije saopšteno.

 

Nakon dobijanja saopštenja za javnost i fotografija "reknstruisanog i obnovljenog prostora" laboratorije, Kolubarske.rs su pozvale PR službu obe zdravstvene ustanove za dodatna pojašnjenja. 

 

Od Doma zdravlja smo zatražili odgovor na pitanja šta podrazumeva "rekonstrukcija i obnavljanje prostora", koliko su radovi koštali, ko je finansirao i ko su bili izvođači tih radova. Takođe nas je interesovalo šta su pacijenti, a šta zdravstvene ustanove dobile "rekonstrukcijom i obnavljanjem prostora" na prvom spratu Doma zdravlja u kome je smeštena laboratorija.

 

Zatražili smo i dozvolu za fotografisanje s obzirom na to da nam nije bila jasna fotografija, koju nam je PR služba Opšte bolnice dostavila uz tekst o početku rada laboratorije, na kojoj se vidi prostor koji je više retro nego obnovljen sa sve pocepanom foteljom. Nismo poverovali u tvrdnju PR-a Opšte bolnice da je "rekonstruisan i obnovljen prostor" fotografisan "danas (31. oktobar) oko 10 časova", s obzirom na to da časovnik na zidu "rekonstruisanog prostora" pokazuje 13.10 časova.

Fotografija rekonstruisane laboratorije

Fotografija rekonstruisane laboratorije (Foto: www.obvaljevo.rs)

 

Želeći da se uverimo da je prostor zaista rekonstruisan i obnovljen, zatražili smo od PR-a Opšte bolnice da nam obezbedi dozvolu za fotografisanje. Dobili smo obećanje da će nam to obezbediti glavna sestra, koja "treba da se javi", međutim do ovog trenutka nije se javila.

 

Umesto odgovora na pitanja i dozvole da fotografišemo "rekonstruisan i obnovljen prostor", PR Doma zdravlja nas je juče oko 15 časova obavestio da direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan ne odgovara na poruku, samim tim ni na naša pitanja.

 

Ovo nije prvi put da rukovodstvo Doma zdravlja odbija da odgovori na pitanja Kolubarskih.rs o rekonstrukciji prostora gde je bila laboratorija u Domu zdravlja, koja je počela pre četiri meseca, kao i da ne dozvoli fotografisanje. O rekonstrukciji laboratorije u Domu zdravlja koja je pod velom tajne Kolubarske.rs su pisale 19. oktobra.

 

Nakon svega, teško je razumeti iz kojih razloga rukovodstva Doma zdravlja i Opšte bolnice pokušavaju da nešto prikažu drugačijim nego što zapravo jeste. Posebno zbog toga što je za građane važan kvalitet usluge, dok je manje bitno da li je prostor rekonstrusan ili nije.

 

Da li je ovde reč o pokušaju da se nešto sakrije i zataška od javnosti? 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 10 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara