Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
01.11.2017, 15:00

Izveštaj sa sednice Gradskog veća

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je drugu izmenu plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture u gradu, odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare, predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo, zatim odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare.

 

Na današnjoj sednici gradskog veća stavljen je van snage urbanistički projekat centra MZ "Novo Naselje" i razmatrana je informacija o dosadašnjim aktivnostima radne grupe na projektu formiranja Međuregionalnog obrazovnog centra u Valjevu (MOC).

 

 

Kako se navodi u izveštaju sa sednice Gradskogveća, koji je dostavio Kabinet gradonačelnika, usvojen je predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo. Nova ustanova se osniva s ciljem stvaranja uslova i podsticanja daljeg razvoja i unapređenja kulturno-umetničkog amaterizma, izvornog narodnog stvaralaštva i zaštite muzičkog i folklornog nasleđa, koje doprinosi očuvanju kulturnog identiteta.

 

Utvrđena je izmena Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2017.godinu, usled preraspodele broja zaposlenih u sistemu grada Valjeva, zbog funkcionisanja novosnovane ustanove kulture- Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević". Ukupan broj zaposlenih ostaje nepromenjen i iznosi 1305.

 

Van snage je stavljen urbanistički projekat centra MZ "Novo Naselje" u Valjevu, radi usklađivanja sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

 

Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za turističko mesto Divčibare treba da se definiše procenat zauzetosti parcele, tako da se omogući izgradnja zatvorenih sportskih terena (sportskih hala), nezavisno od procenta zauzetosti parcele objektima sa pratećim komercijalnim i smeštajnim kapacitetom.

 

Utvrđen je predlog zaključka o  usvajanju druge izmene plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture  grada  Valjeva za 2017. godinu. Za finansiranje izgradnje, održavanje i uređenje komunalne infrastrukture je opredeljeno 653.855.000 dinara.

 

Razmatrana je informacija o dosadašnjim aktivnostima radne grupe na projektu  formiranja Međuregionalnog obrazovnog centra u Valjevu. Urađen je Elaborat tehničke opremljenosti objekta, koji je neophodan za nabavku opreme za MOC i on je predat Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Odlučeno je da definitivni naziv centra bude Međuregionalni obrazovni centar. Radna grupa predlaže da se formira model centra koji će biti nadgradnja postojeće Tehničke škole. Za raspoložive resurse predlaže se da se kao objekat koristi adaptirana zgrada stare Šeste škole i oprema koja će biti nabavljena sredstvima Ministarstva prosvete i donacijom Republike Slovenije.

 

Izveštaj pripremio Kabinet gradonačelnika

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar