Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2017, 10:24

“U Valjevu se radi punim kapacitetom, a u Paraćinu i Surdulici ti radovi su u priličnom zaostatku”

č: | fb:

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je iskoristio mesto, na koje je pozvao novinare kako bi promovisao radove na uređenju korita Kolubare koji su počeli pre dva meseca, da najavi izgradnju nekoliko saobraćajnica među kojima je i ona koja će "most u Ulici norveških interniraca konačno staviti u funkciju".

 

- Saobraćajnica od Ulice Mirka Obradovića pa sve nizvodno tokom reke Kolubare će profunkcionisati. Faktički od restorana "Bubica" kod Peđe Mazgića pa nizvodno dole. I jedan krak ove ulice odavde, desno prema železničkoj stanici, će isto tako biti obuhvaćen radovima do ove firme koja se bavi proizvodnjom blokova, gospodina Cvetkovića i sve dole do Toplane. Ono što je značajno jeste da se prvi put rade radovi u ovom delu grada nakon nekoliko decenija i da su počeli punim kapacitetom, za razliku od nekih gradova, kao što su Paraćin i Surduluca, gde su ti radovi u priličnom zaostatku - rekao je Gvozdenović.

 

Dodao je da je izuzetno značajna i saobraćajnica kroz industrijsku zonu, "od puta za Užice do Stefila, u dužini od jedan kilometar, i od Stefila do nove industrijske zone u dužini od 1,2 kilometra", što će, kako je najavio, "biti realizovano iduće godine". 

- Apsolutni prioritet u pravljenju novog gradskog budžeta zapravo jeste finansiranje i podsticaj tim radovima, kao i eksproprijacija zemljišta koja je faktički urađena, ali novac mora biti jasno opredljen za to - najavio je Gvozdenović.

 

Gradonačelnik je dodao da očekuje pomoć Republike, "dobio je i čvrsta obećanja da će saobraćajnicu kroz novu industrijsku zonu finansirati Republika iz svojih sredstava". 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 40 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara