Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
08.11.2017, 10:26

Nova zgrada Šeste škole još uvek bez đaka

č: | fb:

I pored najave da će se đaci OŠ "Milovan Glišić" u novu školsku zgradu preseliti "najverovatnije 8. novembra" to se neće dogoditi zbog toga što još uvek nije obezbeđena neophodna dokumentacija. 

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije bio voljan da odgovori na pitanje novinara o završetku škole u Brđanima, niti da precizno kaže da li će se đaci peseliti 8. novembra. On je pre dva dana na mostu u Ulici norveških interniraca, gde je promovisao radove na sanaciji korita Kolubare, rekao da "Šesta škola nije tema", ali je ipak odgovorio.

 

"Mislim da će biti raspisani svi tenderi koje je trebalo raspisati za protivpožarnu zaštitu i za sve ono što treba da stavi novu školu u funkciju, tako da očekujem da to do kraja godine bude završeno", rekao je Gvozdenović.

 

Na pitanje da li to znači da se đaci neće useliti u novu školsku zgradu 8. novembra, kako je najavljeno, Gvozdenović je kratko odgovorio: "Videćemo".

"Kada ćemo videti, s obzirom na to da je danas 6. novembar?", pitali su novinari Gvozdenovića, koji je rekao: "Možda i bude osmog, videćemo. Kad bude 8. novembar onda ćemo pričati".

 

Danas, 8. novembra, niko od gradskog rukovodstva ne želi da priča na temu OŠ "Milovan Glišić"

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je poslednjeg avgustovskog dana, navodeći razloge zbog kojih škola neće biti završena do 1. septembra kako je obećano, najavio da će se đaci u novu školu useliti najverovatnije 8. novembra.

On je tada rekao da je na završetak radova uticalo to što su bile obustavljene javne nabavke više od dva i po meseca, tako da su kasnili radovi na otklanjanju nedostataka, tehnički prijem i pribavljanje upotrebne dozvole. 

 

- Svi radovi bi trebalo da budu završeni do 15. septembra, dok će za tehnički prijem trebati mesec i po dana. Devet inženjera mi je reklo da je realno da se đaci u školu usele nakon jesenjeg mini raspusta. Verovatnoća je 20 posto da ne bude ispoštovan i taj rok, ali to ne zavisi samo od mene i izvođača radova, nego i od drugih koje mi ne kontrolišemo, a to je republička protivpožarna inspekcija i Jedinica za upravljanje republičkim projektima – rekao je 31. avgusta zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Demokrarte ispred Šeste škole

Demokrarte ispred Šeste škole (Foto: Đorđe Đoković)

 

Demokrare ponovo na "svečanom otvaranju škole"

 

Valjevske demokrate su danas, kao i 1. septembra, došle na "svečano otvaranje Šeste škole“. Predsednik GrO DS Slobodan Pavlović kaže da "vlast ponovo nije ispunila obećanje, a najavili su da će Šesta škola sto posto biti otvorena 8. novembra i zato smo danas došli“.

 

Na pitanje ko je i kada rekao da će sto posto biti otvorena škola, s obzirom na to da je krajem avgusta rečeno da će škola biti najverovatnije otvorena 8. novemra i da je verovatnoća 20 posto da škola do tada ne bude otvorena, Pavlović kaže da je i 80 posto veliki procenat i da demokrare to smatraju obećanjem.

Naglašava da nije problem to što škola nije otvoren u najavljenom roku, nego je problem to što vlast hoće na silu da otvori školu koja još uvek nije završena.

 

- Gerh ove vlasti nije u tome što škola nije otvorena, nego je problem u tome što oni koji vladaju šest godina imaju dobar marketing, a oni koji, od 27 godina, u Valjevu vladaju 23 i sve su im drugi krivi, i za školu, prugu, halu, za sve što su obećali, a nisu uradili, niti će uraditi. Šesra škola se gradi 18 godina i ima mnogo propusta u projektovanju, ali i u izvođenju radova. Imamo informaciju da u kotlarnici nije projektom predviđen dovod vode i odvod kanalizacije, što je veliki propust. Nije završeno ni parterno uređenje dvorišta sa istočne strane škole – rekao je Pavlović.

 

Demokrare smatraju da škola treba da bude otvorena 1. septembra sledeće godine, kada svi radovi budu završeni, kada svi nedostraci budu otklonjeni, kada partnerno uređenje bude završeno, i kada budu završeni tehnički i prosvetni prijem škole.  

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara