Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đokovć)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đokovć)
09.11.2017, 11:54

Milutinoviću 60.000 dinara mesečno iz budžeta grada

č: | fb:

Odborbnici Skupštine grada, šefovi odborničkih grupa i zamenik predsednika Skupštine grada od 1. januara sledeće godine dobijaju povišicu, uz obrazloženje da je "nakanda odbornika ispod svakog nivoa i da je značajno manja nego što imaju kolege u drugim gradovima".

 

Dnevnica za odbornike po sednici iznosiće 10.000 dinara, što je duplo više u odnosu na sadašnji iznos, dok će šefovi odborničkih grupa dobijati 12.000 dinara po sednici, umesto sedam hiljada koliko su primali u ovoj godini.

 

Odlukom o naknadama za učešće u radu u organima grada i njihovim radnim telima, koju su odbornici usvojili na poslednjoj sednici Skupštine grada, povošicu dobija i zamenik predsednika Skupštine grada koji nije na profesionalnom radu u lokalnom parlamentu. Umesto dosadašnjih 45 posto dobijaće 75 posto od plate određene po koeficijentu utvrđenom za obavljanje te funkcije iz radnog odnosa.

 

Tako će zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović mesečno primati oko 60.000 dinara. Milutinović je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijala Valjevo, gde, prema dostupnim podacima, mesečno zarađuje oko 95.000 dinara.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, Milutinović kao predsednik Radne grupe za praćenje javnih nabavki koju je nedavno formirao gradonačelnik Slobodan Gozdenović, za svaku sednicu prima novčanu naknadu. Koliko, Kolubarske.rs nisu uspele da saznaju, jer su iz Gradskog veća i Kabineta gradonačelnika odbili da nam daju tu informaciju uz preporuku da "taj akt zatražimo od Poverenika!".

 

Visina naknada za učešće u radu u radnim telima koja formira gradonačelnik utvrđena je aktom o obrazovanju radnog tela. Prema  nezvaničnim informacijama iz Grada, navodno je bilo zahteva da predsednik Radne grupe za praćenje javnih nabavki Mihailo Milutinović za svaku sednicu dobije pet hiljada dinara, a dva člana po tri hiljade dinara. Da li se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odlučio za taj iznos Kolubarske.rs će saznati za 15 dana, kada će dobiti odgovor od ovlašćenog lica za postupanje po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja.

Skupština Valjeva

Skupština Valjeva (Foto: Đorđe Đokovć)

Šest godina dnevnica 3.000, nova vlast povećala na 5.000, pa i to malo, sada 10.000 dinara

 

Jedna od prvih odluka vladajuće većine koju čine SNS i SPS, nakon dolaska na vlast u junu prošle godine, bila je povećanje dnevnica za odbornike i odluka da šefovi odborničkih grupa primaju više novca nego "obični" odbornici.

 

Odbornici su 2010. godine imali dnevnice 3.000 dinara po sednici i to svi isto, bez obzira na to da li su šefovi odborničkih grupa ili su "samo" odbornici.

 

Vlast naprednjaka i socijalista je u decembru prošle godine povećala dnevnice na pet hiljada dinara za odbornike i izdvojila šefove odborničkih grupa, koji su za šefovsko mesto dobili dve hiljada dinara više od "običnih" odbornika.

 

Nakon samo godinu godinu dana, vlast naprednjaka i socijalista smatrajući da su primanja odbornika "ispod svakog nivoa i da su značajno manja nego što imaju kolege u drugim gradovima", odlučuje da dnevnice odbornika povećava duplo, a šefovima odborničkih grupa za pet hiljada. I ne samo povišica za njih, nakon sedam godina odlučeno je da povišicu dobije i zamenik predsednika Skupštine grada, koji nije na stalnom radu u Skupštini.

 

Da će odbornici dobiti povišicu najavio je u julu prošle godine, ili samo mesec dana nakon konstituisanja nove gradske vlasti, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u izjavi za Kolubarske.rs, ali je tada demantovao "neke glasine" da će zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović, koji je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijala Valjevo, uz redovnu platu kao direktor primati i mesečnu nadoknadu kao zamenik predsednika od preko 50.000 dinara.

 

"Njegova mesečna nadoknada, kao zamenika predsednika Skupštine grada, biće identična onoj koju su primali zamenici u prethodnom sazivu. Ne znam tačno koliko je to, čini mi se oko 30 posto plate predsednika Skupštine grada", rekao je prošle godine u julu Slobodan Gvozdenović.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović se zalagao, prošle godine, da odbornici primaju mesečni paušal iznosu od oko 10.000 dinara. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 5 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 15 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara