Saša Radulović (foto: Đorđe Đoković)
Saša Radulović (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2017, 09:57

Mionica, Negotin i Pećinci "topovsko meso" za beogradske izbore

č: | fb:

Raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Mionici, Negotinu i Pećincima, koji bi trebalo da posluže kao "topovsko meso" za beogradske izbore kojih se SNS boji, je ponižavanje i izrugivanje građana, smatra predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović.

 

On je u razgovoru sa valjevskim novinarima, nakon posete Mionici i susreta sa stranačkim aktivistima i građanima, ustvrdio da je Srpska napredna stranka iskoristila Mionicu, Negotin i Pećince da bez ikakvog razloga raspiše izbore, a posebno nije bilo potrebe za novim izborima u Mionici.

 

- Očigledno je to pokušaj naprednjaka da naprave neki uspeh pre beogradskih izbora, jer u Beogradu jako loše stoje. Sada u strahu od tih izbora ponižavaju građane Mionice. Bilo je tragikomično slušati predsednika Mionice koji nije umeo da objasni zbog čega podnosi ostavku - rekao je Radulović.

 

Lider "Dosta je bilo" tvrdi da samo kredibilni i to novi ljudi mogu da se suprostave ovoj vlasti, a ne oni koji su nas doveli do ovog stanja. Kaže da su ponudili saradnju Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, međutim Janković je odbio njihovu ponudu.

 

Mogućnost da Dragan Đilas bude kandidat opozicije za beogradske izbore, o čemu se govori, Radulović smatra da bi to bio "veliki autogol".

- Đilas sarađuje sa Vučićem, držali su ga na čelu Košarkaškog saveza Srbije. To je deo vlasti, tako da zaista ne razumem zbog čega razmišljaju o tome. Ali, nadam se da to o čemu se govori nije tačno - dodao je Saša Radulović.

 

Ponavlja da na izborima mogu da pobede novi, kredibilni ljudi, oni koji se nikada nisu ogrešili o javne resurse, nisu zloupotrebljavali sredstva svih građana, nisu ih koristili za sopstveno bogaćenje.

 

Zbog promene Ustava mogući i parlamentarni izbori

 

Predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović kaže da Aleksandra Vučića na vlasti drži zapad, koji mu daje i marketinšku podršku, i od njega očekuju jednu stvar, a to je da reši pitanje Kosova, "zbog čega su ga uostalom i doveli na vlast".

 

- Sve dok rešava to pitanje, a očekujemo da će to rešiti promenom Ustava, oni će ga držati na vlasti. Nakon toga će nestati i on i SNS sa političke scene. "Dosta je bilo" je protiv promene Ustava i smatramo da je promena Ustava poslednja stvar kojom danas treba da se bavimo. Postoji najmanje sto tema kojima treba da se bavimo, među njima jedna od najvažnijih, a to je korupcija. Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je pre pet godina, dolaskom na vlast, obećao da će rešiti pitanje korupcije, međutim ništa se nerešava, niko nije kriv, a Srbija opljačkana - navodi Radulović.

 

Objašnjava da je za promenu Ustava potreban referendum, tako da veruje da će uz beogradske biti raspisani i parlamentarni izbori, a uz njih i referendum, jer je to "jedini način da postignu potrebnu izlaznost za potvrdu referenduma, a to je 50 posto plus jedan upisan glasač". 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 48 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 49 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara