Saša Radulović (foto: Đorđe Đoković)
Saša Radulović (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2017, 09:57

Mionica, Negotin i Pećinci "topovsko meso" za beogradske izbore

č: | fb:

Raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Mionici, Negotinu i Pećincima, koji bi trebalo da posluže kao "topovsko meso" za beogradske izbore kojih se SNS boji, je ponižavanje i izrugivanje građana, smatra predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović.

 

On je u razgovoru sa valjevskim novinarima, nakon posete Mionici i susreta sa stranačkim aktivistima i građanima, ustvrdio da je Srpska napredna stranka iskoristila Mionicu, Negotin i Pećince da bez ikakvog razloga raspiše izbore, a posebno nije bilo potrebe za novim izborima u Mionici.

 

- Očigledno je to pokušaj naprednjaka da naprave neki uspeh pre beogradskih izbora, jer u Beogradu jako loše stoje. Sada u strahu od tih izbora ponižavaju građane Mionice. Bilo je tragikomično slušati predsednika Mionice koji nije umeo da objasni zbog čega podnosi ostavku - rekao je Radulović.

 

Lider "Dosta je bilo" tvrdi da samo kredibilni i to novi ljudi mogu da se suprostave ovoj vlasti, a ne oni koji su nas doveli do ovog stanja. Kaže da su ponudili saradnju Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, međutim Janković je odbio njihovu ponudu.

 

Mogućnost da Dragan Đilas bude kandidat opozicije za beogradske izbore, o čemu se govori, Radulović smatra da bi to bio "veliki autogol".

- Đilas sarađuje sa Vučićem, držali su ga na čelu Košarkaškog saveza Srbije. To je deo vlasti, tako da zaista ne razumem zbog čega razmišljaju o tome. Ali, nadam se da to o čemu se govori nije tačno - dodao je Saša Radulović.

 

Ponavlja da na izborima mogu da pobede novi, kredibilni ljudi, oni koji se nikada nisu ogrešili o javne resurse, nisu zloupotrebljavali sredstva svih građana, nisu ih koristili za sopstveno bogaćenje.

 

Zbog promene Ustava mogući i parlamentarni izbori

 

Predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović kaže da Aleksandra Vučića na vlasti drži zapad, koji mu daje i marketinšku podršku, i od njega očekuju jednu stvar, a to je da reši pitanje Kosova, "zbog čega su ga uostalom i doveli na vlast".

 

- Sve dok rešava to pitanje, a očekujemo da će to rešiti promenom Ustava, oni će ga držati na vlasti. Nakon toga će nestati i on i SNS sa političke scene. "Dosta je bilo" je protiv promene Ustava i smatramo da je promena Ustava poslednja stvar kojom danas treba da se bavimo. Postoji najmanje sto tema kojima treba da se bavimo, među njima jedna od najvažnijih, a to je korupcija. Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je pre pet godina, dolaskom na vlast, obećao da će rešiti pitanje korupcije, međutim ništa se nerešava, niko nije kriv, a Srbija opljačkana - navodi Radulović.

 

Objašnjava da je za promenu Ustava potreban referendum, tako da veruje da će uz beogradske biti raspisani i parlamentarni izbori, a uz njih i referendum, jer je to "jedini način da postignu potrebnu izlaznost za potvrdu referenduma, a to je 50 posto plus jedan upisan glasač". 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 32 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 9 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara