Registracija Prijava preko FB
Slađana Marković (foto: Đorđe Đoković)
Slađana Marković (foto: Đorđe Đoković)
14.11.2017, 11:11

Slađana Marković pomoćnik direktora u Vidraku

č: | fb:

Bivša v. d. direktora JKP Vidrak Slađana Marković (SNS) je i nakon isteka direktorskog mandata ostala u ovom javnom preduzeću, i to na mestu pomoćnika direktora, tako da je Vidrak dobio i trećeg pomoćnika i pored toga što je Pravilnikom određeno da ima dva, kao i da direktor zasniva radni odnos na određeno vreme, kako je precizirano u Statutu preduzeća.

 

V. d. direktora JKP Vidrak Ksenija Badem potvrdila je za Kolubarske.rs da je Slađana Marković i nakon isteka mandata ostala u preduzeću kao pomoćnik direktora zbog, kako je rekla, "povećanog obima posla". Ona nije mogla da precizira koji je posao "povećan", niti da odgovori na pitanje po kom osnovu je Slađana Marković ostala u javnom preduzeću, i to na mestu pomoćnika direktora? Badem je zamolila da zbog "brojnih sastanaka i velikih obaveza", razgovor odložimo za petak kada će nam "dati preciznije odgovore i više informacija".

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs iz Vidraka "za Markovićevu se trenutno sređuje kancelarija u potkrovlju zgrade, kupuje se i nameštaj, s obzirom na to da su sve kancelarije u prizemlju i na prvom spratu u Vidraku popunjene!". Navodi da "Markovićeva ni po jednom osnovu nije mogla da ostane u preduzeću nakon isteka mandata v. d. direktora, a posebno ne na mestu pomoćnika direktora".

"Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u JKP Vidrak utvrđen je broj pomoćnika direktora i to na dva. U preduzeću već imamo dva pomoćnika direktora", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

U članu 42 Statuta JKP Vidrak piše da "direktor preduzeća zasniva radni odnos na određeno vreme". U članu 48 Zakona o radu navodi se da "radni odnos na određeno vreme može da traje do isteka roka na koji je izabran direktor, odnosno do njegovog razrešenja".

 

S obzirom na to da je mandat v. d. direktora prestao 3. 11. 2017. godine kada je Skupština grada imenovala Kseniju Badem za v.d. direktora JKP Vidrak, Slađani Marković je trebalo da prestane i radni odnos u Vidraku.

 

Od Centra za kulturu, pa tužba, preko Gradske uprave do Vidraka

 

Slađana Marković je za direktora Centra za kulturu izabrana 2012. godine sa "kvote" SNS, a smenjena je Odlukom Skupštine grada 28. februara 2014. nakon raspada koalicije SPS i SNS. 

Markovićeva je, smatrajući smenu nezakonitom, podnela tužbu, a to su učinili i tada smenjeni direktori Toplane i Vidraka. Građane Valjeva je njihova nezakonita smena koštala 3,2 miliona dinara, koliko je ukupno isplaćeno na njihove račune nakon prihvatanja sporazuma o vrsti i visini naknade štete koji su zaključili grad Valjevo i tri smenjena direktora javnih preduzeća.

 

Slađana Marković je početkom novembra prošle godine našla uhlebljenje u Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove. Njeno novo radno mesto u Odeljenju za komunalne poslove je objašnjeno time da je "zbog odlaska jedne službenice na porodiljsko bolovanje, a zbog povećanja obima posla, bilo neophodno angažovati ekonomistu za te poslove na 120 dana, tako da je Slađana Marković primljena na to radno mesto".

 

Na "tom radnom mestu" je ostala do 22. jula prošle godine, kada je imenovana za v. d. direktora JKP Vidrak. I nakon isteka mandata od godinu dana, koliko je propisano Zakonom o javnim preduzećima da može da traje funkcija vršioca dužnosti, Slađana Marković je ostala na mestu v. d. direktora i to u "tehničkom mandatu".

 

Bila je jedna od dva kandidata, koja su konkurisala 23. juna ove godine za direktora JKP Vidrak, međutim vladajuća većina naprednjaka i socijalista nije podržala njenu kandidaturu, tako da je konkurs za izbor direktora poništen, a na sednici Skupštine grada 3. 11. 2017. je Ksenija Badem imenovana za v.d. direktora JKP Vidrak.

 

Nije prvi put da bivši direktor ostane u preduzeću

 

Najdrastičniji primer zbrinjavanja bivših direktora je JKP Polet, gde je nakon isteka mandata posao na neodređeno dobilo pet bivših direktora. Jedan od retkih koji je napustio to javno preduzeće nakon isteka jednogodišnjeg mandata v.d. direktora je Ljubinko Andrić (SNS), koji je na toj funkciji bio do oktobra ove godine.

 

Na neodređeno vreme, posle direktorskog mandata, u JKP Vidrak svojevremeno je ostao i Miroslav Mojsilović, u JKP Vodovod je ostao Dragan Lukić, a nakon isteka direktorskog mandata u Matičnoj biblioteci ostala je Zorica Milinković.

 

Ostaće zabeleženo da se sa funkcije dobrovoljno povukao direktor JKP Vodovod Đorđe Pavlović (SPS), zbog još uvek neutvrđene krivice. Kada je grad u leto 2015. nekoliko časova bio bez vode, Pavlović je iz moralnih razloga podneo ostavku na mesto direktora preduzeća smatrajući da je on odgovoran.

Skoro godinu dana je bio bez posla da bi sredinom prošle godine, nakon konstituisanja nove vlasti SNS i SPS, bio angažovan kao jedan od boljih pravnika na mesto sekretara Skupštine grada.

 

 

 1. Goran M

  ,,Marina Mitrovic,, bravo .Sve lepo receno i obuhvaceno !Samo neko mora da odgovara za ovo novo postavljenje i ova bi morala da vrate po mojim sumnjama nelegalno stecenu dobit ! Poenta je ko se to PLASI reci Sladjane Markovic sta sve ona zna ovde onde dole????

 2. Marina Mitrović

  Fotografija govori više od hiljadu reči. Kiseo izraz lica ukomponovan sa šljokičastim crnim sakoom, sve to u radnom okruženju. Nije lako biti ono čemu nisi dorastao, nije lako obuti cipele u kojima ne znaš da gaziš, nije dovoljno da ste guske sa perjem fazana koje sleću u Tamnavu radi deljenja kolača. Pohlepa razdire, menja lični opis, prosto proružnja čoveka,na kraju ga i optereti koje čime, najčešće brezletnom sa ključićem.

 3. lazar jovic

  Sladjana Markovic je tuzila zbog nezakonite smene! Da li ce sada nju i Vidrak neko tuziti zbog ovoga? Da li ce morati da vrati lovu koju sada nezakonito prima? A ti Gorane M mogao bi da nam oktrijes ko stiti kriminal,Gvozdenovica, Sladjanu...?

 4. Milos Pavlovic

  Ma niste pisali šta je sa službenim Renault Meganom,ima da plače ako ga više ne bude vozila,ipak je birala tablice sa svojim inicijalima VA084MS.Hoće li imati ovako lepu fotelju u kancelariji?

 5. Goran M

  Ko prati moje komentare { kazu da se dosta citaju Kolubarske} ovo sam i pisao.Setite se kada sam rekao gvozdenovicu CIK POMERI Sladjanu Markovic iz JKP Vidrak! Jel tako sada bese !Sta ocekivati od gvozdenovica kada mora da je u misijoj rupi i mora da se povinuje naredjenjima svima poznato i afera zbog koje podignuta optuznica za smrt bebe i afera oko hapsenja u Opstini { neka mi neko dokaze da gvozdenovic nema nekog udela po moijim sumnjama oko kriminala sto se desi u Opstini , pa nenamensko trosenej novca i hapsenjama. Da li je Sladjana Markovic pretila nekim likovima po mojim sumnjama i gvozdenovicu da se ne igraju sa njom jer ce sve reci sta i kako se radilo u JKP Vidrak ?Ko je to jos pored gvozdenovica koga je po mojim sumnjama Sladjana Markovic zaduzila da je ostave na izmisljeno mesto , gde to radno mesto nije sistematizovano , ali je zato stigao nov namestaj i naravno smestila se u nove prostorije!Da li po mojim sumnja neko i neko ne zadrzava krivicne prijave protiv Sladajane Markovic i pored toga sto su ljudi iz Policije uradili casno i profesionalno svoj deo?Jel i ovo gvozdenovic nije znao za ovu posatvku , ako nije neka kaze ko je naredio CIK , CIK gvozdenovicu kazi? E, to je Valjevo i ko STITI gvozdenovica i ovakve likove od odgovornosti?Grdajni Valjeva i okoline i cele zemaljske kugle gde se cita ima li ovo negde da se ovako neko igra sa nasim novcem i da li samo ovi likovi treba da se premestaju sa jedne stolice na drugu , kao i u Domu zdravlja gde je direktor dr Zaven ,rodjak gvozdenovicev i ona odbornica koja rece da zastupa menadzment Doma zdravlja gorica selakovic Bozicic ili treba da cutimo i zabijemo glavu u pesak ,To od mene i mojih prijatelja necete dobti .

 6. Milos p

  Ona opet profitirala iz cele ove situacije ... nece raditi nista a primace odlicnu platu u firmi koja jedva da prezivljava i time je ispunila srpski san IMATI A NE RADITI ... a kad budu sledeci izbori ovce ce opet izaci da izaberu ko ih najbolje sisa ...

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Košarkaška utakmica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška liga Srbije (KLS) Pre 8 sati 28 minuta

Metalac lako sa Zemuncima

Utakmicu 6. kola KLS, igranu večeras u Hali sportova, Metalac je protiv Mladosti dobio lakše od očekivanja sa 85:66 (19:14,17:14, 27:18, 22:20). Pobeda je mogla biti u uverljivija da u poslednja...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Ovog vikenda Pre 16 sati

Karavan igre u Valjevu

Karavan igre, koji je početkom septembra krenuo iz Niša, stigao je i u Valjevu. Cilj projekta je da kroz umetničke, kreativne i edukativne programe promoviše umetničku igru.

Istraživači sade drveće na Mejinoj ćesmi (foto: Đorđe Đoković)
Još jedna akcija Pre 17 sati 23 minuta

Na Mejinoj česmi istraživači zasadili drveće

Nakon što su pre sedam meseci uredili zapuštenu i zakorovljenu Mejinu česmu, članovi Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda" su nastavili sa uređenjem tog prostora uz reku Gradac. Ovaj put su...

Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Sportski vikend Pre 19 sati 52 minuta

Derbi do derbija

Ovaj sportski vikend obiluje događanjima u odbojci, košarci, vaterpolu, rukometu, fudbalu... Na programu je nekoliko derbi mečeva, a klubovi zaslužuju pohvalu za elementarno usaglašavanje termina...