Istraživači sade drveće na Mejinoj ćesmi (foto: Đorđe Đoković)
Istraživači sade drveće na Mejinoj ćesmi (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2017, 11:42

Na Mejinoj česmi istraživači zasadili drveće

č: | fb:

Nakon što su pre sedam meseci uredili zapuštenu i zakorovljenu Mejinu česmu, članovi Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda'' su nastavili sa uređenjem tog prostora uz reku Gradac. Ovaj put su ga oplemenili sadnicama zimzelenog drveća.

 

"U okviru projekta uređivanja Mejine česme, koji je bio realizovan krajem aprila ove godine, bilo je predviđeno da se posadi i razno drveće koje bi obogatilo ptostor i učinilo ga još lepšim", kažu istraživači.  

 

Istraživači sade drveće na Mejinoj česmi

Istraživači sade drveće na Mejinoj česmi (Foto: Đorđe Đoković)

Vreme za sadnice došlo je upravo sada, u poznu jesen, te su se volonteri, članovi istraživača uputili ka česmi. Vredno su radili i zasadili desetak sadnica zimzelenog drveća. Ovim činom upotpunjen je i završen ovaj veliki projekat uređenja Mejine česme, koji je značajan ne samo za Društvo istraživača nego i za grad, odnosno građane koji uživaju u prirodi.

 

"Trudimo se da što bolje negujemo prirodu oko sebe, ali i da obogaćujemo svoj grad ovakvim mestima, kao što je Mejina česma. Trudićemo se da potstaknemo članove za još neke projekte poput ovog i nadamo se da će nam grad izaći u susret, jer je Mejina česma novo mesto za odmor u prirodi na, već dobro poznatoj, reci Gradac", poručuju članovi Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda".

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara