Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2017, 07:58

Jedna gradska uprava od 1. januara

č: | fb:

Gradsko veće je usvojilo predlog Odluke o broju gradskih uprava grada Valjeva, po kojoj će od 1. januara sledeće godine biti jedna Gradska uprava. Sudeći prema izveštaju sa sednice Gradskog veća, koji je objavljen na sajtu Valjeva, na sednici nisu saopšteni razlozi zbog kojih se gradska vlast odlučila da posle devet godina vrati jednu Gradsku upravu.

 

Razlozi za donošenje ove Odluke, kako se navodi u materijalu, su da "organizovanjem gradske uprave kao jedinstvenog organa objediniće se svi poslovi iz nadležnosti gradske uprave u jedan organ, čime će se omogućiti jedinstveno praćenje izvršenja svih poslova iz nadležnosti gradske uprave i celovitiji uvid u stanje u svim oblastima, a ujedno doprineti boljoj organizaciji rada".

 

Dve gradske uprave, jedna za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, i druga za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, formirane su 2008. godine kada su u koaliciji bili DS i SPS. Tada je vlast objasnila da se jedna Gradska uprava deli na dve zbog "efikasnosti u radu". Međutim, bio je to koalicioni dogovor da svako "ima svoju upravu", pa je tako u "žutoj" šefovala Dragana Đenić, a u "crvenoj" Jelica Stojanović.

 

Dve uprave su bile prihvatljive i koaliciji SNS i SPS, koja je na vlasti od juna 2016. godine. Svako je imao svoju upravu, s tim što su socijalisti zadržali načelnika gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne pslove, bio je to Aleksandar Vujić Subotić, dok je Jelica Stojanović, takođe SPS, koja je bila načelnica gradske uprave za duštvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, početkom februara ove godine podnela ostavku. Tako je načelnik druge gradske uprave postao Aleksandar Purić iz SNS, dok je Jelica Stojanović, sa višegodišnjim iskustvom načelnika, postala Purićev zamenik.  

 

Pre devet godina od jedne formirane su dve gradske uprave zbog "efikasnosti u radu", dok se danas od dve pravi jedna Gradska uprava zbog "jedinstva i celovitosti".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 40 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara