Kolubarske.rs (foto: Đorđe Đoković)
Kolubarske.rs (foto: Đorđe Đoković)
28.11.2017, 07:42

Lažni ili stvarni nalog Slobodana Gvozdenovića?

č: | fb:

Već nekoliko meseci dr Boba Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, komentariše vesti u Kolubarskim.rs, a u poslednjih nekoliko komentara obaveštava javnost da je podneo krivičnu prijavu protiv mene.

 

"Obaveštavam javnost da je moj advokatski tim podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu protiv Darije Ranković, glavne i odgovorne urednice portala Kolubarske.rs zbog krivičnog dela lažnog predstavljanja mene. To je učinila neodobrenom upotrebom korisničkog naloga sa mojim imenom i prezimenom u produženom trajanju.

Optužena na sve načine širi uznemirujuće vesti o meni i o mom radu i ruši mi ugled. Ona svesno omogućuje grupi povezanih lica da anonimno i tedenciozno ismejavaju titulu gradonačelnika, da pljuju SNS, naše rukovodstvo i istaknute članove i da šire insuinacije o mojoj savetnici odbornici Gorici Božić Selaković", napisao je u komentaru u Kolubarskim.rs dr Boba Gvozdenović.

 

S obzirom na to da je ovo obaveštenje Gvozdenović ponavljao nekoliko dana uz nekoliko tekstova, uputila sam zahtev Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, da mi se dostavi informacija o tome da li je Slobodan Gvozdenović, ili neko drugo lice, podneo krivičnu prijavu protiv mene, kao odgovorne urednice Kolubarskih.rs, zbog "krivičnog dela lažnog predstavljanja gradonačelnika Gvozdenovića".

 

"Proverom u pisarnici Osnovnog javnog tužilaštva utvrdili smo da gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije podneo krivičnu prijavu protiv Vas zbog krivičnog dela lažnog predstavljanja imenovanog, niti je to učinilo neko drugo lice. Takođe, proverom smo utvrdili da protiv Vas ovom tužilaštvu nisu podnošene krivične prijave od strane bilo kog lica za bilo koje krivično delo", navodi se u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva.

 

Lažni nalog?

 

U nekoliko navrata pojedinci u svojim komentarima u Kolubarskim.rs, pa tako i na tekst "Gradončelnik S: "Videćete svoga Boga...", koji je objavljen 27. novembra, tvrde da gradonačelnik Gvozdenović, koji komentariše u Kolubarskim.rs, "nije gradonačelnik Gvozdenović" i da je to zapravo "lažni nalog", dok Gvozdenović tvrdi da njegov nalog bez odobrenja, koristim ja. (?) 

 

Dr Boba Gvozdenović na Kolubarskim.rs komentariše već četiri meseca. Da je kojim slučajem to "lažni nalog", "pravi" Gvozdenović bi reagovao i uputio bi zahtev da se ukine nalog dr Boba Gvozdenović zbog toga što je reč o lažnom ili bi podneo krivičnu prijavu, umesto što optužuje da se njegov "nalog koristi bez odobrenja"

 

Da je kojim slučajem uputio takav zahtev, Kolubarske.rs bi odmah i bez odlaganja ukinule "lažni nalog". S obzirom na to da Gvozdenović do danas Kolubarskim.rs, niti meni kao odgovornom uredniku, nije uputio takav zahtev, ja nemam pravo da ukinem njegov nalog niti imam razlog da sumnjam da nije "pravi".

 

Ko trpi štetu?

 

Već duže vreme pojedinci "serviraju priču" da sam ja otvorila "lažni nalog" kako bih na taj način nanela štetu gradonačelniku. Međutim, nalog dr Boba Gvozdenović nisam otvorila, niti imam bilo kakve veze sa tim, što se može proveriti.

 

Očigledno je da se nalog dr Boba Gvozdenović  koristi kao opravdanje i povod za iznošenje uvreda, pretnji, omalovažavanja i brojnih neistina o meni. 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...