Skupštinagrada (foto: Đorđe Đoković)
Skupštinagrada (foto: Đorđe Đoković)
30.11.2017, 14:03

Tri časa za sport, "Abrašević" i TIC

č: | fb:

Na današnjoj sednici Skupštine grada najviše vremena i pažnje posvećeno je sportu, tačnije Odluci o finansiranju programa u oblasti sporta i pravilniku o kategorizaciji sportskih organizacija, o čemu je diskusija trajala jedan čas i pet minuta. Odluka o finansiranju sporta i pravilnik o kategorizaciji usvojeni su jednoglasno!

 

Skoro identično vreme, od po jednog časa, trajala je diskusija kod usvajanja Statuta novoosnovanog Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo i Odluke o osnivanju Centra za stručno usavršavanje "Tehnički inovacioni centar Valjevo" (TIC).

 

Pored tih Odluka, odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu, po kojoj će porez u sledećoj godini biti veći za oko 1,4 posto.

 

Odluka, koju su usvojili odbornici, da umesto dve bude formirana jedna Gradska uprava, obrazložena je da se to radi "zbog racionalnosti i efikasnosti".

 

Većinom glasova usvojena je Odluka o izmenam i dopunama odluke o osnivanju Moderne galerije, Odluka o podeli imovine između Centra za kulturu i novoosnovanog Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo. Takođe, većinom glasova odbornici su na današnjoj sednici Skupštine grada usvojili i odluke o izmeni statuta Muzeja i Biblioteke.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.