Registracija Prijava preko FB
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 08:05

Za novogodišnje ukrase i klizalište sedam miliona dinara

č: | fb:

U gradskoj kasi ove godine za kupovinu i montažu novogodišnje rasvete i ukrasa izdvojeno je pet milona dinara, dok je za postavljanje klizališta opredeljeno dva miliona dinara.

 

Gradsko rukovodstvo je odlučilo da ove godine novogodišnju javnu dekoraciju "pojača" sa još novih ukrasa, tako da je krajem novembra raspisana javna nabavka za kupovinu i montažu javne rasete.

 

Prošle godine je 5,9 miliona dinara izdvojeno  za kupovinu "led zavesa", svetlećih ukrasa u obliku zvezde i pahulje, kao i za tri dekorisane novogodišnje jelke.

 

Ove godine planirana je kupovina 24 svetleća ukrasa u obliku zvezde i pahulja, tri kupaste novogodišnje jelke visine od tri metra, 30 komada dekorativnih novogodišnjih figura u obliku lepeze sa zvezdama i 27 komada novogodišnjih figura kojima će biti ukrašeni stubovi javne rasvete.

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi novogodišnja javna rasveta i ukrasi u centralnim gradskim ulicama i na trgovima, kao i kod Centra za kulturu, biće postavljeni do 20. decembra, do kada će biti okončan postupak javne nabavke i potpisan ugovor. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da će stara novogodišnja rasveta iz prethodnih godina poslužiti za ukrašavanje Divčibara, gde će ove godine biti organizovan javni doček Nove godine.

Klizalište

Klizalište (Foto: Đorđe Đoković)

Mesec dana klizanja

 

Ove godine za klizalište, koje će biti postavljeno na platou Centra za kulturu, planirano je dva miliona dinara, a biće otvoreno od kraja decembra do 1. februara. Prošle godine je za klizalište, koje je bilo otvoreno od 29. decembra do 15. januara, iz budžeta plaćeno 600.000 dinara. Potom je, nakon isteka ugovora zbog "velikog interesovanja Valjevaca", produžen je rad klizališta od 18. januara do 20. februara, i to bez javne nabavke, na osnovu dogovora dva čoveka, i za tu uslugu je firmi "Gemtehnika", koja je postavila klizalište, plaćeno još 600.000 dinara iz gradske kase, o čemu su Kolubarske.rs pisale. 

 

U javnoj nabavci za postavljanje klizališta, koja je raspisana 25. novembra ove godine, navodi se da će klizalište raditi savkodnevno od 9 do 23 časa, određena je cena do 150 dinara za 90 minuta klizanja, dok cena za organizovane posete, najmanje 15 osoba, može biti do 75 dinara. 

 

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da ukoliko dve ili više ponuda imaju istu najnižu ponuđenu cenu, biće izabran onaj ko ponudi veći broj besplatnog sadržaja po principu "Happy hour". 

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 22 sati 48 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 18 sati 43 minuta

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....