Registracija Prijava preko FB
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 08:05

Za novogodišnje ukrase i klizalište sedam miliona dinara

č: | fb:

U gradskoj kasi ove godine za kupovinu i montažu novogodišnje rasvete i ukrasa izdvojeno je pet milona dinara, dok je za postavljanje klizališta opredeljeno dva miliona dinara.

 

Gradsko rukovodstvo je odlučilo da ove godine novogodišnju javnu dekoraciju "pojača" sa još novih ukrasa, tako da je krajem novembra raspisana javna nabavka za kupovinu i montažu javne rasete.

 

Prošle godine je 5,9 miliona dinara izdvojeno  za kupovinu "led zavesa", svetlećih ukrasa u obliku zvezde i pahulje, kao i za tri dekorisane novogodišnje jelke.

 

Ove godine planirana je kupovina 24 svetleća ukrasa u obliku zvezde i pahulja, tri kupaste novogodišnje jelke visine od tri metra, 30 komada dekorativnih novogodišnjih figura u obliku lepeze sa zvezdama i 27 komada novogodišnjih figura kojima će biti ukrašeni stubovi javne rasvete.

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi novogodišnja javna rasveta i ukrasi u centralnim gradskim ulicama i na trgovima, kao i kod Centra za kulturu, biće postavljeni do 20. decembra, do kada će biti okončan postupak javne nabavke i potpisan ugovor. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da će stara novogodišnja rasveta iz prethodnih godina poslužiti za ukrašavanje Divčibara, gde će ove godine biti organizovan javni doček Nove godine.

Klizalište

Klizalište (Foto: Đorđe Đoković)

Mesec dana klizanja

 

Ove godine za klizalište, koje će biti postavljeno na platou Centra za kulturu, planirano je dva miliona dinara, a biće otvoreno od kraja decembra do 1. februara. Prošle godine je za klizalište, koje je bilo otvoreno od 29. decembra do 15. januara, iz budžeta plaćeno 600.000 dinara. Potom je, nakon isteka ugovora zbog "velikog interesovanja Valjevaca", produžen je rad klizališta od 18. januara do 20. februara, i to bez javne nabavke, na osnovu dogovora dva čoveka, i za tu uslugu je firmi "Gemtehnika", koja je postavila klizalište, plaćeno još 600.000 dinara iz gradske kase, o čemu su Kolubarske.rs pisale. 

 

U javnoj nabavci za postavljanje klizališta, koja je raspisana 25. novembra ove godine, navodi se da će klizalište raditi savkodnevno od 9 do 23 časa, određena je cena do 150 dinara za 90 minuta klizanja, dok cena za organizovane posete, najmanje 15 osoba, može biti do 75 dinara. 

 

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da ukoliko dve ili više ponuda imaju istu najnižu ponuđenu cenu, biće izabran onaj ko ponudi veći broj besplatnog sadržaja po principu "Happy hour". 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
O srcu treba misliti svakog dana Pre 5 sati 23 minuta

Kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzročnik smrtnosti

Vodeći uzročnik smrtnosti i oboljevanja, kako u svetu tako i kod nas, su i dalje kardiovaskularne bolesti. U Opštoj bolnici Valjevo za prvih osam meseci ove godine lečeno je 330 pacijenata zbog...

Prase (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 8 sati 33 minuta

Leteći papci i svinjske glave

Kao što se znade Vučić gospodin nastavlja da briljira i postiže vanzemaljske rezultate. Kao od šale, na jedan, je raskrinkao babu koja je ubila investitora, poručivši da je nečuveno da neko navija...  · 1 komentar

Violeta Milošević i Stevan Tontić (foto: Dragan Krunić)
Za najbolju putopisnu knjigu Pre 1 dan 3 sati

Stevanu Tontiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini uručena je danas u Brankovini ovogodišnjem dobitniku književniku Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta"....