Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2017, 09:43

Krivične prijave u vezi nabavke kotla u Sedmoj školi

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dopunu krivične prijave protiv službenika za javne nabavke u okviru Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva i odgovornog lica  SZR "Simon" iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, saopštio je MUP Srbije.

 

Postoje osnovi sumnje da su oni, u periodu od februara do aprila 2017. godine, kršili propise o javnim nabavkama i na nedozvoljen način dogovarali aktivnosti po pitanju raspisivanja, definisanja uslova i same realizacije postupka predmeta javne nabavke "Radovi na rekonstrukciji i zameni kotla u OŠ Desanka Maksimović Valjevo".

 

Time su omogućili dodeljivanje ugovora o javnoj nabavci preduzeću "Energy net solution" DOO Novi Sad u vrednosti od 16.016.666 dinara bez PDV-a, čiji je podizvođač bio SZR-STR "Simon" Valjevo. Na ovaj način vlasnik SZR "Simon" je stekao protivpravnu imovinsku korist, a budžet Valjeva oštetio za navedeni iznos, saopštio je MUP Srbije.


Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara